Cosa ci ha insegnato la pandemia COVID 19 sulla comunicazione video

Ce ne-a învățat COVID 19 Pandemia despre comunicarea video

⌛ Reading Time: 7 minutes

Nu este un secret faptul că măsurile luate de guvernele din întreaga lume în timpul pandemiei COVID-19 au mutat o parte semnificativă a interacțiunilor noastre în sfera online. Între blocaje, închiderea școlii și tocurile de copertă localizate, majoritatea dintre voi care citesc acest lucru ar fi trebuit să apară pe cameră și să sufle praful de pe microfon dacă ați dori să vorbiți cu cineva. Ce efect a avut asupra dvs. depinde de o varietate de factori pe care abia începem să-i înțelegem.

Întrucât multe țări din întreaga lume continuă să aibă restricții chiar și un an mai târziu, ne-a oferit o ocazie unică de a face un pas înapoi și de a arăta cum arată o lume care depinde puternic de sfera online.

Lățimea noastră de bandă nu este infinită la urma urmei

Într-o gospodărie tipică, lățimea de bandă utilizată este adesea împărtășită cu alte activități. Copiii se joacă afară și merg la școală, adulții își adulțesc, oamenii merg la cumpărături etc. Nu vedeți adesea toți cei patru, șase sau toți membrii unei gospodării grefate pe laptopurile și telefoanele lor.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (folosind IJG JPEG v62), calitate = 82

La începutul anului 2020, sosirea virusului CoVID 19 a oprit destul de mult acest status quo anterior și ne-a pus într-o situație în care am evitat cât mai mult posibil contactul cu alții pentru a rămâne în siguranță. Oriunde măsurile erau cele mai stricte, oamenii trebuiau să se bazeze mai mult pe web pentru contactul uman în afara caselor lor.

Acest lucru a dus la o creștere a utilizării lățimii de bandă pe care unii furnizori de servicii de Internet nu erau neapărat echipați să o gestioneze. Cel mai bun exemplu în acest sens îl găsim în Italia. La mijlocul lunii martie 2020, Telecom Italia SpA, cel mai mare furnizor de servicii de internet din Italia, cu peste 30% din cota de piață a națiunii, a raportat o creștere a traficului pe internet – peste 70 la sută.

Potrivit lui Luigi Gubitosi, CEO-ul companiei, acest lucru se datorează în principal copiilor care încearcă să evite plictiseala angajându-se în jocuri online multiplayer în timp ce școlile sunt închise.

Pe lângă aceasta, învățarea la distanță ca substitut pentru școlarizarea în persoană, conferințe video legate de muncă și diverse alte forme de comunicare au fost adăugate acestei tulpini. Aproape un an mai târziu, YouTube și Netflix își continuă angajamentul anterior rezoluții redare redare video pentru a reduce impactul acestora asupra „oboselii lățimii de bandă” experimentată de furnizorii de servicii Internet din întreaga lume.

Lipsa expunerii la străini ar putea avea efecte pe termen mai lung

În lumea reală a cărămizilor, interacțiunile noastre nu sunt întotdeauna cele pe care le alegem. Întâlnirile întâmplătoare cu alte persoane sunt o inevitabilitate atunci când te afli într-o mulțime. În unele dintre ele, tolerați simpla prezență a altui individ. În altele, fundația pentru o nouă prietenie pleacă de nicăieri cu cineva care citește ceva care îți atrage atenția în timp ce stai în hol așteptând un zbor.

Coronavirus Covid 2019 nu este adevărat
coronavirus covid-2019 Fată în mască pe stradă. Opriți pandemia și panica

Acest lucru nu înseamnă că întâlnirile întâmplătoare nu sunt posibile în lumea online sau că videoconferința este o nenorocire pentru societatea noastră. De fapt, este ușor să luăm de la sine înțeles cât de remarcabil este să trăim într-o perioadă în care suntem capabili să vorbim cu oameni la mii de kilometri distanță, la cerere, fără nici o ezitare.

În ciuda tuturor beneficiilor pe care le-am văzut aduse la masă în acest început al valului de inovație din secolul 21, totuși, nu este încă clar ce efect va avea asupra societății în general, bazându-se aproape exclusiv pe telepresență. În cea mai mare parte, în ciuda alegerilor infinite care ni se prezintă, mulți dintre noi alegem să folosim internetul ca mijloc de a ne curăța interacțiunile sociale, uneori chiar împărțind firele de păr pe cele mai mici detalii.

De-a lungul majorității istoriei umane, nu am reușit să atingem acest nivel de „alege-ți propria aventură” la nivel social. Ideea de a fi abordat de un străin poate invoca anxietate la mulți oameni, dar este, fără îndoială, o parte a experienței sociale umane.

Într-un fel, acest fenomen este asemănător cu „Filtru cu bule” un termen inventat de Eli Pariser pentru a descrie ceea ce fac multe companii de social media pentru a satisface conținutul pe care îl vedeți, ceea ce algoritmii lor „cred” este percepția dvs. asupra lumii, izolându-vă de o idee preconcepută despre ceea ce este „controversat”.

Cu o comunicare puternic controlată de dvs. pe web, așa-numita bulă de filtrare este una din creațiile voastre. Veți obține satisfacția de a vorbi cu prietenii, familia și colegii de muncă, dar nu obțineți exact experiența socială umană completă, atât plăcută, cât și neplăcută. Acesta din urmă este probabil ceea ce ne-a dat piei groase în primul rând. Vor mai fi acolo când vom ieși din peștera alegorică a lui Platon și ne vom întoarce în lumea reală?

