În acest articol, vreau ca cititorii mei să obțină o imagine a unui concept foarte de bază al lumii web. Anterior, am scris articole despre lucrurile fanteziste ale pieței de astăzi, adică călătoria angulară, elementele de bază ale reacției etc. Dar astăzi vreau ca cititorii mei să intre în călătoria pe care o întâlnesc la început atunci când apasă pe orice adresă URL.

Deoarece subiectul se explică de la sine – când lovim orice adresă URL, atunci ce se întâmplă? – să începem!

Înainte de a discuta ce se întâmplă după ce ați lovit adresa URL, trebuie să parcurgem ce este de fapt o adresă URL și ce înseamnă diferite părți ale adresei URL – nu? Fără a pierde timp, să înțelegem mai multe despre adresele URL.

URL – Uniform Resource Locator

Dacă vă uitați în forma sa completă, atunci se explică de la sine: are locația resurselor la care dorim să accesăm. Este un adresa locului unde vrem să mergem pentru a interacționa sau a găsi informații.

Să ne uităm în viața ta de zi cu zi. Dacă doriți să vizitați casa prietenului dvs. pentru o muncă sau pentru a obține informații, aveți nevoie de adresa acestora. Același lucru este valabil și în această mare lume web: trebuie să oferim o adresă a site-ului web pe care dorim să îl accesăm. site-ul web este ca casa și adresa URL este adresa.

Anatomia unui URL

Acum știm ce este o adresă URL, dar încă nu știm despre părțile unei adrese URL. Sa mergem!

Să luăm un exemplu:

https://www.example.com/page1

Aici, prima parte este „https”. Aceasta spune practic browserului ce protocol ar trebui să utilizeze. Poate fi http, https, ftp, etc. A protocol este o set de reguli browser-ul folosit pentru comunicarea prin rețea. „https” este practic un versiune sigură, adică informațiile sunt schimbate într-un mod sigur.

A doua parte www.example.com este o numele domeniului. Îl poți raporta la casa prietenului tău. Este o adresă a site-ului web. Îl folosim pentru a ajunge la serverul (computerul instruit) care este responsabil pentru difuzarea informațiilor pentru acel site web. Aștepta! S-ar putea să vă gândiți, cu câteva secunde înainte de a menționa adresa URL este adresa, în timp ce am menționat și numele de domeniu este și adresa. Este posibil să fi fost confuz. Nu te confunda!

Diferența dintre adresa URL și numele domeniului

Diferența majoră dintre ambele este că Adresa URL este o adresă completă. Adresa URL spune despre metoda prin care ar trebui să facă schimb de informații, calea după ce ați ajuns la acel site web. Întrucât numele de domeniu face parte dintr-o adresă URL.

Să luăm exemplul nostru anterior pentru a înțelege mai bine. Puteți spune că adresa casei prietenului dvs. este un nume de domeniu, în timp ce adresa URL nu numai că spune adresa casei prietenului (numele domeniului), ci și modul în care veți comunica, cum ar fi să vorbiți într-o cameră separată (securizată) sau în fața tuturor ( informațiile pot obține scurgeri). De asemenea, spune calea, adică în ce parte a casei veți merge după ce ați intrat în casă. Prin urmare, numele domeniului face parte din adresa URL. Un nume de domeniu cu mai multe informații este o adresă URL.

Sper că acum ești clar cu adresa URL. Să intrăm în următoarea parte.

Numele domeniului

În partea anterioară, am explicat despre numele de domenii, dar nu în profunzime. Vreau să intri mai mult în el. După cum v-am spus, numele domeniului este adresa site-ului web. Oferă un identitate unică pentru dumneavoastră site-ul web într-o lume web atât de imensă. Niciun nume de domeniu nu poate fi același DAR – Da! Există „dar”. Aceasta nu este singura definiție a unui nume de domeniu. Există o altă poveste în spatele ei. Să intrăm în acea poveste.

După cum știm, atunci când accesăm orice adresă URL sau puteți spune numele domeniului, atunci acel site web este deschis cu conținutul său. Un server (un computer instruit) îl servește. Știm, de asemenea, că fiecare computer are o adresă IP care este utilizată pentru comunicarea prin internet. Este o adresă ca „adresă IP” care se explică de la sine. Cand noi lovit orice URL, atunci suntem de fapt lovind adresa IP a computerului care este responsabil pentru servirea conținutului site-ului web (găzduire).

Dar, acum, te-ai putea gândi ce naiba … este totul o adresă? De ce există acest nume de domeniu dacă există adresa IP? De ce nu putem folosi adresa IP pentru a obține conținutul site-ului web?

Da! Poti utilizați adrese IP la obține conținut a site-ului, dar într-adevăr! .. Ați putea să vă amintiți adresa IP asociată fiecărui site? Evident nu! este greu la amintiți-vă adresa IP a fiecărui site web. De aceea, numele de domenii au intrat pe piață.

O puteți asocia cu lista dvs. de contacte. Nu vă puteți aminti numărul fiecărei persoane, dar vă puteți aminti numele. Același concept se aplică și aici. Tu nu-mi amintesc cei înfricoșători Adrese IP, dar poți ușor tine minte nume de domenii.

