Ce este un Stream Deck și ar trebui să cumpere unul care nu este un jucător

Patrick Tomasso Ymuam4s2fxi Unsplash 1 1(1)
⏱️ 16 min read

Dacă v-ați conectat vreodată la un flux Twitch, s-ar putea să vă întrebați cum o persoană gestionează toate lucrurile care se întâmplă în flux în timp ce joacă și un joc video. Ideea este că majoritatea dintre ei folosesc un pachet de stream și, deși sunt grozavi pentru jucători, au o mulțime de beneficii și pentru cei care nu sunt jucători.

Ce este un Stream Deck?

Un stream deck este o piesă hardware care are un set de chei fizice care pot fi personalizate pentru a îndeplini diverse funcții. Dispozitivul se conectează la computer, de obicei prin USB, și odată ce software-ul dedicat este încărcat pe acesta, vă permite să programați toate butoanele pentru a executa orice comenzi doriți. O mare majoritate dispune de taste LCD care elimină în mod convenabil nevoia de a memora comenzile rapide pe care le-ați setat pentru fiecare tastă.

În esență, un deck de flux poate fi văzut ca un sistem de automatizare care permite utilizatorilor să creeze cu ușurință macrocomenzi pentru computerele lor. O macrocomandă este o bucată de cod care stabilește diverse acțiuni care să apară atunci când apăsați o anumită tastă de pe dispozitiv.

Pentru ce sunt bune de fapt Stream Decks?

Stream deck-urile sunt dispozitive concepute în principal pentru persoanele cărora le place să se transmită în flux în timp ce joacă jocuri video pe servicii de streaming online dedicate, cum ar fi Twitch.

În timp ce jucătorii sunt implicați în rezolvarea unei misiuni sau în vânătoarea unui inamic, ei pot atinge cu ușurință butoanele pachetului de stream pentru a face lucruri precum adăugarea de efecte sonore sau grafică pe ecran, gestionarea fluxurilor audio (să-și facă vocea mai tare și jocul mai silențios, de exemplu. ), schimbați unghiurile camerei, salvați un videoclip sau trimiteți un mesaj la chatul comun.

Stream Deck Non-Jucători în acțiune

În plus, multe pachete de stream oferă, de asemenea, profiluri sau foldere diferite, astfel încât nu vă limitați la funcțiile standard. De asemenea, puteți configura fluxuri de lucru cu mai multe acțiuni. De exemplu, streamerii pot programa un singur buton pentru a declanșa mai multe acțiuni, cum ar fi aprinderea luminilor RGB, diminuarea celorlalte lumini din camera lor, postarea pe Twitter că sunt pe cale să fie live și configurarea unui ecran de numărătoare inversă.

Pentru a începe să folosiți pachetul dvs. de flux, va trebui pur și simplu să vă conectați la computer, să îl porniți și apoi să descărcați software-ul producătorului. Odată ce faci asta și poți începe să te joci cu funcțiile și secvențele sale de automatizare.

De ce ar avea nevoie de unul care nu este un jucător?

Deși pachetele de stream au fost puternic orientate către jucători în trecut, ele pot fi, de fapt, instrumente excelente de productivitate. Una dintre cele mai simple utilizări ale sale în acest sens este programarea tastelor pentru a deschide aplicații, fișiere și foldere. Iată câteva lucruri suplimentare pe care le puteți face cu un pachet de stream.

Finalizați fără probleme sarcinile legate de muncă

Dacă sunteți un manager care supraveghează o mulțime de întâlniri care au loc virtual, puteți configura tot ce aveți nevoie prin apăsarea unui singur buton. De exemplu, puteți folosi o singură tastă pentru a vă deschide aplicația de chat video, pentru a activa camera corectă și intrările audio, pentru a schimba pachetul de flux pentru a vă afișa comenzile pentru întâlnire (cum ar fi înregistrarea, lăsarea persoanelor în sală, dezactivarea sunetului și activați sunetul și alții), etc. Deck-urile de stream vă pot permite, de asemenea, să automatizați aplicațiile Microsoft sau să inițiați comenzi rapide de la tastatură în orice aplicație.

Charlesdeluvio Lks7vei Eag Unsplash 1
Sursa imaginii: Unspgena

Răspundeți cu ușurință la e-mailuri

Un alt caz de utilizare excelent este răspunsul la e-mailuri. Odată ce ați lansat clientul de e-mail și ați citit e-mailurile, este timpul să vă bazați. Dacă primiți multe din aceleași întrebări din nou și din nou, puteți utiliza pachetul de flux pentru a introduce imediat un răspuns comun.

Utilizați-l ca controler media

Deck-urile de stream funcționează excelent și ca controlere media, iar unele dintre ele pot interacționa chiar cu sistemele de casă inteligentă. De exemplu, dacă sunteți la computerul dvs. de acasă și doriți să anunțați ceilalți că sunteți la o întâlnire, puteți apăsa un buton de pe panoul de flux pentru a schimba culoarea luminii din afara ușii. Evident, va trebui să fi discutat aceste detalii cu oamenii cu care locuiești.

