Ce sunt afișajele inteligente și ce puteți face cu ele

Ce sunt afișajele inteligente și ce puteți face cu ele

⌛ Reading Time: 4 minutes

Astăzi se vorbește mult despre afișajele inteligente. S-ar putea să vă întrebați ce este un afișaj inteligent și dacă ați beneficia de a avea unul.

Un afișaj inteligent este pur și simplu un difuzor cu asistent virtual cu ecran. Ecranul tactil adaugă funcții suplimentare tehnologiei difuzoarelor inteligente, permițând utilizatorilor să facă lucruri cum ar fi să vizioneze videoclipuri și să efectueze apeluri video.

La fel ca difuzoarele inteligente, aceste afișaje se conectează la Wi-Fi din casa dvs. pentru acces la informații. Odată înființate, ascultă „cuvântul de trezire” și, când îl aud, sunt gata să răspundă poruncii tale. Toate ecranele inteligente sunt controlate de oricare Alexa lui Amazon sau Asistent Google. Apple nu are încă un afișaj inteligent pe piață.

Ecranele inteligente arată similar cu o tabletă sau una dintre acele rame foto digitale vechi, dar nu sunt menite să fie transportate. Acestea sunt concepute pentru a locui într-un loc permanent în casa ta.

Întrucât mulți consumatori acordă o atenție deosebită problemelor de confidențialitate în ultima vreme, este important să rețineți că puteți porni și opri microfonul și camera pe aceste dispozitive.

Ce pot face afișajele inteligente

Ecranele inteligente pot face aceleași lucruri pe care le poate face un difuzor inteligent, dar cu câteva clopote și fluiere suplimentare. Vă va citi știrile, va primi rapoarte despre vreme și sport, va reda muzică, va seta alarme și va apela și trimite mesaje text. Puteți face toate acestea doar cu comenzi vocale.

Ecranele inteligente duc aceste acțiuni cu un pas mai departe. Un difuzor inteligent poate efectua un apel telefonic, dar un afișaj inteligent poate efectua apeluri video. Când cereți vremea, veți auzi prognoza de la un difuzor, dar un afișaj vă arată un ecran cu mai multe detalii. În timp ce se redă muzică, veți putea vedea coperta pentru melodie. Cereți o trivia de genul „Care este cea mai comună culoare a ochilor la oameni?” și vă va spune răspunsul și apoi va apărea mai multe informații.

În plus față de aceste bonusuri, un ecran inteligent vă permite să vizionați videoclipuri și chiar să derulați fotografiile, cum ar fi o ramă digitală, dacă doriți. Aveți opțiunea de a efectua și apeluri video.

Ecranele inteligente vă oferă acces fără mâini la rețete în timp ce gătiți. Unele modele oferă chiar indicații pas cu pas pentru rețetele dvs. chiar pe ecran.

afișaje inteligente-tabletă-bucătărie

Ecranele inteligente pot controla toate dispozitivele dvs. inteligente de acasă și se pot conecta la soneria dvs. inteligentă și pot arăta cine este la ușă.

Beneficii

Nu trebuie să atingeți ecranul în timp ce gătiți. Dacă folosiți o rețetă, este minunat să o aveți chiar pe un ecran pe care îl puteți activa vocal în loc să fiți nevoit să atingeți dispozitivul pentru a trece la pasul următor.

Dacă aveți mai multe sarcini, afișajele vă ușurează puțin. Aduceți o rețetă și ascultați muzică în timp ce lucrați. Apoi, răspundeți la un apel video, setați temporizatorul și reveniți la rețetă, totul fără a atinge ecranul.

Dezavantaje

Ecranele inteligente pot face multe, dar nu sunt construite pentru a face totul. De exemplu, în ciuda aspectului unui mini-televizor, nu au tunere TV digitale și nici nu au telecomenzi. Majoritatea nu au browsere pentru navigarea pe web.

De asemenea, este întotdeauna posibil ca aceste dispozitive să înceapă să accepte cantități mari de publicitate în viitor.

Iată o listă cu câteva dispozitive de afișare inteligente disponibile în prezent:

Afișaj inteligent Lenovo

afișaje inteligente-lenovo

Afișaj inteligent a ieșit în vara anului 2018 cu toate funcțiile Asistentului Google la bord. Vine în dimensiuni de ecran de 8 inci sau de 10 inci. Modelul de 10 inci are un ecran FHD și ambele au difuzoare full-range de 10 wați. Prețurile încep de la 199 USD.

Vizualizare link JBL

afișaje inteligente-jbl-link-view

JBL LinkView nu seamănă cu un afișaj inteligent tipic. Arată ca un ceas cu alarmă oval. Ecranul este de 8 inci și are două difuzoare de 10 wați. Suportă și Google Cast. Costul este de aproximativ 249 USD.

Amazon Echo Show

afișaje inteligente-amazon-echo-show

Dacă nu sunteți un fan al Asistentului Google, puteți alege Amazon Echo Show și utilizați aplicația lor Alexa. Deoarece acesta este un produs Amazon, veți obține, de asemenea, acces la toate abilitățile dvs. Prime Content și Alexa. Echo este singurul ecran cu browser web. În prezent, acest dispozitiv costă 129,99 USD.

Google Home Hub

afișaje inteligente-google-home-hub

Google Home Hub are toate capacitățile difuzorului inteligent Google Home, cu un element vizual. Este minunat de folosit în dormitor, deoarece se estompează în condiții mai întunecate, deci nu vă va ține treaz. Este, de asemenea, singurul ecran inteligent fără cameră, dacă preferați să evitați orice problemă. Prețul este de 129 USD.

Este unul dintre aceste dispozitive potrivit pentru dvs.? Spuneți-ne în comentarii.