Ce este un telefon arzător și când ar trebui să utilizați unul?

Ce este un telefon arzător și când ar trebui să utilizați unul?
⏱️ 7 min read

Dacă ați urmărit vreodată un film sau o emisiune TV care se ocupa de burtica criminalității în societatea modernă, atunci ați auzit de un telefon „arzător”. În timp ce Hollywood-ul ar putea sugera că telefoanele tip burner sunt folosite doar de criminali și alte personaje umbrite, oamenii obișnuiți care respectă legea pot beneficia și de utilizarea lor.

Ce este un telefon „Burner”?

Telefoanele cu ardere sunt de obicei telefoane ieftine, fără contract, preplătite, care pot fi aruncate atunci când nu mai sunt necesare. În emisiuni de genul Breaking Bad și Firul, telefoanele cu arzătoare sunt folosite atunci când infractorii doresc să evite detectarea de către poliție. Termenul „arzător” provine din ideea că atunci când telefonul nu mai este necesar, acesta poate fi „ars” împreună cu toate celelalte dovezi ale infracțiunii.

Telefoanele tip arzător sunt de obicei echivalate cu așa-numitele telefoane „stupide”. Acestea sunt telefoane mobile care nu au toate funcțiile fanteziste ale celor mai recente dispozitive iOS sau Android. Deși cu siguranță nu veți putea face la fel de mult cu un telefon cu arzător, eliminarea funcțiilor precum accesul la internet și ecranele tactile poate reduce semnificativ costul telefonului (ca să nu mai vorbim de creșterea duratei de viață a bateriei). Acestea fiind spuse, există smartphone-uri cu costuri mai mici, care pot funcționa ca un telefon de tip burner – totul depinde de ceea ce aveți nevoie pentru a face telefonul dvs. de tip burner.

Telefon arzător Telefon mut 1

Așa cum am menționat mai devreme, în timp ce telefoanele tip burner sunt sinonime cu infractorii, există motive legitime pentru care un cetățean care respectă legea ar putea dori să ia în considerare și utilizarea unui telefon burner.

Confidențialitate

Una dintre cele mai evidente utilizări pentru un telefon arzător este confidențialitatea. De aceea, la urma urmei, de ce îi folosesc atât de mulți infractori TV. Cu toate acestea, toată lumea, criminală sau nu, poate beneficia de un pic de intimitate în zilele noastre. Achiziționarea unui telefon ieftin cu o cartelă SIM care nu este legată de identitatea dvs. vă poate permite anonimat în lumea hiperconectată de astăzi. Acest lucru poate fi util în mai multe scenarii diferite.

Burner Phone Anonymous

De exemplu, dacă utilizați aplicații de întâlniri, este posibil să nu doriți să dați numărul dvs. principal – cel puțin la început. În schimb, dați meciului numărul de telefon al arzătorului. În acest fel, dacă lucrurile merg spre sud, poți pur și simplu să scapi de telefon și să-ți iei rămas bun de la acel meci rău pentru totdeauna. O altă situație ar putea fi aceea că doriți să vă protejați identitatea reală. Acest lucru nu trebuie să fie din motive nefaste – poate doriți să telefonați la un sfat anonim sau să acționați ca informator.

Urgențe

În multe țări din întreaga lume, apelarea serviciilor de urgență (cum ar fi 911 în SUA sau 000 în Australia) nu necesită un plan de servicii active. Aceasta înseamnă că puteți utiliza orice telefon, indiferent dacă are sau nu o cartelă SIM, și totuși sunați pentru ajutor. Acestea fiind spuse, trebuie să existe o acoperire a rețelei pentru ca apelul dvs. să treacă.

Urgență telefon arzător

În plus, poate doriți să păstrați un telefon cu arzător în cazul unui dezastru natural. Evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi tornadele, inundațiile și incendiile sălbatice, vă pot lăsa fără acces la energie pentru perioade prelungite de timp. Multe smartphone-uri moderne se luptă să treacă ziua cu o singură încărcare, ceea ce vă poate lăsa fără o metodă de comunicare.

Datorită faptului că multe telefoane cu arzătoare sunt telefoane „stupide” care omit multe dintre clopoțelele și fluierele smartphone-urilor actuale, bateriile lor au o durată de viață a bateriei semnificativ mai bună. Telefoanele mut pot dura săptămâni în standby și pot oferi sute de ore de convorbire. A avea unul ar putea fi un instrument de salvare dacă smartphone-ul tău te convinge. Deci, ia un telefon foarte ieftin, încarcă-l și aruncă-l în trusa de prim ajutor.

Evitați spamul

Apelurile și textele nesolicitate au fost sursa multor tirade ale profanității. Cu un telefon secundar, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la spamul care va inunda telefonul principal. Dacă trebuie să furnizați un număr de telefon pentru un serviciu, cum ar fi vânarea casei, există șanse mari ca numărul dvs. să ajungă în mâinile specialiștilor în marketing fără scrupule.

Apel Spam telefonic Burner

Sau poate că trebuie să postați numărul dvs. pe o piață online, cum ar fi Craigslist, pentru a facilita o vânzare, dar nu doriți ca oricine să vă vadă numărul principal. În aceste situații, utilizarea unui telefon cu arzător vă poate izola de expunerea la apeluri telefonice și la alte tipuri de spam.

Alternative la un telefon Burner

Dacă nu doriți să cumpărați un alt telefon, puteți cumpăra doar o cartelă SIM secundară. Introducerea celui de-al doilea SIM în telefonul principal vă oferă un număr complet nou. Apoi, puteți utiliza SIM-ul „burner” pentru a evita spamul sau meciurile persistente Tinder care nu pot lua un indiciu. Odată ce SIM-ul a fost utilizat, îl puteți arunca și înlocui cu cartela SIM principală.

Card Sim Card pentru telefon

Alternativ, puteți încerca și o aplicație de genul Arzător. Aplicația creează un număr de telefon secundar pe care îl puteți da. Când sunt trimise apeluri sau mesaje text către acel număr, aplicația Burner le redirecționează către numărul dvs. principal. Acest lucru vă protejează numărul personal și vă asigură că acesta rămâne privat. Dacă utilizați un telefon Android, consultați aceste aplicații pentru a obține un număr de telefon virtual.

Ați folosit vreodată un telefon cu arzător? Pentru ce l-ai folosit? Spuneți-ne în comentarii!

Legate de:

  • Cum să dezactivați funcția de apel de urgență în iOS
  • Cum se ascund apelurile și textele din anumite contacte de pe Android
  • Cum se remediază datele mobile care nu funcționează pe Android

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x