Învățarea la distanță nu produce întotdeauna rezultate sănătoase

Nu suntem străini să închidem școlile în timpul epidemiilor. De fapt, este bine cunoscut faptul că în timpul focarelor de poliomielită din 1916 care au devastat coasta de est a țării, închiderile școlii care au urmat au avut efecte marginale asupra răspândirii infecției și au dus la o rată de abandon mai mare decât de obicei. Mulți dintre copiii mai mari au ieșit și au căutat locuri de muncă, mai degrabă decât să-și continue educația, din cauza greutăților suportate de familiile lor, din cauza efectelor pe care aceste focare le-au avut asupra economiilor locale.

Școala Covidvideo

Închiderea școlii de astăzi prezintă un nou scenariu. În afară de faptul că este mai frecvent să vedem tinerii așteptați până la vârsta adultă pentru a căuta un loc de muncă, trăim și într-o perioadă în care avem o abundență de tehnologie care ne permite să înființăm săli de clasă virtuale pentru mai mulți elevi și chiar mai mulți vorbitori. Mulți sperau că acest lucru va aduce o revoluție în modul în care oamenii au învățat.

În anumite privințe, a făcut-o. Închiderea școlilor de astăzi nu mai necesită oprirea completă a procesului de educație. Totuși, imaginea videoclipului care învață că noi cercetări pictează nu este totul roz.

În timp ce învățarea la distanță prin intermediul videoclipurilor are povești de succes care merg mult mai înapoi în trecut decât această pandemie, ea vine cu defectele sale. Chiar și luând în considerare unele dintre disparitățile observate în educația publică în mai multe țări din întreaga lume, cercetările încep să descopere faptul că aceste disparități se amplifică și mai mult atunci când vine vorba de mediul îndepărtat.

Un studiu publicat la sfârșitul lunii noiembrie 2020 în Jurnalul Internațional de Psihologie a analizat un eșantion de grup de 28.685 elevi din Elveția. Remarcând modul în care propriile sale rezultate reflectă cele colectate într-un alt studiu din Marea Britanie, cercetătorii elvețieni au descoperit că elevii din gospodăriile mai puțin bogate suferă de închiderea școlilor la rate mai mari, cu învățarea întârziată.

„Aceste constatări sunt compatibile cu cele din sondajul părinților și al profesorilor[s] care au fost efectuate în Marea Britanie și au constatat că elevilor din gospodăriile cele mai bogate li se oferea asistență activă de la școlile lor în timpul închiderii mai frecvent decât elevii din gospodăriile cele mai bogate. ”

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că „elevii de școală primară au învățat mai mult de două ori mai frecvent la școală în persoană comparativ cu setarea la distanță”.

Cu toate acestea, aș fi necinstit dacă nu aș menționa, de asemenea, că cercetătorii au urmat imediat acest lucru constatând că copiii din școlile secundare „nu au fost afectați semnificativ în ritmul lor de învățare” prin comparație.

Ceea ce ne spune acest lucru este că copiii mai mici din gospodăriile mai sărace par să fie cei mai afectați de aceste închideri de școli. Pe măsură ce vârsta elevului crește, această diferență începe să se estompeze, probabil pentru că au capacități de raționament abstract mai bune în anii adolescenței, până la vârsta adultă.

În general, este un sac mixt

Pentru a evita să pară tot pesimist în legătură cu videoconferința, să precizăm un lucru clar: datorăm faptul că am fost capabili să menținem societatea la un nivel semi-funcțional în timpul celor mai dure dintre blocaje la nivel mondial, aproape exclusiv prezenței acestei tehnologii. Acum cincizeci de ani nu am fi avut interacțiuni între ele la acest nivel din confortul casei.

Videoclipul a fost absolut un avantaj pentru noi și nu ar fi putut veni într-un moment mai bun. Cu toate acestea, împingerea împotriva acestui lucru este realitatea cruntă că nu totul este bine în acest paradis tehnico-optimist.

Nu putem nega că telepresența și chatul video pot fi primele alegeri extraordinare în multe situații (de exemplu, atunci când încercați să economisiți cheltuielile de călătorie, când încercați să configurați rapid ceva care ar fi incomod să faceți în- persoană etc.). În altele, însă, cercetările pe care le-am văzut până acum nu au lucruri stelare de spus.

Dacă sunteți unul dintre mulți oameni (ca mine) care se bazează pe această tehnologie pentru a păstra legătura cu familia peste oceane, s-ar putea să nu fie momentul să cumpărați un bilet de avion doar pentru că doriți să vorbiți despre cele mai recente bârfe din peste iaz. Pur și simplu deschiderea unei aplicații ar fi suficientă. Vă rog, pentru dragostea tuturor celor bune din lume, nu vă bazați pe această aplicație pentru a crește copii mici!

Cum a fost experiența ta de pandemie? Aveți povești de spus despre modul în care videoconferința v-a atins viața? Spuneți-ne ce părere aveți despre toate acestea și împărtășiți-ne experiențele!

Legate de:

  • Câtă lățime de bandă utilizează apelurile video?
  • Cum să îmbunătățiți calitatea apelurilor dvs. video
  • Suntem pe cale să lovim supraîncărcarea serviciului de streaming video?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.