WordPress este cel mai popular sistem de gestionare a conținutului din lume, care alimentează aproximativ 38% din toate site-urile web. Un sistem de gestionare a conținutului sau CMS este un software care ajută utilizatorii să creeze și să gestioneze conținut pe un site web cu cunoștințe tehnice minime.

„Software-ul de bază WordPress este simplu și previzibil, astfel încât să puteți începe cu ușurință. De asemenea, oferă funcții puternice pentru creștere și succes. ” – WordPress.com

Pe scurt, WordPress este un mod fiabil de a crea un site web puternic.

WordPress este ușor de instalat și este livrat cu funcționalități scoase din cutie. Funcțiile de bază ale WordPress au tot ce aveți nevoie pentru a configura un site web cu pagini, postări pe blog, navigare și gestionarea utilizatorilor.

Dar adevărata putere a WordPress este opțiunile extinse pentru a proiecta rapid un site web frumos cu teme pre-construite și pentru a adăuga funcționalități incredibile cu pluginuri opționale.

În acest articol vom acoperi elementele de bază ale WordPress, inclusiv:

  • Originea și popularitatea WordPress
  • Construirea elementelor de bază cu Pagini și Postări
  • Îmbunătățirea designului cu teme
  • Extinderea funcționalității cu pluginuri

WordPress este folosit de aproximativ alte jumătate de miliard de alte site-uri web, inclusiv nume recunoscute precum TechCrunch, New York-ul, varietate, site-ul oficial al Suediei, și Compania Walt Disney.

Bacsis: pentru a vedea dacă un site rulează WordPress, puteți vizualiza Sursa paginii și căuta „WordPress” sau „wp-” și dacă vedeți directoare precum „wp-includes” sau „wp-content”, site-ul rulează WordPress.

WordPress crește în continuare ca o nebunie, cu peste 500 de site-uri noi construite zilnic.

În ultimii trei ani, cota de piață WordPress a site-urilor care alimentează software-ul a crescut cu aproximativ 8% din 27,3% în 2019 la 35,2% în 2020.

În mod uimitor, WordPress alimentează acum mai multe site-uri web decât site-uri care nu utilizează niciun CMS conform w3techs.

Ce este WordPress Instrumentul pentru blog si site ul web a
Procentul tuturor site-urilor care nu folosesc un CMS comparativ cu procentul de site-uri care utilizează Wordpress. Există mai multe site-uri web care utilizează WordPress decât site-uri web alimentate de un CMS. Sursă: w3techs

Unul dintre principalii factori ai popularității WordPress este că este gratuit. WordPress este licențiat în conformitate cu GPLv2, ceea ce înseamnă că este liber de utilizat și modificat de către oricine.

Se estimează că WordPress a avut peste 151-oameni ani contribuțiilor la proiectul open source.

Noțiuni de bază WordPress – Pagini și postări

Configurarea unui site web WordPress implică selectarea unui nume de domeniu, găsirea unui furnizor de găzduire, și instalarea WordPress.

Instalarea WordPress vă oferă un site web complet funcțional. Dar deblocarea puterii reale a WordPress vine cu instalarea temelor, pluginurilor și personalizarea site-ului.

Dar să începem cu elementele de bază.

La instalarea WordPress, vi se va cere un nume de utilizator și o parolă. Acreditările dvs. pot fi utilizate pentru a accesa backend-ul de administrare al site-ului dvs. web. Acest lucru poate fi accesat la yourdomainname.com/wp-admin.

Secțiunea de administrare arată astfel:

1611396009 334 Ce este WordPress Instrumentul pentru blog si site ul web a
Backend-ul de administrare WordPress. Sursă: WordPress

După cum puteți vedea, WordPress este încărcat cu funcții care sunt accesibile prin navigarea din stânga. În sensul acestui articol, să discutăm cele două tipuri importante de conținut Pagini și Postări.

Pagini WordPress

Paginile vă permit să creați rapid pagini web. Prin adăugarea acestui tip de conținut, puteți crea pagini web la domeniul dvs./pagina noua.

WordPress are încorporat Editor pe care îl puteți utiliza pentru a formata rapid text și multimedia într-o pagină web excelentă. Editorul este construit cu „blocuri”, astfel încât, în loc să vă faceți griji cu privire la alinierea și organizarea conținutului, vă puteți concentra pe crearea.

Așa arată editarea conținutului și adăugarea de blocuri în WordPress:

1611396010 601 Ce este WordPress Instrumentul pentru blog si site ul web a
Introduceți cu ușurință diferite „blocuri” precum codul în paginile și postările dvs. Sursă: LivingBetterCBD.com

În timp ce Editorul WordPress implicit este excelent, acesta poate fi îmbunătățit cu pluginuri și chiar înlocuit cu constructori de conținut care facilitează tragerea și plasarea conținutului într-un mod vizual, cum ar fi Elementor, Compozitor vizual, sau WP Bakery. Frumusețea WordPress este că este infinit personalizabil.

Indiferent de editorul pe care alegeți să îl utilizați, folosind paginile încorporate WordPress vă permite să creați cu ușurință pagini web dinamice și superbe.

Postări WordPress

Secțiunea Postări are același editor ca și secțiunea Pagini, cu excepția faptului că această categorie de conținut creează postări pe blog. Postările sunt în centrul WordPress, deoarece software-ul a început ca un instrument de blog.

Postările utilizează același editor de conținut ca Pages, deci crearea de pagini și postări este aceeași experiență.

Principala diferență între Pagini și Postări este volumul. Să presupunem că un site web tipic pentru întreprinderi mici va avea 5-10 pagini principale (Pagina principală, Despre noi, Contactați-ne, Servicii și așa mai departe). Aceeași companie ar putea (și ar trebui dacă ar fi credincioși în marketing de intrare) au 100 de postări de blog.

