Ce sunt „Poveștile” pe rețelele sociale?

Ce sunt „Poveștile” pe rețelele sociale?

⌛ Reading Time: 4 minutes

Facebook, Skype și YouTube au văzut toate formatul „poveste” al mass-media adăugat în 2017. Venind de nicăieri, aceste bucăți de conținut de dimensiuni mici au fost un pic de succes pentru utilizatorii de social media. Pentru persoanele care nu au ținut pasul cu cele mai noi evoluții din cadrul rețelelor sociale, pot fi puțin confuz! Deci, ce sunt poveștile, de unde vin și care este cel mai bun mod de a le folosi?

Povestea Origini

Oamenii care sunt familiarizați cu SnapChat s-ar putea să fie ciudat să audă povești ca „o nouă dezvoltare;” la urma urmei, au funcția disponibilă din 2012! Cu toate acestea, abia în 2017 formatul poveștii a început să se strecoare în Facebook, Skype și YouTube, unde unii oameni au avut prima lor întâlnire cu formatul.

Numele „povești” este puțin înșelător, deoarece acestea nu sunt povești reale. De fapt, poveștile depind mai mult de elemente vizuale precum fotografii și autocolante decât poveștile bazate pe text. Indiferent, acestea au devenit o caracteristică populară, atât de mult încât alte site-uri sociale își adaugă propriile caracteristici bazate pe poveste.

Ce fac poveștile?

Poveștile sunt puțin ciudate în comparație cu conținutul obișnuit. În primul rând, acestea nu apar în mod implicit direct în fluxurile utilizatorilor. Dacă cineva dorește să vadă poveștile pe care le creați, trebuie să le acceseze manual. Diferite aplicații și site-uri au moduri diferite de a afișa notificări de poveste noi; de exemplu, Instagram are pictograme ale utilizatorilor care au creat povești de-a lungul vârfului, iar utilizatorii le pot atinge pentru a le vedea.

În al doilea rând, orice povești pe care le faci nu sunt în jur pentru totdeauna! La douăzeci și patru de ore de la postare, poveștile se șterg automat. Acesta este ceea ce face ca poveștile să fie puțin mai unice decât actualizările de stare obișnuite – lipsa lor de permanență înseamnă că se potrivesc unei nișe de diferență decât actualizările normale.

Când este cel mai bine să folosești povești?

Dacă te gândești să folosești singur poveștile, este o idee bună să le folosești corect, astfel încât să nu fii dezamăgit de ele. Atunci când sunt utilizate corect, pot fi foarte distractive!

povești sociale-pozitive

Poveștile sunt minunate pentru:

  • Actualizări zilnice mici. Chelnerul ți-a adus niște mâncare arătoasă? Găsiți o pisică drăguță pe stradă? Faceți-l și încărcați-l ca poveste. Nu va înfunda feed-urile adepților dvs.; numai cei care îți caută activ cotidianele îți vor vedea frumoasa lasagna.
  • Imagini prostești. Poveștile vin de obicei cu autocolante și filtre pentru a face fotografiile puțin mai distractive. Dacă îți vine să faci fotografii amuzante și să le împărtășești cu prietenii tăi, poveștile sunt perfecte pentru asta. Nu numai că te lasă să faci lucruri distractive cu imaginile tale, dar le ține departe de feed-urile prietenului tău, astfel încât să nu fie inundate de tine purtând abțibilduri stupide!
  • Actualizările pe care doriți să le ștergeți mai târziu. Sunteți petrecut într-un anumit loc pentru o perioadă scurtă de timp și doriți ca alții să știe? Faceți-o poveste și se va șterge după douăzeci și patru de ore. Unele site-uri cu povești vă permit să le postați manual în cronologia dvs., astfel încât să puteți obține toată atenția și nicio permanență.

social-povești-negative

Poveștile nu sunt atât de bune pentru:

  • Actualizări serioase. Deoarece nu apar pe feedul principal, oamenii le pot lipsi cu ușurință. Apoi, după douăzeci și patru de ore, au plecat definitiv! Cel mai bine este să folosiți o actualizare de stare adecvată atunci când doriți să spuneți ceva tuturor prietenilor dvs. și să vă asigurați că îl prind.
  • Actualizări lungi bazate pe text. Poveștile pot susține textul, dar principalul lor punct forte sunt fotografiile. Dacă doriți să partajați o actualizare rapidă a textului, poveștile pot face treaba bine. Orice altceva mai lung și poate doriți să luați în considerare utilizarea unei actualizări regulate.
  • Orice lucru pe care doriți să îl salvați mai mult de douăzeci și patru de ore. Crezi că vei dori să te întorci la această amintire la o dată viitoare? Puneți-l pe cronologia dvs. corectă, astfel încât să fie în continuare când aveți nevoie.

Povestiri Sussing

Poveștile există de ceva vreme, dar au fost adoptate abia recent de alte site-uri de socializare mai mari. Acum știi ce sunt poveștile și cum să le folosești cel mai bine.

Credeți că veți folosi bine povestile? Spuneți-ne mai jos!