Ce este Windows 10X?

Ce este Windows 10X?
⏱️ 4 min read

În prezent, există peste 900 de milioane de dispozitive care rulează Windows 10 în întreaga lume. Aproape toate aceste dispozitive arată în prezent și se simt familiare. Laptopurile și desktopurile cu un singur ecran sunt coloana vertebrală a lumii Windows 10. Cu toate acestea, Microsoft consideră că este timpul pentru ceva diferit.

Viitorul este mai mult decât un singur ecran și, având în vedere această viziune, Microsoft introduce Windows 10X. Conceput pentru o lume a computerelor cu ecran dual, acest aspect actualizat este conceput pentru a fi mobil mai întâi pentru utilizatorii aflați în mișcare. Microsoft pariază că următoarea generație îi va plăcea acest factor de formă și s-ar putea să fie pe măsură.

Definirea Windows 10X

Permiteți-ne să fim clari chiar de la început: nu veți putea actualiza computerul curent la Windows 10X. Vreodată. Nici cel mai puternic laptop Surface nu va rula această platformă, deoarece nu este conceput doar pentru stilul de viață de calcul de astăzi.

În schimb, este conceput pentru stilul de viață de mâine. Imaginați-vă că aveți un raport care urmează să lucreze mâine și trebuie să-l terminați cu călătoria cu trenul la birou. Cu Windows 10X, puteți trimite un e-mail pe o parte a ecranului în timp ce luați note pe cealaltă. Aceasta este strălucirea Windows 10X: multitasking.

Pentru a fi clar, Windows 10X este Windows. Acesta va sprijini aplicațiile Windows existente chiar din cutie. Acesta nu este un sistem de operare nou; este o extensie a uneia existente.

Adio Placi Live

Ce este Windows 10x Outlook

Pentru mulți utilizatori de Windows 10 (și chiar Windows 8), Live Tiles au fost coloana vertebrală a fluxului lor de lucru de ani de zile. Nu mai este cazul, deoarece acestea sunt „retrase” în Windows 10X. Există un nou meniu Start mai simplificat, care se concentrează pe pictogramele aplicației. De natură smartphone, Windows 10X ar trebui să aibă o curbă de învățare nominală. Oricine este familiarizat cu operarea Windows 10 ar trebui să se simtă ca acasă.

Suport dispozitiv

Începând de astăzi, doar un singur dispozitiv acceptă Windows 10X: Surface Neo. Introdus recent la un eveniment de presă Microsoft, acesta nu va fi lansat decât în ​​sezonul de sărbători 2020. Conform strategiei Microsoft cu două ecrane, Neo încorporează două ecrane de nouă inci ca un singur dispozitiv. Adăugați o balama de 360 ​​de grade, alături de suportul pentru stilou și tastatură, și aveți atât un dispozitiv mobil, cât și un computer portabil într-unul. Cuvântul din muntele Microsoft este că dispozitivele viitoare ar trebui să urmeze același design general al Neo. Cu siguranță, producătorii OEM terți își vor găsi propria cale, dar viziunea pe două ecrane nu se va schimba.

Ce este Windows 10x Work Play

Microsoft are relații de lungă durată cu Dell, Lenovo, HP și ASUS, iar compania ne asigură că vor veni noi dispozitive de la acești parteneri. Comunicatul de presă merge chiar atât de departe încât să afirme că noile dispozitive „vor varia ca dimensiune, design și specificații și vor fi alimentate de Intel. Avertismentul merită subliniat, deoarece dispozitivele bazate pe ARM vor fi lăsate în frig, cel puțin inițial. Este puțin probabil ca acest lucru să fie un rupt de acord pentru mulți prim-adoptatori, dar merită menționat la fel.

Ce se întâmplă cu Windows 10?

Realist? Nimic. Microsoft a fost complet transparent că aceste sisteme sunt complementare și nu competitive. La fel ca Apple și lansarea iPad OS, Microsoft își dă seama că dispozitivele mobile necesită ceva diferit de un sistem de operare la nivel de desktop. Windows 10 ar trebui să continue dezvoltarea în deplină forță și probabil va dispărea numai atunci când Windows 11 va fi dezvăluit.

Ce urmează?

Ce este Windows 10x Multitask

Nu foarte multe în acest moment. Deoarece suntem la un an distanță de data de lansare promisă, consumatorii nu pot decât să aștepte. Ca toată tehnologia anunțată cu mult timp în avans, data de livrare a sărbătorilor 2020 poate fi modificată. Acest lucru lasă mult timp pentru ca Microsoft să stimuleze interesul consumatorilor și dezvoltatorilor prin teasere, comunicate de presă și conferințe pentru dezvoltatori. În acest moment, tot ce puteți face este să urmăriți cu mare interes, în timp ce Microsoft încearcă din nou să schimbe lumea computerelor.

Concluzie

Pentru moment, Windows 10X este o mulțime de fum și oglinzi. Știm că există și că Microsoft a tachinat primul său dispozitiv. Până când nu punem mâna pe ea, nu este altceva decât un prototip. Cu toate acestea, dacă primele impresii sunt vreo indicație, Microsoft ar putea avea un succes masiv cu Surface Neo. Nu știu despre voi toți, dar abia aștept să încerc.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...