Ce sunt realitatea mixtă, realitatea virtuală și realitatea augmentată?

Ce sunt realitatea mixtă, realitatea virtuală și realitatea augmentată?
⏱️ 4 min read

Experții nu sunt de acord cu privire la definițiile realităților virtuale, augmentate și mixte. Facebook se concentrează pe realitatea virtuală (VR) cu Oculus Rift; kitul pentru dezvoltatori se vinde cu 350 USD. Google, cu Google Glass de exemplu, și o serie de alte companii precum IKEA s-au adâncit în realitatea augmentată (AR).

Microsoft a intrat pe această piață cu o întorsătură pe care o numește Mixed Reality (MR). Trusa de dezvoltator MR pentru Microsoft (DK2) este de neuitat 3000 $.

Da, VR, AR și MR au diferențe definitorii. Cu toate acestea, toate au un scop comun: să vă ofere imagini 3D generate de computer (CGI) sau experiențe video 3D / imagini live. Vor ca dvs., utilizatorul, să simțiți și să experimentați imagini generate de computer sau videoclipuri / imagini 3D ca fiind reale – de aici utilizarea cuvântului realitate. Realitate virtuală, realitate augmentată și realitate mixtă – toate acestea sunt realități simulate.

Ce diferențiază AR, VR și MR unul de celălalt? Să examinăm fiecare dintre aceste realități.

Ce este realitatea augmentată?

Realitatea augmentată diferă de VR prin faptul că nu te pierzi într-un mediu departe de împrejurimile tale imediate. Realitatea virtuală, pe de altă parte, este o experiență virtuală captivantă, departe de mediul dvs. imediat (mai multe despre asta într-un moment).

Realitatea augmentată îți îmbunătățește experiența înconjurătorului tău imediat. Cu toate acestea, nu puteți modifica conținutul virtual, cum ar fi repoziționarea lor în timp real, așa cum ați face în realitatea mixtă sau impactul acestora așa cum ați face în realitățile virtuale sau mixte.

A se gandi la Google Glass sau Masa digitală IKEA care sugerează rețete, de exemplu. Puteți vedea texte sau imagini atârnând în spațiu împreună cu toate celelalte lucruri pe care le-ați vedea în mediul dvs. fizic. Pentru o imagine a ceea ce poate face AR, consultați videoclipul IKEA de mai jos.

Ce este realitatea virtuală?

Realitatea virtuală creează o simulare și apoi interacționați cu acea simulare ca și cum ar fi reală. În VR poți experimenta un oraș fără să pășești vreodată acolo – totul în suita ta VR. De asemenea, puteți experimenta o lume sau un eveniment sintetic sau un amestec de aceste lumi sau evenimente.

Deci, în VR, puteți experimenta simulări de

  • Un eveniment sau un loc real
  • Un eveniment sau un loc sintetic
  • Un amestec de evenimente sau locuri reale și sintetice

De exemplu, puteți juca un Joc de fotbal VR – acesta ar fi un eveniment sintetic. Sau poți urmări o transmisie live a unui joc de fotbal Manchester United ca și cum ai fi acolo – eveniment propriu-zis. Sau adăugați imagini suplimentare la evenimentul dvs. de fotbal din Manchester United deja live pentru a crea un eveniment sintetic și real combinat.

Realitatea virtuală te scufundă complet într-o lume departe de mediul tău imediat. Ești transportat într-un loc departe de împrejurimile tale imediate – o lume virtuală.

Realitate mixtă: o realitate înaintea VR și AR

În 2015, Minecraft și Microsoft au colaborat la un joc de realitate mixtă folosind Microsoft HoloLens. Videoclipul de mai jos vă oferă o idee despre cum a funcționat acest lucru.

Realitatea mixtă, așa cum sugerează și numele, este un amestec de realități virtuale și augmentate. În Realitatea Augmentată nu aveți deloc interacțiune cu textele sau imaginile generate de computer. Nu puteți schimba pozițiile sau modifica alte caracteristici ale ceea ce vedeți într-un RA. Realitatea mixtă remediază asta.

MR vă permite să interacționați fizic cu conținut virtual în timp real. Realitatea mixtă transformă o experiență de realitate virtuală în realitate fizică reală.

Realitatea mixtă este, de asemenea, cunoscută sub numele de Realitate hibridă. Un bun exemplu de MR la locul de muncă este HoloLens de la Microsoft. Când experimentezi o realitate mixtă, ți-ar fi greu să faci diferența dintre realitatea reală și cea virtuală – obiectele virtuale ocupă spațiu real în timp real și poți interacționa direct cu aceste obiecte.

Videoclipul de mai jos vă introduce în experiența completă pe care Microsoft o aduce cu tehnologia sa de realitate mixtă.

Concluzie

Realitatea mixtă este un amestec de VR și AR. Spre deosebire de AR, MR permite utilizatorilor să interacționeze direct cu simulările generate de computer în timp real, în loc să experimenteze doar imagini statice și text. Și, spre deosebire de VR, MR le permite utilizatorilor să ancoreze și să suprapună conținut sintetic în lumea fizică și să aibă ambele lumi interacționează între ele. MR își propune să îmbunătățească colaborările digitale, în timp real, între echipe și coechipieri și între utilizatori și mediul lor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x