Ce înseamnă „conectat, nu se încarcă” cu bateriile pentru laptop?

Ce înseamnă „conectat, nu se încarcă” cu bateriile pentru laptop?
⏱️ 4 min read

Vă folosiți laptopul când observați ceva ciudat în bara de activități; ai fi putut jura că ți-ai încărcat bateria la 100%, dar acum bateria arată o ușoară epuizare. Când treceți cu mouse-ul peste pictogramă, acesta vă spune că bateria este „conectată, nu se încarcă”.

Acesta poate fi un mesaj oarecum deranjant de auzit. Înseamnă că bateria este pe drum? Deși Windows nu vă spune cu adevărat ce se întâmplă, acest mesaj nu înseamnă întotdeauna că bateria dvs. este pe ultimele sale picioare; de fapt, în unele cazuri, este pregătit să trăiască mai mult decât ar face în mod normal! Deci, ce înseamnă acest mesaj? Iată câteva motive pentru care este posibil să vedeți acest mesaj.

1. Software-ul de conservare a bateriei economisește bateria

Dacă observați că acest mesaj apare atunci când vă aflați în intervalul de încărcare de 90-100%, este posibil să vedeți efectiv conservarea bateriei. Unele modele de laptopuri vor înceta automat încărcarea bateriei atunci când atinge 100%, mai ales dacă o încărcați de mult timp. Menținându-l puțin sub 100%, producătorii de laptopuri susțin că acest lucru ajută la prelungirea duratei de viață a bateriei.

Acest lucru poate intra și în vigoare la procente mai mici. De exemplu, laptopul meu Lenovo încetează de obicei să se încarce peste 95%, dar în setările Lenovo există o opțiune de a-l păstra în jur de 50 – 60% pentru o mai bună conservare a bateriei. Merită să vă uitați la setările laptopului pentru a vedea dacă producătorul dvs. are o setare similară cu aceasta.

ne-încărcare-conservare

2. Bateria necesită recalibrare

Raportarea nivelului bateriei este un efort bidirecțional între bateria dvs. și Windows în sine. În cazul în care cei doi au statisticile lor nepotrivite, Windows poate raporta că o baterie este doar parțial plină, atunci când bateria este complet completă și nu mai are loc pentru nicio încărcare. Pentru a sincroniza Windows și bateria de rezervă, încercați să recalibrați bateria laptopului pentru a le pune pe ambele pe aceeași pagină.

3. Ceva nu este în regulă cu adaptorul de curent alternativ

Acest mesaj se poate datora faptului că laptopul recunoaște faptul că adaptorul de curent alternativ este prezent, dar nu livrează în mod eficient o încărcare către laptop. Dacă puteți, încercați să împingeți orice conexiune din adaptorul de ca pentru a vedea dacă se schimbă ceva; aceasta include conexiunea dintre acesta și laptop, acesta și priza de alimentare și orice alte locuri între care ceva se conectează la altceva. Merită, de asemenea, să încercați un nou adaptor A / C dacă îl puteți achiziționa cu ușurință.

4. Ceva nu este în regulă cu driverele de baterii

Da, chiar și bateria dvs. are drivere! Uneori, acestea au nevoie de o reinstalare pentru a reveni la forma de lucru. Înainte de a încerca să reinstalați bateria, merită remarcat faptul că o parte din acești pași implică scoaterea bateriei de pe laptop. Dacă nu știți cum, sau fizic nu puteți, să scoateți bateria laptopului, cel mai bine este să consultați un profesionist pentru a preveni deteriorarea.

De asemenea, cel mai bine este să vedeți dacă puteți descărca driverele bateriei; ar trebui să o facă automat în timpul acestor pași, dar cel mai bine este să fii pregătit în cazul în care ceva nu merge bine!

Mai întâi, accesați Device Manager făcând clic pe „Start”, apoi tastați „Device Manager” în căutare și apăsând Enter.

manager-fără-încărcare

În „Baterii”, găsiți „Baterie cu metoda de control compatibilă Microsoft ACPI”, faceți clic dreapta pe ea și faceți clic pe „Dezinstalați dispozitivul”.

fără încărcare-dezinstalare

Opriți laptopul și scoateți bateria, apoi țineți apăsat butonul de alimentare pentru un minut pentru a scăpa de orice încărcare a reziduurilor. Înlocuiți bateria, reporniți laptopul, iar driverele bateriei ar trebui să se reinstaleze singure. Verificați dacă acum bateriile se încarcă corect.

5. Ceva nu este în regulă cu bateria însăși

Este posibil ca bateria să înceapă să se îmbătrânească și să-și piardă încărcarea. În acest caz, ar putea fi cel mai bine să acordați bateriei o singură dată pentru a vedea cum merge. Am scris un articol despre cum să verificați starea bateriei laptopului dvs. în Windows 10, așa că dați o citire pentru a vedea cum se menține. Dacă este pe cale de ieșire, încercați o baterie nouă sau duceți-o la un centru de service dacă nu puteți scoate bateria.

Preluarea sarcinii

Atunci când o baterie nu se încarcă singură, poate fi îngrijorător pentru utilizatorii care nu știu ce înseamnă. Acum știți câteva dintre motivele pentru care o baterie nu se va încărca singură și cum să o reparați – chiar dacă trebuie reparată!

Ajută acest lucru? Spuneți-ne mai jos.

Credit de imagine: Laptop PC cu baterie

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x