Îmbunătățiți-vă concentrarea

Este un scenariu obișnuit – ați luat telefonul doar pentru a vă verifica rapid e-mailul și ați ajuns pe 9Gag sau să răsfoiți Instagram ore întregi. Cu o platformă de stream, vă puteți lăsa telefonul jos în timp ce lucrați.

Dacă descoperiți că vă este greu să vă concentrați la locul de muncă, un stream deck ar putea fi un atu, permițându-vă să începeți o rutină care vă va ajuta să vă îmbunătățiți concentrarea și productivitatea.

Prometheus Design Mhm1async0i Unsplash
Sursa imaginii: Unsplash

Cu doar câteva apăsări de butoane, puteți începe o listă de redare relaxantă, puteți comuta ieșirea audio pe căști, puteți iniția un blocator de site-uri web, puteți transforma laptopul în modul nu deranjați și puteți avea un temporizator asemănător Pomodoro să apară pe stream-ul.

Este foarte ușor să fii distras de dispozitivele noastre mobile, iar utilizarea panoului de stream pentru a configura lucruri precum cronometre și muzică te va împiedica să ajungi la telefon și să te concentrezi pe productivitate.

Alternative de Stream Decks pentru non-jucători

Deși se dovedește că stream-urile pot fi cu adevărat utile într-un mediu de lucru, ele sunt și destul de scumpe. Acum, dacă bugetul dvs. de lucru de la domiciliu nu se potrivește încă cu unul, există câteva alternative pe care ați putea dori să le luați în considerare.

Macro pad-urile sunt o altă modalitate de a obține o mare parte din funcționalitatea unui deck de stream cu o estetică ușor diferită (pe care unii oameni l-ar putea prefera). Acestea sunt tastaturi mici, asemănătoare cu un pad numeric, pe care le puteți programa singur cu software-ul gratuit.

Tipul mediu de tehnologie Dsmdqiyduau Unsplash
Sursa imaginii: Unsplash

Există, de asemenea, diverse aplicații de automatizare mobile pe care le puteți descărca pe un telefon sau tabletă și le puteți conecta la computer. Ele funcționează într-o manieră similară, cu unele avertismente, dar pot fi o modalitate excelentă de a intra în automatizare și de a vedea dacă folosirea unui pachet de flux poate fi pentru tine.

Cele mai bune pachete de stream disponibile

După cum am văzut în acest articol, pachetele de stream pot fi incredibil de utile atât pentru jucători, cât și pentru cei care nu sunt. Dacă interesul dvs. este stârnit, iată câteva dintre cele mai bune produse de pe piață când vine vorba de stream-uri, dar și de macropad-uri și aplicații.

1. Gama Elgato

Cea mai populară marcă de pachet de flux fizic este Pisica. Această companie germană s-a lansat inițial în 2012 și a produs diverse dispozitive axate pe jocuri și o stație de andocare. Compania a vândut companiei Corsair în 2018. Elgato are patru platforme de flux diferite și o aplicație de difuzare.

Stream Deck Non Gamers Elgato Mk2

2. Gama Loupedeck

Stream Deck Non Gamers Loudspeck

Această companie finlandeză a fost fondată în 2016 și a creat console de editare care sunt extrem de personalizabile pentru profesioniștii creativi și pasionați.

  • Loupedeck Live – 269,99 USD, 12 butoane LCD, șase cadrane de control, opt butoane rotunde.
  • Loupedeck Live S(finanțat în prezent pe Indiegogo) – 149 USD, 15 butoane LCD, două cadrane de control, patru butoane rotunde.

3. Macropad-uri

Angga Indratama Fk56ptlclvk Unsplash
Sursa imaginii: Unsplash

După cum v-am spus mai sus, un macropad este un tip de tastatură. Sunt vândute ca periferice și acționează ca suplimente pentru tastatura principală.

Dacă macropad-ul pe care doriți să îl utilizați nu vine cu propriul software, puteți descărca o aplicație terță parte și puteți mapa tastele de acolo.

4. Aplicații

Dacă aveți o tabletă sau doriți să vă folosiți telefonul ca o configurație de macropad, aceste aplicații gratuite sau cu costuri reduse vă pot ajuta să vă maximizați productivitatea cu o barieră de intrare foarte scăzută.

  • SharpKeys – un program gratuit care vă permite să vă remapați cheile. Cu toate acestea, trebuie să reporniți computerul dacă doriți ca modificările să intre în vigoare.
  • Macro Deck – gratuit, adaugă 18 „butoane” pe ecranul tabletei/telefonului
  • Stream Deck Mobile – Acesta este produs de Elgato și, după o încercare gratuită, costă 2,99 USD/lună, adaugă 15 „butoane” pe ecranul tabletei/telefonului.

