Ce sunt folderele securizate Samsung și cum să le creați

Ce sunt folderele securizate Samsung și cum să le creați
⏱️ 3 min read

Dacă utilizați un telefon Samsung, există o caracteristică Samsung Secure Folders care vă permite să păstrați fișierele în mod privat. De exemplu, ar putea exista poze de la petrecerea de vinerea trecută seara pe care nu ai vrea să le vadă nimeni. Dacă le păstrați în galeria dispozitivului dvs., există șanse mari să cadă pe mâini greșite. Pentru a evita pe oricine să privească fișierele, le puteți păstra în folderele securizate Samsung.

Ce sunt folderele Samsung Secure?

Un Samsung Secure Folder este un folder criptat care este o componentă a platformei de securitate Samsung Knox. Aceste foldere securizate pot salva și ascunde fișiere, cum ar fi videoclipuri, imagini, fișiere sensibile, contacte etc. Conținutul din aceste foldere este protejat de atacuri răutăcioase.

Aceste foldere sunt preinstalate pe dispozitive precum S9, S9 + și Nota 9. Dar puteți utiliza și Dosare securizate dacă dispozitivul dvs. Android rulează pe Android 7.0 Nougat sau o versiune ulterioară, descărcându-le de pe Google Play.

Cum se deschid dosarele Samsung Secure

Pentru a deschide un folder securizat, accesați Căutare pe dispozitivul dvs. și tastați „folder securizat”. (Opțiunea ar trebui să apară după introducerea primelor litere.)

Dacă folderul securizat nu apare pe dispozitivul dvs. Samsung, va trebui mai întâi să îl activați. Accesați Setări, urmat de Ecran de blocare și securitate. Selectați opțiunea Secure Folder.

Veți vedea informații despre modul în care folderele securizate vă păstrează informațiile în siguranță. Doar apăsați următoarea opțiune din dreapta jos până ajungeți la opțiunea Start (situată în partea dreaptă jos). Va trebui să vă conectați la contul dvs. Samsung pentru a utiliza folderul securizat, astfel încât să îl puteți reseta, dacă este necesar vreodată. Dacă nu aveți un cont Samsung, va trebui să creați unul.

Un folder securizat nu ar fi sigur fără o măsură de securitate care să vă protejeze fișierele. Puteți alege între un PIN, un model sau o parolă. De exemplu, să presupunem că decideți să adăugați un model.

Model sigur

Vi se va cere să introduceți modelul de două ori înainte de a mai trebui să confirmați modelul de securitate. Pentru a vă menține folderul securizat și mai sigur, cel mai bine este să nu apară în ecranul aplicațiilor. După ce vă aflați în folderul securizat, atingeți cele trei puncte din dreapta sus și selectați Setări.

Setări securizate

După ce vă aflați în setările folderului securizat, asigurați-vă că opțiunea care afișează „Afișați folderul securizat” este dezactivată. Dacă este aprins, oricine vă predă telefonul îl va vedea.

Cum se adaugă fișiere într-un folder Samsung Secure

Crearea folderului dvs. a fost ușoară, dar este timpul să adăugați câteva fișiere la acesta. Pentru a adăuga imagini, selectați opțiunea Adăugare fișiere -> Imagini, apoi alegeți imaginea de mutat și dacă doriți să mutați sau să copiați în folderul securizat.

Adăugați în siguranță

Dacă vă răzgândiți și nu doriți să mutați fișierul în folderul securizat, puteți utiliza opțiunea Anulare până în ultimul moment. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, există, de asemenea, o opțiune de a adăuga aplicații în folderul dvs. securizat.

Concluzie

Folderele securizate Samsung sunt o modalitate excelentă de a vă păstra fișierele în siguranță împotriva intrușilor. Asigurați-vă că nimeni nu vă vede că introduceți modelul sau parola, altfel folderul nu va mai fi sigur. Ce părere aveți despre folderele securizate?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x