Ce înseamnă achiziția Microsoft de GitHub pentru dezvoltatori

Ce înseamnă achiziția Microsoft de GitHub pentru dezvoltatori
⏱️ 5 min read

Pe 4 iunie 2018, Microsoft a anunțat că a achiziționat GitHub, un serviciu de depozitare care găzduiește codul multor proiecte open source pe care le considerăm astăzi de la sine înțeles. Știrea a fost primită probabil în cel mai turbulent mod, deoarece mulți dezvoltatori au anunțat în mod activ că vor părăsi serviciul în favoarea concurenților, mai ales GitLab. Alții nu s-au leagăn cu adevărat în ambele sensuri, iar unii au ales să aștepte totul până când praful s-a lăsat și a oferit achiziției beneficiul îndoielii până când nu mai au un motiv. Oamenii încă se întreabă ce înseamnă acest lucru pentru GitHub și dacă acest lucru va avea un efect net pozitiv sau negativ pentru dezvoltarea open-source.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce pleacă dezvoltatorii

Au fost multe discuții printre dezvoltatori despre părăsirea GitHub și găsirea „pășunilor mai verzi” în altă parte. Un anumit coder a enumerat practicile abuzive anterioare de către Microsoft pentru a arăta de ce achiziționarea GitHub este un lucru rău pentru comunitatea sa.

Întreținerea pentru Bitcoin Core – software-ul din spatele rețelei Bitcoin – de asemenea a spus într-un tweet că depozitul Bitcoin ar trebui să se mute, citând că GitHub va deveni învechit din cauza mișcării Microsoft.

În ciuda faptului că Microsoft face parte recent din Linux Foundation și a muncit cu multă sârguință pentru a se imagina pe sine însuși ca o companie de perspectivă în ceea ce privește open source-ul, comunitatea de programatori care întrețin astfel de proiecte campanie aproape obsesivă împotriva companiei. Să nu uităm, de asemenea, că Microsoft este al doilea cel mai prolific colaborator la GitHub, de departe.

Nu mă înțelegeți greșit – programatorii open-source își au motivele pentru a face acest lucru, având în vedere faptele greșite percepute anterior de MS. Cu toate acestea, așa cum facem în mod normal în programare, avem nevoie de o contabilitate adecvată a tuturor lucrurilor înainte de a compila.

Dar ce înseamnă asta în cele din urmă?

codarea microsoftgithub

Faptul că GitLab înregistrează o creștere de zece ori a bazei sale de utilizatori după anunțul de achiziție ar putea declanșa alarme pentru oricine urmează această schimbare de mâini pentru GitHub, dar s-ar putea să fiți surprinși să știți că Microsoft ar fi putut face ceva bun aici.

Totuși, nu există nicio dovadă definitivă. Este prea devreme pentru a spune. Cu toate acestea, compania a continuat și l-a numit pe Nat Friedman – un membru foarte respectat al comunității open-source – ca director executiv al filialei. După ce am trimis întrebări pe Reddit, el a spus acest lucru dezvoltatorilor care părăseau platforma:

Dezvoltatorii sunt gânditori independenți și vor avea întotdeauna un grad sănătos de scepticism, dar recunosc că am fost trist să văd că unii s-au simțit obligați să-și mute codul. Îmi iau în serios responsabilitatea de a le câștiga încrederea.

Bineînțeles, unii ar putea vedea acest lucru ca pe un atac de la Microsoft, dar totuși nu se poate argumenta că compania nu depune toate eforturile pentru a-și menține credibilitatea în acest caz. De asemenea, faptul că GitLab a văzut de zece ori numărul de solicitări ale utilizatorilor nu înseamnă neapărat că GitHub sângerează. Acesta este un moment de turbulență și este de așteptat o anumită migrație. Acestea fiind spuse, GitLab este semnificativ mai mic decât GitHub, deci un câștig de zece ori la capătul lor ar putea însemna o pierdere de cinci la sută în baza de utilizatori a GitHub.

Și apoi există și faptul că nu suntem exact sută la sută siguri că știm ce vrea Microsoft să facă cu compania de software. Dorește să îmbunătățească suportul GitHub pentru platformele sale proprii de codificare, cum ar fi Visual Studio? Va începe Microsoft să facă depozitele private plătite ale GitHub mai atractive pentru a-i atrage pe utilizatori să le dorească? Sau vrea doar să tencuiască site-ul cu reclame Microsoft?

Nimic nu este absolut clar, deci orice reacție, inclusiv migrarea către o altă platformă, este complet prematură și impulsivă. S-ar putea spune că un proiect uriaș care face o astfel de migrație la sosirea unei știri simple este poate un pic iresponsabil.

În ceea ce privește „ceea ce înseamnă acest lucru pentru dezvoltatori”, înseamnă că pot exista unele modificări ale platformei care ar putea afecta indirect sau direct proiectele lor.

Sfatul meu? De la un dezvoltator open-source la altul, aș spune că ar fi prudent să îl așteptați, să vedeți ce se întâmplă, să vă configurați un cont în altă parte și să aveți gata o copie clonată a depozitului dvs. în cazul în care se întâmplă ceva cu adevărat destrămător.

Este foarte puțin probabil ca Microsoft să răstoarne totul cu susul în jos. Cel mai rău scenariu este că Microsoft va anunța modificări care nu vă plac în blogul GitHub, oferindu-vă timp suficient pentru a vă ridica și a vă muta în altă parte.

Credeți că mutarea din GitHub este justificată după această achiziție? Spuneți-ne într-un comentariu!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x