Pentru a gestiona volumul ridicat de postări, WordPress vine cu o categorie extinsă și un management ierarhic. Postările pot fi ușor organizate în categorii.

Puteți adăuga și cuibra câte categorii aveți nevoie. Cu Categorii, conținutul poate fi afișat ierarhic pe site-ul dvs. web Numele dvs. de domeniu.com/ghiduri / cele mai bune practici de afaceri /conținutul dvs..

Din moment ce WordPress este atât de personalizabil „legătură permanentă” structura poate fi modificată cu ușurință în fila Setări.

Tipuri de mesaje personalizate (avansat)

WordPress vine preîncărcat cu cele două tipuri principale de conținut (Postări și Pagini), dar mulți utilizatori doresc să își personalizeze în continuare tipurile de conținut.

De exemplu, dacă doriți să creați un site web de călătorie care să conțină un director de hoteluri, un tip de postare personalizat numit „Hoteluri” ar fi un plus excelent.

Aceste tipuri de mesaje personalizate valorifică Editorul încorporat WordPress, categoriile și alte caracteristici ale Postărilor și paginilor. Ca atare, tipurile de postări personalizate sunt o modalitate de a dezvolta rapid un site web dinamic.

Pot fi adăugate tipuri de postări personalizate prin intermediul unui plugin sau prin adăugarea unui cod în nucleu funcții.php fişier. Aceste adăugiri sunt un exemplu excelent al modului în care este WordPress extrem de personalizabil și a o platformă excelentă pentru a vă dezvolta abilitățile de codare.

Teme WordPress – A arăta bine este ușor

Odată ce v-ați configurat site-ul WordPress, următorul pas este selectarea unei Teme.

O temă este o colecție de șabloane și foi de stil care definesc aspectul și funcționalitatea unui site web WordPress.

WordPress vine preîncărcat cu o temă standard, dar foarte puține site-uri web folosesc de fapt această temă (sau sute de milioane de site-uri ar arăta la fel!)

Temele permit utilizatorilor WordPress să aibă foarte repede un site web excelent. În aproximativ 10 minute puteți avea un site web care are același backend, motor și arăta ca site-uri grozave, cum ar fi TechCrunch. Tot ce lipsește este conținutul!

Una dintre cele mai bune părți ale construirii unui site web WordPress este selectarea unei Teme datorită varietății de modele și opțiuni. Există peste 10.000 de teme disponibile pe ThemeForest și aproape atât de multe disponibile de pe WordPress.

1611396012 908 Ce este WordPress Instrumentul pentru blog si site ul web a
Sursă: WordPress.com

Temele Premium pot fi achiziționate de obicei între 20 și 60 USD de pe site-uri precum ThemeForest. Puteți descărca un fișier zip și îl puteți încărca cu ușurință pe WordPress. Odată ce Tema este activată, site-ul dvs. WordPress adoptă șabloanele și foile de stil. Și exact așa, aveți un site web conceput profesional!

Un cuvânt de precauție: Selectarea temei poate fi dificilă și există multe lucruri de luat în considerare înainte de instalare. Aș recomanda să căutați teme care au evaluări ridicate (altcineva a testat-o), dependențe minime de plugin și sunt rapide.

Pentru a testa viteza, găsiți o demonstrație a temei pe site-ul dezvoltatorilor și rulați-o prin Google Page Speed. Dacă Tema funcționează slab, nu o utilizați.

După ce selectați o temă de bază excelentă, aveți opțiunea de a personalizează-l la nesfârșit. Puteți să vă personalizați complet site-ul editând fișierul tematic cu HTML, PHP, CSS și JavaScript.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să instalați un fișier tema copilului astfel încât să vă puteți actualiza tema cu cea mai recentă versiune.

Cu o temă minunată, puteți avea un site frumos. Pluginurile adaugă putere.

Pluginurile WordPress îl fac mai mult decât un blog

Istoria WordPress este înrădăcinată în publicarea personală și blogging. Conform WordPress, proiectul a început în 2003 când Mike Little și Matt Mullenweg au început să lucreze la un „sistem de publicare personal elegant și bine arhitecturat”.

Dar WordPress este acum mult mai mult decât un simplu blog.

WordPress are peste 50.000 de pluginuri disponibile. Pluginurile WordPress sunt scripturi PHP care extind funcționalitatea sistemului de gestionare a conținutului. Acestea pot adăuga funcții complet noi site-ului dvs.

Cu WordPress și pluginurile lor extensibile, puteți crea:

Pluginurile sunt dezvoltate de voluntari și companii. Sunt de obicei gratuite și multe au versiuni premium.

Aveți grijă să instalați prea multe pluginuri, deoarece menținerea actualizărilor poate fi o sarcină nesfârșită pentru webmasterii WordPress.

Împachetând totul

WordPress este un instrument excelent de utilizat pentru a construi un site web. Este rapid, fiabil și extensibil.

În timp ce WordPress a început ca un simplu instrument de publicare, a crescut mult dincolo de începuturile sale umile. Indiferent dacă doriți să creați un blog personal, un magazin de comerț electronic sau un site web pentru afacerea dvs., WordPress este o opțiune excelentă.

În plus, WordPress este o modalitate excelentă de a începe să aflați mai multe despre dezvoltarea web.

Când începeți să creați în WordPress, veți codifica cu HTML, CSS, Javascript, PHP și MySQL. Deoarece WordPress este open source și este extrem de popular, există o mulțime de resurse gratuite (inclusiv chiar aici pe Routech) pentru a merge cât de adânc doriți.

Și cea mai bună parte? Puteți începe gratuit pe Wordpress.org astăzi. Incearca.