Ce sunt vizualizările personalizate în Windows Event Viewer și cum să creați una

Ce sunt vizualizările personalizate în Windows Event Viewer și cum să creați una

⌛ Reading Time: 4 minutes

Computerul dvs. Windows 10 este plin de funcții utile de care este posibil să nu fiți conștienți. Vizualizatorul de evenimente este unul dintre acele instrumente valoroase care pot fi ignorate, deoarece poate părea intimidant la început. Dacă nu sunteți sigur cum să citiți toate aceste informații, puteți opta să renunțați la încercarea de a le înțelege.

Vestea bună este că Windows Event Viewer are opțiuni în care puteți scăpa de informațiile de care nu aveți nevoie. Datorită filtrelor, aveți posibilitatea ca vizualizatorul de evenimente să vă afișeze numai informații specifice. Să vedem cât de ușor este să le folosești.

Ce este vizualizarea personalizată Windows?

Vizualizările personalizate în Windows Event Viewer este o afișare specială în care vedeți doar avertismentele care vă interesează. De exemplu, să presupunem că doriți să vedeți dacă o anumită parte a computerului dvs. eșuează.

Prin crearea unei vizualizări personalizate, computerul dvs. se va asigura că vedeți orice avertisment care face trimitere la aceasta. Poate fi nevoie de timp pentru a trece prin atât de multe avertismente, dar prin configurarea unei vizualizări personalizate, veți vedea numai avertismentele pe care le doriți.

Cum se accesează Windows 10 Event Viewer și se creează o vizualizare personalizată

Cel mai rapid mod de a deschide Vizualizatorul de evenimente este tastând-o în caseta de căutare. Când se deschide, ar trebui să vedeți opțiunea Vizualizări personalizate în panoul din stânga. În mod implicit, ar trebui să vedeți deja opțiunea Evenimente administrative; aceasta este o vizualizare personalizată pe care Windows o include implicit.

Pentru a crea o vizualizare personalizată, faceți clic pe opțiunea respectivă din panoul din dreapta.

view-creatnew

Va apărea o fereastră de vizualizare personalizată, iar prima opțiune vă va cere să alegeți un interval de timp. Dacă eroarea pe care o căutați a apărut în ultimele douăsprezece ore, faceți clic pe meniul derulant și selectați acea opțiune.

timp de vizualizare

De asemenea, este important să alegeți nivelul de importanță al evenimentelor. De exemplu, va trebui să determinați dacă doriți doar să vedeți evenimentele critice, Eroare (probleme care pot aștepta), Avertisment (probleme care pot sau nu să provoace vreodată o problemă reală), Informații (evenimente care oferă informații despre activități) și Verbose (vă vor arăta informații detaliate despre evenimente).

Vizualizarea personalizată va trebui, de asemenea, să știe unde să caute informații. În această zonă există doar două opțiuni din care puteți alege. Puteți să-l faceți să arate după una dintre cele două opțiuni.

Cu opțiunea Jurnal, puteți căuta prin Evenimente redirecționate, sistem, configurare, securitate și aplicație. Cu această opțiune puteți adăuga și ID-uri. Aceste ID-uri îl vor identifica exclusiv.

Vizualizare sursă

Cu opțiunea Sursă Evenimentele sunt filtrate cu mai multe detalii cu privire la punctul lor particular de origine. În cea mai mare parte, aplicațiile pot fi filtrate după sursa cu care au fost create.

Cum se salvează o vizualizare personalizată

După ce v-ați personalizat Vizualizarea personalizată, este timpul să o salvați. Faceți clic pe OK pentru a vă asigura modificările și o fereastră nouă vă va cere să adăugați mai multe detalii. Va trebui să îi dați un Vizualizare personalizată un nume și să decideți în ce dosar doriți să îl salvați.

vizualizare-salvare

Adăugarea unei descrieri este opțională și nu ceva ce trebuie făcut pentru a o salva corect. De asemenea, nu este nevoie să îl salvați în folderul Vizualizări personalizate; puteți crea unul nou făcând clic pe opțiunea Dosar nou.

Pentru a evita accesul altor persoane la acest filtru, asigurați-vă că debifați caseta „Toți utilizatorii” din partea dreaptă jos. După ce faceți clic pe OK, vizualizarea personalizată nou creată va apărea automat în panoul din stânga.

Concluzie

Prin crearea unei vizualizări personalizate, puteți vedea cu ușurință erorile specifice pe care doriți să le vedeți. A fi conștient de toate erorile este un lucru bun, dar există momente în care vrei doar să le vezi pe unele. Ce erori specifice căutați pe computerul dvs.?