Ce să cauți într-un laptop de programare

Ce să cauți într-un laptop de programare
⌛ Reading Time: 8 minutes

Dacă începeți ca programator nou sau vă construiți cariera, veți avea nevoie la un moment dat de un laptop de programare adecvat. Programarea acoperă diferite tipuri de dezvoltare și veți avea nevoie de instrumente diferite pentru fiecare. Din acest motiv, aveți nevoie de criterii care să vă ajute să alegeți un dispozitiv care se potrivește cerințelor dumneavoastră unice. Acest ghid vă va ajuta să alegeți cel mai bun laptop pentru programare.

De ce este esențial să cumpărați un laptop potrivit pentru programare?

Deși puteți utiliza aproape orice laptop pentru programare, nu toate laptopurile vor servi acestui scop. Vei termina treaba, dar nu vei fi atât de productiv pe cât ți-ai dori. Dacă sunteți deja un codificator (sau plănuiți să deveniți unul), veți dori să vă alegeți noul dispozitiv cu grijă.

Fiecare programator are nevoi diferite. Alegeți un dispozitiv care se potrivește tuturor nevoilor dvs. și care acceptă toate instrumentele dvs.

De exemplu, dezvoltarea de jocuri folosind Unreal Engine 4 necesită hardware mai bun decât dezvoltarea pentru JavaScript. Unreal Engine necesită cel puțin 8 GB RAM și un procesor Quad-core Intel sau AMD cu o viteză de ceas de 2,5 GHz sau mai mare. React Native va funcționa foarte bine pe orice computer.

De ce nu ar trebui să folosiți un laptop general pentru programare

Ați putea argumenta acest lucru spunând că echipamentul nu este întotdeauna totul și că puteți scrie cod pe aproape orice dispozitiv. Chiar și un laptop general se va descurca dacă doriți să lucrați imediat, nu? Dacă la asta te gândești, ai perfectă dreptate.

Nu vă înșelați: obținerea laptopului dvs. ideal nu înlocuiește productivitatea. Ai putea avea cel mai bun laptop din lume și tot nu faci nimic. Deși este de preferat să aveți mașina potrivită pentru lucrare, aceasta nu este o cerință rigidă.

Acestea fiind spuse, tot nu ar trebui să folosiți un laptop general pentru programare. Cel puțin nu pe termen lung.

Ghid de programare pentru laptop General

Majoritatea producătorilor de pe piață construiesc laptopuri generale cu caracteristici minime. Un computer de acasă vă va îndeplini toate lucrările esențiale de birou și va servi în continuare ca centru auxiliar de divertisment.

Îl poți folosi și pentru a codifica, dar te vei lupta cu o performanță mai lentă. Orice programator serios știe că construirea de aplicații web, jocuri și software este o sarcină solicitantă. Memoria scăzută a dispozitivului, vitezele slabe de procesare și calitatea slabă a afișajului fac doar o sesiune de codare provocatoare și mai dificilă.

Este obișnuit ca mulți producători să folosească materiale și componente de calitate inferioară pe computerele generale, ceea ce ar putea duce la frustrare pentru dvs. Te vei confrunta cu prea multe întârzieri, erori, blocări și opriri bruște.

Mai rău, ai putea pierde luni de muncă dacă sistemul tău se blochează. Nimeni nu vrea asta.

Din aceste motive, nu ai prefera să folosești un laptop de programare?

De ce un laptop pentru jocuri nu este potrivit pentru programare

Dacă aveți un buget, probabil că nu vă puteți permite unul. Toate platformele de jocuri folosesc componente premium și nu le puteți avea fără să vă consumați unele dintre economiile.

Dacă nu ești un dezvoltator de jocuri sau un programator care iubește jocurile, un astfel de laptop ar fi exagerat. Este ca și cum ai conduce un Ferrari în limitele orașului – nu poți să-i depășești limitele doar doar cu codificare.

Ghid de programare pentru laptop Gaming

În plus, laptopurile de gaming au inovații de care probabil nu vei avea nevoie sau nu vei folosi niciodată. De exemplu, pentru codare simplă, de ce ați avea nevoie de iluminarea tastaturii RGB? Ce zici de mai multe ventilatoare și radiatoare?

