Ce este VRAM și cum să-l măriți

Che cos'è la VRAM e come aumentarla
⏱️ 5 min read

Calculul modern necesită o putere mare de la dispozitive. Indiferent dacă lucrați la o editare YouTube sau vizionați un film pe telefonul smartphone, memoria video trebuie să fie mare. Memoria dvs. cu acces aleatoriu video (VRAM) vă oferă posibilitatea de a reda în flux, de a vizualiza și de a lucra la video.

În această postare, discutăm ce este VRAM și de ce ați dori să îl măriți. Pentru a termina, vă arătăm cum să vă măriți VRAM-ul și orele în care nu veți putea face acest lucru.

Ce este VRAM (de ce ați dori să îl măriți)

După cum sa menționat, RAM-ul video este dedicat mediului. Diferă de memoria RAM normală prin faptul că funcționează cu placa grafică pentru a oferi videoclipuri și animații de înaltă calitate. Este conceput special și oferă informațiile corecte către placa dvs. grafică pentru a garanta o producție bună.

Există câteva motive specifice pentru care ați dori să îl măriți, dar cel mai notabil este că vă confruntați cu rate de cadru agitate atunci când jucați jocuri sau vizionați filme.

S-ar putea, de asemenea, să aveți probleme de performanță cu sarcini intensive, cum ar fi editarea video. Pe scurt, dacă performanța video nu este la fel de bună pe cât te-ai aștepta, lucrul cu VRAM-ul tău ar putea rezolva problema.

Cum să vă măriți VRAM-ul

În primul rând, dacă vă puteți mări VRAM-ul depinde de alegerea mașinii. Dacă sunteți pe un Mac, opțiunile dvs. sunt limitate și, din toate punctele de vedere, nu puteți face acest lucru. Pe Windows, este o poveste puțin diferită.

Indiferent, puteți verifica cât de mult VRAM aveți pe ambele mașini. Iată pașii pentru Windows:

1. Deschideți „Setări -> Sistem -> Afișare”.

2. Derulați la „Setări avansate de afișare”.

3. Faceți clic pe linkul „Afișați proprietățile adaptorului”.

4. În ecranul de dialog, faceți clic pe fila Adaptor. Aici, căutați opțiunea „Memorie video dedicată”. Acesta este totalul VRAM disponibil.

Pe Mac, vă veți îndrepta către panoul „Informații despre sistem” și veți căuta cifrele VRAM în setarea „Hardware -> Grafică / Afișaje”.

Setarea grafică VRAM în macOS.

În ceea ce privește creșterea VRAM, așa cum am menționat, puteți face acest lucru numai pe Windows ca utilizator final. Dacă sunteți pe Windows, există două abordări:

  • Modificați VRAM în setările BIOS-ului.
  • Falsificați o creștere a VRAM utilizând cheile de registry.

Pentru acesta din urmă, Windows modifică cantitatea de VRAM alocată într-un mod dinamic. Cifra pe care ați observat-o mai devreme este mai mult decât limita superioară a ceea ce poate realiza sistemul dvs.

Mai mult, Windows și Mac sunt mai asemănătoare decât îți dai seama. De fapt, niciun sistem de operare nu poate actualiza VRAM de pe desktop, deși sunteți capabil să alocați o porțiune de RAM VRAM-ului dvs. Faceți acest lucru prin Editorul de registru.

Iată pașii:

1. Tastați regedit în meniul Start sau în bara de căutare.

2. Mergeți la „HKEY_LOCAL_MACHINE Software Intel” în Editorul de registry.

3. Faceți clic dreapta și creați o nouă cheie numită „GMM” (fără ghilimele), apoi selectați folderul din meniul din stânga.

4. Faceți din nou clic dreapta pe panoul din dreapta și, de data aceasta, alegeți „Nou -> Valoare DWORD (32 de biți)”.

5. Denumiți-l „DedicatedSegmentSize” și dați-i o valoare zecimală până la maximum 512.

Adăugarea unei noi chei în registrul Windows.

În acest moment, reporniți computerul și vedeți dacă problema este mai bună. Nu există nicio garanție că acest lucru va rezolva problemele pe care le aveți, dar ar putea conferi redării dvs. video un avantaj suplimentar față de configurația anterioară.

În concluzie

Videoclipul este esențial pentru web-ul modern. Ca atare, există întotdeauna un motiv bun pentru a crește puterea de redare video la dispoziția dumneavoastră. Creșterea VRAM este un loc bun pentru a începe, deoarece determină câtă memorie trebuie să lucrați. Puteți face acest lucru prin BIOS sau registry pe o mașină Windows. Opțiunea pe care o alegeți se va baza pe nevoile și experiența dvs. de lucru sub capota mașinii dvs.

Dacă nu sunteți sigur cu privire la diferența dintre RAM și VRAM, avem un ghid pentru asta. Trebuie să vă măriți VRAM-ul? Te-a ajutat acest articol? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Cum să vă actualizați driverele grafice NVIDIA
  • DRAM sau SSD fără DRAM? Care este diferența?
  • Ghidul cumpărătorului de plăci grafice 2021: Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un GPU

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x