Ce face Ctrl + Z? Mai mult decât crezi

O que Ctrl + Z faz?  Mais do que você pensa
⏱️ 5 min read

Dacă sunteți un utilizator obișnuit de computer, există șanse mari să nu profitați cu adevărat de comenzile rapide de la tastatură. Este destul de corect, deoarece suntem cu toții oameni ocupați și să ne luăm timp pentru a învăța aceste lucruri banale nu este întotdeauna o prioritate.

Cu toate acestea, o comandă rapidă pe care ar trebui să o învățați este Ctrl + Z. Este aproape o comandă rapidă perfectă de la tastatură, care vă permite să anulați greșelile de pe toate zonele computerului. Aici vă arătăm toate modalitățile minunate prin care puteți utiliza Ctrl + Z scurtătură.

1. Anulați scrierea sau editarea greșelilor

Cel mai comun mod de a folosi Ctrl + Z este în scriere, editare video, editare de imagini și alte programe software. Indiferent dacă lucrați într-un document Word, e-mail, instrument de codare, câmp de introducere în browser sau aproape orice alt program de pe computer, accesați Ctrl + Z pentru a anula ultimul lucru pe care l-ai scris.

Același lucru este valabil și pentru programe precum PhotoShop și InDesign. Indiferent dacă tocmai ați atins prea mult o imagine sau ați deplasat greșit un segment dintr-un fișier InDesign, apăsați Ctrl + Z pentru a anula ultimul lucru pe care l-ai făcut.

În funcție de programul pe care îl utilizați, puteți apăsa Ctrl + Z în mod repetat pentru a anula mai multe intrări. Fiecare program are propriile limite, dar mulți stabilesc o limită de 20 de descărcări înainte de a nu putea merge mai departe.

2. Anulați ștergerea fișierelor și folderelor

Acesta este un mod foarte util de a utiliza comanda rapidă de la tastatură. Ați șters vreodată accidental un fișier sau folder în timp ce gestionați fișierele în Windows 10? De obicei, acest lucru nu este un motiv de panică, deoarece puteți merge doar la Coșul de reciclare și restaura fișierul de acolo, dar dacă doriți să economisiți o tonă de timp, apăsați Ctrl + Z în loc să-l aducă înapoi.

Ca și în cazul anulării greșelilor de scriere și editare, puteți face acest lucru de mai multe ori pentru mai multe fișiere șterse.

3. Reface totul cu Ctrl + Y

Nu poți vorbi despre Ctrl + Z fără să vorbești și despre comanda Redo. Orice anulați cu Ctrl + Z poate fi refăcut din nou cu Ctrl + Y (sau Ctrl + Shift + Z în unele aplicații).

Gândiți-vă că anulați comanda de anulare. Uneori poate ai apăsat Ctrl + Z una de prea multe ori sau ați decis după deliberare că doriți efectiv ștergerea acelui fișier. Doar apăsați Ctrl + Da pentru a inversa comanda de anulare.

Joacă-te cu el. Ștergeți o grămadă de text apăsând Ctrl + Z de cinci ori și puteți recupera totul apăsând Ctrl + Da cinci ori.

4. Creați fișiere în linia de comandă

În linia de comandă Windows, comanda rapidă Ctrl + Z preia o altă utilizare. Unul dintre modurile în care funcționează aici este cu copy con comandă, care este utilizată pentru a crea fișiere prin linia de comandă.

Pentru a încerca acest lucru, în linia de comandă tastați:

După ce ați introdus textul pe care doriți să-l apăreați în fișierul nou creat, apăsați Ctrl + Z (care va apărea ca ^ Z în linia de comandă). După ce ați făcut acest lucru, apăsați Enter.

Ctrl Z Ghid de copiere Con

Acum puteți naviga la directorul din linia de comandă și puteți găsi fișierul care vă așteaptă acolo.

5. Suspendați procesele în linia de comandă

O altă funcție a Ctrl + Z în linia de comandă este de a suspenda instantaneu un proces pe care îl executați în linia de comandă. Acest lucru poate fi la îndemână dacă este un proces lung și există un anumit punct în care doriți să aruncați o privire mai atentă fără a aștepta finalizarea întregului lucru.

Face acest lucru prin trimiterea unui SIGTSTP semnal. Pentru a relua procesul din nou, trebuie doar să apăsați Ctrl + Z din nou.

Asta este tot ce trebuie să știți despre comanda Ctrl + Z. Amintiți-vă că funcționează în aproape orice program – de la software de procesare a textului la Photoshop și editare video. Dacă nu ați folosit cu adevărat comenzile rapide de la tastatură, atunci lăsați această comandă rapidă să fie poarta de acces către o lume a comenzilor rapide și a productivității îmbunătățite.

Nu puteți face Ctrl + Z sau orice alte comenzi rapide fără o tastatură funcțională, deci consultați ghidul nostru despre cum să remediați o tastatură atunci când funcționează defectuos. De asemenea, ar trebui să fiți la curent cu cele mai recente probleme de actualizare Windows și sfaturi despre cum să le remediați.

Legate de:

  • Cum se folosește cel mai bine tastatura Windows 10 pe ecran
  • Cum să vă controlați cursorul mouse-ului cu o tastatură în Windows 10
  • 4 moduri rapide de a dezactiva tastatura în Windows 10

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x