La ce să fiți atenți când alegeți un pachet de streaming

Atunci când alegeți un pachet de stream, asigurați-vă că alegeți dimensiunea fizică potrivită pentru configurația dvs., astfel încât să se potrivească bine în spațiul dvs. de lucru. De asemenea, luați în considerare de câte funcții veți avea nevoie. O placă XL este prea mare sau prea mare? Este suficientă versiunea mini? La ce ai folosi butoanele?

Există destul de multe opțiuni pe piață în acest moment, așa că ar trebui să puteți găsi ceva care să se potrivească nevoilor dvs. estetice și de lucru. Următorul lucru de întrebat este, îți poți permite?

Stream Deck Non Gamers Loudspeck Action
Sursa imaginii: Lupedeck

Una dintre cele mai mari probleme cu platformele de streaming este costul inițial. Punțile construite special pot fi prohibitiv de scumpe. Există însă și excepții. Elgato, în special, a lucrat pentru a face acest tip de dispozitive mai accesibile.

Dacă decideți să alegeți un macropad, va trebui să vă descurcați singuri, așa că, deși prețul unui pachet de stream creat special este mai mare, acestea pot fi mai bune pentru oamenii care sunt mai puțin încrezători în propriile lor. pricepere tehnologică.

În plus, stream-urile cu butoane LCD elimină o mare parte din sarcina cognitivă de a vă aminti comenzile rapide de la tastatură. Doar apăsați pictograma pe care ați atribuit-o pe butonul dvs. și lăsați-o să facă treaba pentru dvs. Deși aceste tipuri de plăci sunt mai intuitiv de utilizat, cu siguranță vor ajunge să coste mai mult.

Dar Macropad-uri și aplicații?

Macro pad-urile sunt cu siguranță opțiunea mai ieftină, una dintre cele mai mari probleme cu remaparea tastelor pe un macro pad este că nu afișează pictogramele. Cu toate acestea, s-ar putea să-ți placă să poți potrivi macro pad-ul cu tastatura sau să ai ceva care să nu arate deplasat în mediul de birou.

Macropad-urile sau mini-tastaturile vin doar cu taste standard. Asta înseamnă că trebuie să vă amintiți sau să indicați cumva ceea ce face fiecare dintre comenzi. Majoritatea pad-urilor macro au, de asemenea, mai multe straturi, așa că aveți destule butoane de programat. Cu toate acestea, de obicei puteți cumpăra chei personalizate sau puteți imprima autocolante pentru a vă ajuta să vă amintiți. O altă alternativă este să vă personalizați capacele cheilor.

Benjamin Sow Rd3c5yp0uwe Unsplash 1
Sursa imagine: Unsplash

Mai mult, software-ul pentru macro-pad-uri nu este întotdeauna la fel de ușor de utilizat și este posibil să fiți limitat în ceea ce privește integrările și pluginurile terțelor părți. Cea mai simplă cale este să folosești un program software gratuit, cum ar fi Sharp Keys. Remapează toate butoanele pe care le aveți deja cu o interfață destul de simplă, dar din nou, va trebui să vă amintiți ce ați configurat.

În ceea ce privește aplicațiile pe care le puteți descărca și instala, există funcții limitate pentru majoritatea dintre ele, iar unii utilizatori au subliniat că aplicațiile își pierd frecvent conexiunea cu computerul pentru a fi de folos real. Aceste opțiuni cu costuri reduse vă pot oferi o scurtă descriere a modului în care s-ar simți automatizarea în viața de zi cu zi și vă pot da o idee dacă ar merita să actualizați experiența.

întrebări frecvente

Am nevoie de un computer pentru a folosi un stream deck?

Majoritatea pachetelor de flux funcționează cu Windows și macOS, deși unele pot avea utilizări limitate, în funcție de sistemul de operare.

Sunt stream-urile portabile?

Majoritatea punților de flux sunt relativ mici și ar putea fi ușor puse într-o pungă. Le poți folosi acasă și la serviciu sau le poți lua cu tine din mers. Multe macro-pad-uri stochează informațiile în propriul lor spațiu de stocare, astfel încât sunt grozave de utilizat alături de diferite computere. Pur și simplu conectați macro pad-ul de pe orice computer și macrocomenzile vor funcționa în continuare. În schimb, stream-urile trebuie să aibă software-ul instalat pe computer pentru a-l folosi.

Trebuie să utilizați pluginuri cu platforme de flux?

Dacă utilizați un pachet de flux fizic sau o aplicație, veți putea accesa magazinele oficiale de pluginuri pentru dispozitiv. Aceste pluginuri facilitează controlul aplicațiilor, dar nu vă limitați la ceea ce se află în magazinul de pluginuri. Atâta timp cât aveți încredere în terțul care o face, puteți adăuga și alte integrări.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x