Desigur, aceste funcții își au utilizarea în anumite ocazii, dar le veți găsi puțin enervante și oarecum distragând atenția altfel.

Laptopurile pentru jocuri consumă, de asemenea, cantități masive de energie și va trebui să le reîncărcați frecvent. Dacă îți pasă să fii neutru în carbon, folosirea multă putere nu este o idee bună.

Deținerea unuia nu te va ajuta prea mult dacă ești un nomad digital, deoarece multe laptop-uri de gaming sunt oricum voluminoase.

Deci, ce anume ar trebui să cauți într-un nou laptop de programare? Să-l defalcăm caracteristică după caracteristică.

Calitatea ecranului

Pentru a codifica corect, aveți nevoie de un laptop cu o calitate excelentă a ecranului. La urma urmei, vei petrece ore întregi în fața lui, așa că trebuie să o faci bine. De asemenea, trebuie să aibă dimensiunea potrivită, altfel s-ar putea să aveți efort în timpul scrierii codului.

Evitați orice laptop care este livrat cu o rezoluție de ecran de 1366 x 768 din două motive. În primul rând, acest afișaj are un număr mai mic de pixeli. Aceasta înseamnă că aveți mai puțin spațiu pe ecran decât dimensiuni similare de ecran, cu mai mulți pixeli pe inch. În al doilea rând, imaginile tale nu vor fi la fel de clare sau la fel de clare și nu vei citi sau scrie bine codul.

Laptop de programare a calității ecranului

În schimb, urmăriți cel puțin rezoluția FHD (sau 1080p) sau vărul său mai bun, FHD+, ca cel de pe acesta Dell XPS 13 9310. Veți mai deconta câțiva dolari pentru el, dar va merita fiecare cent.

Dacă laptopul tău vine standard cu un ecran 4K UHD, excelent! Deși vă va costa mult mai mult și va contribui la reducerea duratei de viață a bateriei, este un compromis uimitor dacă vă aflați mereu lângă o priză.

Nu veți avea nevoie de un ecran tactil pentru majoritatea sarcinilor dvs., dar este plăcut să aveți.

CPU

Pentru a obține o experiență fără probleme atunci când programați, alegeți un laptop cu un procesor robust. Această componentă este la fel de esențială ca orice altceva. Un procesor rapid se va ocupa cu ușurință de toate proiectele dvs. masive de compilare. În plus, vă va permite să faceți mai multe sarcini și să comutați între programe fără probleme.

Dacă ești un dezvoltator de jocuri, nu te abține. Obțineți un computer cu un procesor puternic Intel Core i7 sau mai bun. Iată un Laptop Razer Blade 15 Studio Edition pentru a începe.

Un procesor Intel Core i5 sau AMD A8 ar trebui să fie suficient. Orice cu o viteză de ceas de 3 GHz sau mai mare este, de asemenea, ideal, așa că ai grijă la așa ceva.

Cipul M1 de la Apple este deloc spectaculos, mai ales pentru dezvoltarea web. Acesta funcționează ca o placă grafică, ceea ce înseamnă că vă veți bucura de o calitate vizuală uimitoare atunci când codați cu a 2021 Apple MacBook Pro.

Berbec

La fel de esențială pentru experiența ta este memoria suficientă. În cazul în care trebuie să rulați un IDE greu sau un mediu virtual, veți avea nevoie de toată memoria pe care o puteți obține. Chiar și pentru dezvoltatorii web, mediul browser-ului tău va folosi multă memorie. Nu poți avea nimic mai puțin de 4 GB RAM.

Programarea modulului RAM pentru laptop

8 GB RAM este ideal pentru dezvoltarea web și a aplicațiilor. Dacă ești un dezvoltator de jocuri, vei avea nevoie de cel puțin 16 GB sau mai mult. Acolo unde este posibil, alegeți un laptop cu memorie extensibilă, astfel încât să puteți adăuga mai multe module RAM atunci când aveți nevoie.

