Ce piese trebuie salvate de pe un laptop vechi

Ce piese trebuie salvate de pe un laptop vechi
⏱️ 7 min read

Majoritatea dintre noi avem un laptop vechi așezat undeva. Deși este întotdeauna o idee bună să reciclați vechile electronice, înainte de a face acest lucru, vă recomandăm să petreceți ceva timp dezbrăcându-l pentru piese. Indiferent dacă sunteți în căutarea unui proiect DIY sau doriți să câștigați un pic de bani în plus, ar putea exista câteva părți utile în interior. Verificați piesele pe care le puteți salva de pe vechiul laptop.

Unitate CD / DVD / BluRay

Multe laptopuri moderne nu sunt livrate cu o unitate optică care poate citi CD-uri, DVD-uri sau BluRays. Unitățile de disc optice Nixing provin din două motive: În primul rând, mulți consumatori pur și simplu nu le mai folosesc. În al doilea rând, scoaterea unității optice permite producătorilor să producă mașini mai mici și mai subțiri. Dacă utilizați în mod regulat discuri optice, acest lucru poate fi problematic. Chiar dacă nu folosiți discuri optice des, ocazia rară în care aveți nevoie de unul poate provoca panica.

Din fericire, dacă aveți un laptop vechi care are o unitate de disc optică, îl puteți scoate și utiliza cu computerul dvs. modern. Producătorii fac adesea unitatea optică ușor de îndepărtat. Ar trebui să puteți găsi instrucțiuni despre cum să le eliminați printr-o căutare rapidă online. După ce ați eliminat unitatea, o puteți instala într-un fișier incintă externă. Aceste carcase se pot conecta apoi la computerul dvs. modern prin USB.

Hard disk

Practic toată lumea poate folosi puțin mai mult spațiu de stocare. Vechiul dvs. laptop are în interior un hard disk care poate fi îndepărtat și utilizat extern cu un Carcasă USB. Tot ce trebuie să faceți este să căutați cum să scoateți hard disk-ul laptopului. În cea mai mare parte, producătorii fac acest proces destul de simplu, astfel încât utilizatorii finali să își poată actualiza hard diskul după cumpărare. Acestea fiind spuse, există unele dispozitive care pot fi mai dificile decât altele. Pur și simplu căutați online pentru a afla cum să scoateți hard disk-ul de pe laptop.

Piese laptop Hdd

După ce ați scos unitatea de disc și într-o carcasă externă, conectați-o la noua mașină. Dacă utilizați un computer bazat pe Windows, puteți face un format rapid găsind unitatea într-o fereastră File Explorer și făcând clic dreapta pe unitate. În meniul pop-up, selectați „Format …” și urmați instrucțiunile. Alternativ, puteți utiliza și instrumentul de gestionare a discurilor.

Dacă utilizați un Mac, veți dori să utilizați aplicația Disk Utility, care poate fi găsită căutând „disc utility” cu Spotlight. După o reformatare, veți avea un hard disk extern ieftin, care poate stoca orice aspect al vieții dvs. digitale.

Alimentare electrică

Sursele de alimentare pentru laptop pot fi costisitoare. Din păcate, multe dintre sfaturile conectorului sunt specifice unui producător sau model. Cu toate acestea, dacă aveți mai multe mașini de același producător, este posibil să îl puteți utiliza pe un dispozitiv mai nou. De exemplu, adaptoarele Apple MagSafe pot fi utilizate cu orice aparat care utilizează încărcătorul MagSafe. Rețineți, totuși, că unele încărcătoare produc putere la viteze diferite, astfel încât duratele de încărcare pot varia, chiar dacă încărcătorul se potrivește cu un dispozitiv diferit.

Puterea de alimentare a componentelor laptopului

Alternativ, puteți încerca să-l vindeți. Dacă nu puteți utiliza încărcătorul dvs. vechi pe un dispozitiv mai nou, puteți încerca întotdeauna să câștigați un pic de bani, aruncându-l pe un site precum eBay sau o aplicație precum Letgo. Încărcătoarele sunt adesea supuse multor abuzuri și pot fi deseori deteriorate. Ca atare, s-ar putea să existe cineva care să-ți caute încărcătorul.

Module RAM

La fel ca hard disk-ul și unitatea optică pentru laptop, eliminarea modulelor RAM de pe laptop este adesea foarte ușoară. Din nou, acest lucru este pentru a se asigura că utilizatorul final își poate actualiza sistemul adăugând mai multă memorie RAM. Acestea fiind spuse, există unele dispozitive care lipesc modulele RAM pe placa de bază. Dacă acesta este cazul laptopului dvs., nu veți putea elimina memoria RAM. Asigurați-vă că puteți elimina memoria RAM căutând specificațiile vechiului laptop.

Piese pentru laptop Ram

Cu memoria RAM îndepărtată, cea mai evidentă utilizare este să le folosiți într-o altă mașină. Rețineți însă că este posibil ca diferite tipuri de RAM să nu se potrivească în fiecare mașină. Dacă joci cu proiectele Arduino, puteți utiliza RAM veche pentru a spori spațiul de stocare. În plus, puteți construi un disc RAM pentru a spori performanța curentă a mașinii. Dacă nu puteți utiliza stick-urile RAM pe un alt dispozitiv, puteți deveni creativi cu ele. Puteți crea brelocuri, ornamente de Crăciun, chiar și cercei.

Ecran LCD

Dacă vă simțiți aventuros, puteți elimina ecranul LCD (cu condiția să nu fie deteriorat) și să creați un monitor independent. Acest lucru nu este cu siguranță pentru cei slabi de inimă, dar monitoarele pot fi costisitoare, iar dacă aveți un ecran LCD foarte bun așezat într-un laptop vechi, inutil, de ce să nu riscați?

Pentru a începe, ar trebui să aruncați o privire online și să vedeți dacă există instrucțiuni despre cum să scoateți panoul LCD de pe laptop. Dacă nu, scoateți bateria și încercați să localizați șuruburile care țin ecranul LCD în carcasa laptopului. Rețineți că este posibil să trebuiască să îndepărtați carcasa din plastic de ecran pentru a observa șuruburile care o țin în poziție.

Piese de control pentru laptop

După ce ați eliminat ecranul, uitați-vă la partea din spate a panoului și găsiți un număr de model. Apoi, va trebui să găsiți ceva numit placă de control. Acest lucru vă va permite să furnizați energie panoului și să furnizați intrările necesare pentru a crea un monitor extern. Căutați pe eBay o placă de control care se potrivește cu numărul modelului de pe panoul LCD.

Reciclează orice nu folosești

Reciclarea laptopului

Deșeurile electronice reprezintă o problemă imensă la nivel mondial. Nu uitați să reciclați corect orice nu puteți folosi. Mulți comercianți cu amănuntul, cum ar fi Capse și Cea mai buna achizitie au programe de reciclare a deșeurilor electronice în care vă puteți lăsa gadgeturile nedorite. Cea mai bună parte este că aceste programe sunt gratuite și puteți chiar să renunțați la gadgeturile tehnice pe care nu le-ați cumpărat acolo.

Ați salvat vreodată un laptop vechi pentru piese? Există alte părți utile pe care am uitat să le menționăm? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x