Ce faceți atunci când vizitați site-uri web neglijați securitatea de bază?

Ce faceți atunci când vizitați site-uri web neglijați securitatea de bază?
⏱️ 4 min read

La 17 martie 2016, WIRED a publicat o lucrare care demonstrează îngrijorarea că 79 din primele 100 de site-uri web nu folosesc HTTPS. Acest lucru nu ar fi fost un motiv de îngrijorare dacă nu am fi trăit în secolul 21, o perioadă în care rețelele Wi-Fi sunt atât de omniprezente încât ați putea să vă triangulați literalmente locația într-un oraș folosindu-le. Aceasta este o eră în care rețelele publice neprotejate sunt norma în locuri precum baruri, holuri hoteliere și aeroporturi. Hackingul a devenit, de asemenea, mai sofisticat de la sfârșitul secolului al XX-lea. Utilizarea HTTP nu mai este o opțiune pentru site-urile mari sau mici, deci care este treaba? Și cum vă protejați de vulnerabilitatea navigării pe web (în mare parte) necriptat?

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce este HTTPS?

HTTPS este un standard care se stratifică pe protocolul HTTP, adăugându-i criptare. Criptând datele care se leagă între un vizitator și un site web, este mai puțin fezabil să adulmeci activitatea din rețea. Practic, se asigură că „conversația” computerului dvs. cu site-ul pe care îl vizitați este blocată și privată, așa cum ar fi trebuit să fie. Acesta este motivul pentru care standardul de criptare este adesea aplicat site-urilor web unde schimbați date extrem de sensibile, cum ar fi PayPal, Facebook sau Google.

De ce nu îl folosesc site-urile web?

În cea mai mare parte, utilizarea HTTPS „înapoi în timpul zilei” a fost ceva care a necesitat o investiție semnificativă sub formă de timp și, uneori, de bani. HTTPS a fost o durere de cap de implementat, astfel încât numai băncile și alte companii care se ocupau de bani ar fi deranjați să-și modernizeze site-urile pentru acest lucru. Totuși, asta a fost acum douăzeci de ani. Astăzi, implementarea HTTPS pe un site web este mai degrabă o configurație simplă decât un coșmar haotic care a fost. Pentru un site web mare cu mii de pagini, nu este neapărat ceva care ar dura mai mult de o zi pentru a finaliza. Este posibil să dureze un pic de încercări și erori, totuși, așa că unele rămășițe ale „factorului de durere de cap” sunt încă acolo.

Pentru a fi sincer, nu văd prea multe greșeli cu ceva de genul unei reviste deschise (una care nu necesită sau stochează niciun cont) folosind HTTP vechi bun. Cu toate acestea, orice site web pe care le oferiți propriile date ar trebui să îl folosească cu siguranță.

De ce este periculos acest lucru pentru mine?

httpsite-sniffing

Dacă vă conectați vreodată la rețele Wi-Fi neprotejate (de genul care nu vă solicită o parolă sau o cheie), un hacker echipat cu un simplu sniffer ar putea vedea fiecare informație pe care computerul dvs. o trimite către un site web, cu excepția cazului în care acel site folosește HTTPS. Acest lucru vă face extrem de vulnerabil la transmiterea informațiilor dvs. personale și, eventual, la scurgerea unor conturi importante. Dacă parola pe care o utilizați pentru un site coincide cu cea pentru contul dvs. PayPal (și site-ul folosește HTTP), atunci nu este o concluzie înaintea faptului că hackerul va urmări traseul respectiv și va avea acces instantaneu la portofelul dvs. online.

Cum mă protejez?

Primele lucruri mai întâi: ar trebui să evitați să furnizați date cu caracter personal unui site web sau să vă conectați la orice cont din orice rețea Wi-Fi publică, cu excepția cazului în care site-ul respectiv folosește HTTPS **și** este absolut necesar să facă acest lucru în acel moment anume. De fapt, ar trebui să evitați să dețineți deloc un cont pe un site web care nu utilizează HTTPS. Site-urile web care nu vă criptează tranzacțiile sunt mai puțin susceptibile să aibă grijă de informațiile dvs. personale. Fii vigilent și trimite cu amabilitate e-mailuri companiilor despre care știi că dețin site-uri web fără criptare.

Mai este ceva ce ar trebui să facă oamenii pentru a evita problemele asociate cu site-urile necriptate? Spune-ne într-un comentariu!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x