Această cantitate imensă de date este păstrată într-o bază de date în care este stocat numele de domeniu cu adresa sa IP. Un sistem care stochează nume de domenii cu adresa IP corespunzătoare este cunoscut sub numele de DNS (sistem de nume de domeniu) (Cred că trebuie să fi auzit despre asta).

Cred că am discutat destule elemente de bază. Acum, faceți o scufundare profundă în procesul de accesare a oricărei adrese URL.

Căutare DNS pentru a găsi adresa IP

După ce ați lovit adresa URL, primul lucru care trebuie să se întâmple este să rezolvați adresa IP asociată cu numele domeniului. DNS ajută la rezolvarea acestui lucru. DNS este ca o agendă telefonică și ne ajută să furnizăm adresa IP care este asociat cu numele de domeniu la fel cum agenda noastră telefonică oferă un număr de telefon mobil care este asociat cu numele persoanei.

Ce se intampla atunci cand faceti clic pe o adresa

Aceasta este prezentarea generală, dar există patru straturi prin care trece această interogare de nume de domeniu. Să înțelegem pașii:

1. După ce ați lovit adresa URL, fișierul cache-ul browserului este bifat. Deoarece browserul își păstrează înregistrările DNS pentru o perioadă de timp pentru site-urile web pe care le-ați vizitat anterior. Prin urmare, în primul rând, interogarea DNS rulează aici pentru a găsi adresa IP asociată cu numele domeniului.

2. Al doilea loc în care rulează interogarea DNS Cache-ul sistemului de operare urmată de cache-ul routerului.

3. Dacă în pașii de mai sus, o interogare DNS nu se rezolvă, atunci are nevoie de ajutorul serverului resolver. Serverul Resolver nu este altceva decât ISP-ul dvs. (furnizor de servicii Internet). Interogarea este trimisă către ISP unde rulează interogarea DNS Cache ISP.

4. Dacă, de asemenea, în al treilea pas, nu s-au găsit rezultate, atunci solicitarea trimite către server top sau root a ierarhiei DNS. Acolo nu se întâmplă niciodată să scrie că nu au fost găsite rezultate, dar de fapt spune, de unde puteți obține aceste informații. Dacă căutați adresa IP a domeniului de nivel superior (.com, .net, .Gov ,. org). Îi spune serverului resolver să caute Server TLD (Domeniu de nivel superior).

5. Acum, resolver solicită serverului TLD să furnizeze adresa IP a numelui nostru de domeniu. TLD stochează informații despre adresă ale numelui de domeniu. Îi spune rezolvatorului să o ceară Server de nume autorizat.

6. Serverul de nume autorizat este responsabil pentru a ști totul despre numele domeniului. În cele din urmă, resolver (ISP) primește adresa IP asociată cu numele domeniului și o trimite înapoi la browser.

După ce obțineți o adresă IP, resolver-ul o stochează în memoria cache, astfel încât data viitoare, dacă apare aceeași interogare, atunci nu trebuie să treacă din nou la toți acești pași. Acum poate furniza adresa IP din memoria cache.

Este vorba despre pașii care sunt urmați pentru a rezolva adresa IP care este asociată cu numele de domeniu. Aruncați o privire mai jos pentru a înțelege mai bine:

1612110488 546 Ce se intampla atunci cand faceti clic pe o adresa

Conexiunea TCP se inițiază cu serverul prin browser

Odata ce adresa IP a computerului (acolo unde există informațiile site-ului dvs. web) găsite, aceasta inițiază conexiunea Cu acesta. Pentru a comunica prin rețea, protocol internet este urmarit. TCP / IP este cel mai frecvent protocol. O conexiune este construită între două utilizând un proces numit „Strângere de mână TCP cu 3 căi”. Să înțelegem procesul pe scurt:

1. Un computer client trimite un Mesaj SYN înseamnă, dacă al doilea computer este deschis pentru o nouă conexiune sau nu.

2. Apoi alt computer, dacă este deschis pentru o nouă conexiune, acesta trimite mesaj de confirmare cu mesaj SYN, de asemenea.

3. După aceasta, primul computer primește mesajul său și confirmă prin trimiterea un Mesaj ACK.

Pentru a înțelege mai bine, priviți mai jos diagrama.

1612110488 26 Ce se intampla atunci cand faceti clic pe o adresa

Comunicarea începe (Procesul de răspuns la cerere)

În cele din urmă, conexiunea este construită între client și server. Acum, ambii pot comunica între ei și pot împărtăși informații. După o conexiune reușită, browser (client) trimite un cerere la o Server că vreau acest conținut. Serverul știe totul despre ce răspuns ar trebui să trimită pentru fiecare cerere. Prin urmare, serverul răspunde înapoi. Acest răspuns conține toate informațiile pe care le-ați solicitat, cum ar fi pagina web, codul de stare, controlul cache, etc. Acum, browserul redă conținutul care a fost solicitat.

Asta este! Tot procesul de mai sus se întâmplă atunci când atingem orice adresă URL. Deși acest proces îndelungat durează mai puțin de câteva secunde. Acesta este răspunsul la întrebarea dvs. „ce se întâmplă când accesăm orice adresă URL într-un browser?”

Mulțumesc pentru lectură!