Un kit de dezvoltare software (SDK) este setul de instrumente din lumea dezvoltării de software. Dar, în loc de instrumente precum șurubelnițe și clești, SDK-urile conțin biblioteci și API-uri (Interfețe de programare a aplicațiilor) care facilitează crearea de aplicații pentru software și hardware specifice.

Unele SDK-uri sunt necesare pentru dezvoltarea unei aplicații specifice platformei. De exemplu, dezvoltarea de aplicații Android în Java necesită kitul de dezvoltare Java, aplicațiile iOS SDK iOS și pentru platforma Windows universală SDK .NET Framework.

Toate acestea se fac prin bibliotecile incluse în fiecare SDK. O bibliotecă este în esență un software care permite aplicației dvs. să comunice cu platforma specifică pe care rulează.

Instrumentele pentru depanare și crearea de elemente vizuale sunt adesea incluse în SDK-uri, ceea ce face mai ușor pentru dezvoltatori să-și remedieze aplicațiile sau să creeze casete de text și butoane. Adesea SDK-urile includ, de asemenea, un exemplu de cod, astfel încât dezvoltatorii să se poată familiariza rapid cu platforma pentru care codifică.

Mai multe informatii:

  • Un ghid pentru începători pentru noul AWS Python SDK pentru Alexa
  • Cum să construiți o aplicație de listă de prețuri Cryptocurrency folosind Flutter SDK
  • Cum se instalează SDK-ul Facebook într-o aplicație React Native pentru Android sau iOS