Ce este Windows Shell Experience Host și de ce ocupă atât de multă memorie?

Ce este Windows Shell Experience Host și de ce ocupă atât de multă memorie?
⏱️ 4 min read

Lucrând pe computerul dvs. Windows 10, este posibil să fi întâlnit unul sau două programe și servicii care consumă memorie. Dacă nu v-ați deranjat niciodată să verificați, atunci o privire asupra appletului managerului de activități poate fi importantă pentru a ști cât de mult consumă procesele de memorie pe computer. Windows gazdă experiență shell este adesea un vinovat pentru acumulare de memorie pe Windows 10.

În articol, vă explicăm ce este Windows Shell Experience Host și vă ghidăm în timp ce rezolvați problemele legate de consumul excesiv de memorie.

Ce este gazda Windows Experience?

Aplicațiile Windows universale sunt întotdeauna prezentate într-o interfață Windows a mărcii comerciale. Modul în care sunt prezentate aceste aplicații universale este funcția principală a gazdei de experiență Windows shell.

Funcția acestui proces îl face să gestioneze o mulțime de elemente grafice referitoare la applet-urile Windows. Se ocupă de elemente precum meniul Start, imagini vizuale pentru notificări și chiar transparența barei de activități.

Un caz obișnuit de a utiliza acest proces este atunci când setați fundalul desktopului pentru o prezentare de diapozitive. În acest caz tocmai ați folosit ajutorul gazdei de experiență Windows shell.

Oricât de mult este responsabil de această funcție foarte plăcută din punct de vedere estetic, ar putea declanșa, de asemenea, o creștere a utilizării procesorului. Cu mai multe actualizări, acest lucru este mai mult în declin, dar totuși un eveniment de care trebuie să fim atenți.

Dacă veți experimenta vreodată această utilizare crescută a procesorului, va crește o anumită curiozitate cu privire la motivul pentru care.

Trebuie să știți că aceasta este o anomalie, deoarece gazda Windows shell nu va consuma de obicei o mulțime de procesor. Când există aceste vârfuri rare, ele se sortează de obicei și sunt readuse la zero.

Imaginea de mai jos arată cum ar trebui să arate o utilizare normală a memoriei din acest proces.

Trebuie să observați că shell-ul Windows experimentează procesorul gazdă și utilizarea memoriei la 0% și respectiv 0,1 MB. Acest lucru este minunat și exact cum ar trebui să fie pe sistemul dvs.

Dacă observați o creștere a utilizării procesorului de până la 25%, atunci este posibil să vă confruntați cu o problemă cu acest proces Windows și va trebui să depanați prompt.

Cum se remediază consumul mare de resurse al gazdei de memorie shell Windows

Odată confruntat cu această apariție, ați putea încerca oricare dintre aceste remedieri.

1. Efectuați o actualizare Windows

Pentru a fi în siguranță și ca o bună practică, este mai bine să descărcați automat actualizările. Dacă aceasta nu este valoarea implicită, urmați pașii următori pentru a efectua o actualizare.

1. Deschideți Setări în meniul Start și selectați opțiunea „Actualizări și securitate”.

windows10-actualizări și securitate

2. În panoul din stânga, selectați panoul Windows Update și alegeți butonul „verificați actualizările” din panoul din dreapta.

Windows 10-actualizări și actualizare de securitate

Windows va fi obligat să verifice dacă există actualizări. Aceste actualizări vor fi descărcate. Asigurați-vă că le instalați și reporniți computerul dacă vi se solicită. Acum, verificați dacă problema este rezolvată. În caz contrar, treceți la pasul următor.

2. Verificați dacă există cauze potențiale comune

Următorul lucru de făcut dacă o actualizare nu funcționează este să verificați cauzele potențiale comune ale acestei probleme consumatoare de resurse. Câteva locuri de căutat sunt:

1. Fundal diapozitiv

Pur și simplu schimbați fundalul desktopului și vedeți dacă acest lucru remediază problema. În caz contrar, atunci luați în considerare să nu reveniți la fundalul formal.

Pentru a schimba fundalul desktopului, navigați la „Setări -> Personalizare -> Fundal” pentru a schimba fundalul desktopului.

windows10-fundaluri

În panoul din stânga al ferestrei de personalizare, selectați fila „Fundal”. În panoul din dreapta derulați în jos până la lista verticală de fundal și selectați opțiunea „culoare solidă” sau „prezentare”. Ulterior, verificați dacă problema este rezolvată.

2. Culoare accent

Dacă problema nu a fost rezolvată, reveniți la fereastra de personalizare. Selectați fila „Culori” din panoul din stânga. În panoul din dreapta debifați opțiunea „Alegeți automat o culoare de accent din fundalul meu”. După câteva minute, verificați dacă problema a fost rezolvată.

ferestre 10 culori

Concluzie

Procesele Windows 10 pot declanșa din când în când un consum excesiv de resurse. În cazul gazdei de experiență Windows shell, trebuie doar să urmați aceste procese pentru ca Windows 10 să revină la funcționarea normală.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x