Hard disk

În ceea ce privește hard disk-urile, nu este vorba atât de mult despre capacitatea de stocare. Vitezele de citire și scriere fac toată diferența pentru un dezvoltator. Vitezele mai mari sunt întotdeauna mai bune, indiferent de sarcina pe care o executați.

În acest caz, alegeți o unitate SSD (Solid-State Drive) sau un flash pe un hard disk (HDD) standard. SSD-urile vă vor oferi viteze exponențiale, ceea ce înseamnă că laptopul dvs. se va porni în câteva secunde, unde un HDD ar porni în câteva minute.

Deoarece SSD-urile nu au piese mobile, nu veți face față defecțiunilor mecanice dacă scăpați accidental laptopul. De asemenea, nu vor consuma multă energie, ceea ce se traduce printr-o viață mai bună a bateriei.

Durata de viata a bateriei

Majoritatea laptopurilor moderne au o autonomie excelentă a bateriei, așa că nu va trebui să vă faceți prea multe griji aici. Oricum, de cele mai multe ori vei fi mereu lângă o priză. Dar dacă te îndepărtezi vreodată de biroul tău sau ești un nomad digital, ia-ți un laptop cu o baterie de lungă durată. Un bun exemplu este Laptop Dell Latitude 9510 2-în-1.

Este ușor de spus cât durează bateria unui laptop. Recenziile clienților de pe site-uri precum Amazon vă vor spune multe despre performanța bateriei unui laptop. Nu vă bazați pe estimările producătorului.

Tastatură

Veți introduce o mulțime de coduri, așa că aveți nevoie de o tastatură confortabilă. Când alegeți următorul laptop, simțiți tastatura și testați-l. Cum este călătoria cheie? Tastele sunt moi la atingere? Are tastatura numerica? Toate aceste caracteristici joacă în cele din urmă în experiența ta de programare.

Programarea tastaturii laptopului

De asemenea, asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu aspectul tastaturii. Dacă cheile sunt schimbate sau plasate în poziții incomode, poate dura timp să te obișnuiești. Asigurați Fn, Ctrl, Schimb și introduce tastele sunt poziționate corect. The Lenovo ThinkPad X1 Carbon este un exemplu excelent în acest sens.

Dacă lucrați în medii slab iluminate, lumina de fundal poate fi o caracteristică ingenioasă de căutat. De asemenea, asigurați-vă că laptopul are capace pentru chei de înaltă calitate, care nu se vor uza după ani de utilizare. Dar să știți că, dacă aveți întotdeauna acces la energie, puteți face fără câteva ore de viață suplimentară a bateriei.

Greutate

Programarea vă va duce prin diferite locații. Uneori, va trebui să purtați dispozitivul cu dvs., ceea ce face ca greutatea să fie esențială. Este laptopul tău convenabil de transportat?

Dacă vă aflați mai ales în spatele biroului, un laptop de 15 sau 17 inchi este o alegere excelentă. Nu va trebui să-l mutați prea mult, așa că vă veți bucura de un ecran mai mare pentru multitasking și alte funcții extinse. Din păcate, poate fi voluminos de transportat dacă ai nevoie vreodată.

Dacă sunteți freelancer sau dezvoltați programe în timp ce sunteți în deplasare, un laptop de 13 sau 14 inchi vă va fi de folos. Sunt mai portabile și consumă mai puțină energie.

întrebări frecvente

1. Este suficient un procesor Core i3 pentru programare?

Da, un procesor Intel Core i3 este mai mult decât suficient pentru programare. Cu excepția cazului în care dezvoltați jocuri sau medii 3D, acest procesor este mai mult decât suficient pentru sarcină.

2. Este suficient spațiu de stocare de 256 GB pentru programare?

O unitate de stocare SSD de 256 GB este mai mult decât suficientă pentru nevoile dvs. de programare. Pornește mai repede și are viteze de citire și scriere mai bune. Aceasta înseamnă că programele dvs. de editare a codului se vor încărca și vor rula mai rapid pe măsură ce codificați.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.