Ce modele Mac Mini permit pentru upgrade-urile RAM și HDD?

Quais modelos de Mac Mini permitem atualizações de RAM e HDD?
⏱️ 5 min read

Mac mini este un fel de outsider în comunitatea Apple. Nu câștigă atenția pe care o acordă un iPhone sau un MacBook. De fapt, mulți oameni care nu sunt fani îndrăgostiți de Apple ar putea să nu-l recunoască inițial când văd un Mini așezat pe un birou. Dar pentru cei care cunosc și folosesc regulat Mini, este adesea o pasiune imensă pentru ei.

Mini-utilizatori îi adoră pentru versatilitatea pe care o oferă în ceea ce privește adăugarea cu ușurință a componentelor. Minis sunt, de asemenea, populare pentru viteza și ușurința în care multe dintre versiuni pot fi actualizate cu ușurință în capacitatea lor de memorie RAM și hard disk. Să vedem ce modele Mac Mini sunt ușor de actualizat, precum și procesul general pentru cum să o faceți în gama 2010-2012.

Merită cu adevărat o actualizare?

La început, este util să oferiți o imagine de ansamblu rapidă despre motivul pentru care Mini este atât de fantastic din perspectiva actualizării DIY. Realitatea este că toate computerele vor îmbătrâni. Ceea ce face Mini-ul special este capacitatea sa de a utiliza în mod eficient upgrade-urile introduse în el cu mult dincolo de modelul său de bază. De exemplu, este obișnuit să vezi Minis din 2010 livrat cu 4 GB RAM sau Minis din 2012 cu 8 GB RAM – totuși, un 2010 poate face upgrade la 8 GB, iar 2012 la 16 GB.

Drept urmare, mulți oameni din ultimii ani au descoperit că ar putea cumpăra un Mac Mini second-hand încă din 2010 și că acesta își va păstra propriul cu un Mac din 2020 în numeroase sarcini. Adevărat, nu există nicio sugestie că astfel de pași ar oferi cuiva un computer care este la vârf în tehnologia actuală, dar fanii Apple ar spune că înregistrarea PC-urilor vechi de opt ani este la fel de ușor de actualizat și de durată este mult mai limitat .

Lista de upgrade pentru fiecare Mac Mini din deceniul trecut

An Berbec HARD DISK
2010 da da
2011 da da
2012 da da
2014 Nu da
2018 Nu* Nu
2020 Nu Nu
* RAM-ul Mini 2018 este actualizabil, dar este un proces mult mai complex decât cel al mini-urilor 2010-2012. Apple vă recomandă să permiteți unui magazin Apple sau unui furnizor de servicii autorizat Apple să facă upgrade-ul.

Cum se actualizează memoria RAM pentru Mac Mini

Mulți utilizatori Apple vor fi fericiți să primească un upgrade la un magazin Apple sau să facă acest lucru prin intermediul unui profesionist în tehnologie. La urma urmei, este o realitate că orice upgrade vine cu riscuri și nimeni nu vrea să vadă daune pentru Mac-ul lor. Dar pentru cei care sunt încrezători că o pot face singuri, următorii pași pot fi considerați un ghid general al procesului atunci când vine vorba de actualizarea RAM în mini-urile 2010-2012.

1. Asigurați-vă că Mini-ul este oprit și deconectat de la alimentare, apoi scoateți capacul inferior rotindu-l cu două degetele mari.

2. Odată ce capacul este deblocat, apăsați pe capac pentru a-l deschide.

3. Odată ce capacul este oprit, ar trebui să vedeți modulele RAM, pe care le puteți debloca deschizând ușor clemele de fixare de la marginile modulelor.

Macmini Upgrade Ramin

4. Odată ce clipurile sunt deschise, glisați modulele.

5. Instalați noua memorie RAM inversând procesul realizat la pasul 3 și 4 și glisând în noua memorie RAM în aceeași poziție pe care a fost memoria precedentă.

Macmini Upgrade Raminhand

6. Repetați pașii 2 și 1 în sens invers revenind capacul la Mini, apoi înșurubați-l înapoi cu cele două degete.

7. Porniți Mini și verificați dacă noua RAM este recunoscută conectându-vă, făcând clic pe meniul Apple și apoi „Despre acest Mac”. Această fereastră va afișa informații despre memoria RAM.

Actualizați hard disk-ul în Mac Mini

Având în vedere variațiile care pot exista cu hard disk-urile și Mac Minis, este ideal să cercetați extensiv și să faceți anumite întrebări specifice înainte de a încerca o actualizare a hard disk-ului. De asemenea, este posibil să achiziționați un hard disk extern pe care îl puteți utiliza, care îl va completa pe cel existent dacă nu doriți să opriți hard diskul. Asigurați-vă că verificați compatibilitatea între Mini și un hard disk extern înainte de a cumpăra.

Consultați acest articol pentru mai multe detalii despre schimbarea hard diskului.

Mini Da, dar potențial masiv

Designul compact și portabilitatea Mac Mini îl fac o opțiune excelentă pentru oricine caută un computer mai vechi, care să poată fi actualizat cu ușurință sau să înceapă propria călătorie pe calea DIY.

Legate de:

  • Cum să partajați fișiere între Mac și PC în rețeaua dvs.
  • Apă vărsată pe Macbook? Iată cum să evitați deteriorarea apei
  • Cum se personalizează macOS Big Sur

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x