Ce trebuie să aveți în vedere atunci când selectați un VPS

Ce trebuie să aveți în vedere atunci când selectați un VPS

Cu siguranță nu lipsesc companiile care furnizează servere private virtuale (VPS). De fapt, piața abundă în tot felul de oferte. Deși este plăcut să ai atât de multe opțiuni, este și mai dificil să alegi ce este mai bun din grup.

Dacă doriți să obțineți un server privat virtual, iată lucrurile pe care ar trebui să le aveți în vedere.

1. Prețuri

Ca de obicei, prețul este un bun indicator al calității. Concurența acerbă a condus toate prețurile până la cel mai mic punct în care afacerile pot fi în continuare profitabile.

Care sunt prețurile medii VPS?

La momentul scrierii, plătiți în jur de 5 USD pentru 1 GB de RAM și un procesor virtual. 2 GB RAM vor costa aproximativ 10 USD. Desigur, acest lucru variază ușor de la companie la companie. Unul poate oferi ceva mai mult spațiu de stocare sau lățime de bandă, iar altul vă poate oferi un vCPU suplimentar pentru aceiași bani, dar mai puțin din altă resursă.

În imaginea următoare vă puteți face o idee despre cum ar putea arăta prețurile medii pentru diferite resurse.

Ar trebui să cumpărați un VPS foarte ieftin?

Deși este dificil să găsești cel mai bun server pentru cazul tău de utilizare, este mai ușor să le vezi pe cele care sunt gunoi. De unde știi ce VPS sunt oribile? Cel mai adesea sunt cele care sunt mult mai ieftine decât concurența generală.

De exemplu, Vultr, DigitalOcean, Linode oferă toate aproximativ un procesor și un GB de RAM pentru 5 USD. Dacă vedeți un serviciu care vinde triplu această sumă de resurse pentru aceiași bani, evitați-l. Același lucru se aplică dacă un furnizor vă oferă aceleași resurse pentru o jumătate sau o treime din preț, de exemplu, un procesor și un GB de RAM pentru 1,50 USD.

Aproape întotdeauna fac compromisuri pentru a rămâne ieftin. O tehnică pentru a face acest lucru este supra-vânzarea.

Alegeți semnele de întrebare Vps

Iată un exemplu: hardware-ul are patruzeci și opt de procesoare fizice, dar compania găzduiește optzeci de clienți pe acel server, pretinzând că le oferă fiecărui propriul său procesor izolat de software. Acest lucru se face cu premisa că clienții nu vor observa, deoarece nu vor folosi cu toții 100% din procesoarele lor tot timpul.

Cu toate acestea, dacă sunteți găzduit pe echipamente de supravânzare, este posibil să observați degradarea performanței ocazional, des sau niciodată. Totul depinde de norocul tău și de locul unde aterizezi. Dacă toți clienții de pe server decid să ruleze servere Minecraft dintr-o dată, instanța dvs. va fi mult mai lentă, întârziată sau agitată.

Concluzia este că nu cumpărați niciodată un VPS care este mult mai ieftin decât concurența. Faceți acest lucru numai dacă nu vă pasă de calitatea serviciilor. Multe companii vând excesiv (cel puțin puțin), dar cele mai ieftine îl exagerează.

Alegeți Eroare VPS

2. De ce ai nevoie de un VPS?

Lucrul bun al unui VPS este că este foarte personalizabil. Dacă aveți nevoie de mai mult RAM, CPU sau stocare, pur și simplu obțineți pachetul care vă oferă resursele de care aveți nevoie. Majoritatea furnizorilor de VPS au planuri diferite pentru diferite nevoi. Cu toate acestea, următoarele nu sunt la fel de evidente.

Sarcinile intensive ale CPU necesită un plan optimizat pentru CPU

Alege Vps Cpu

Poate părea că vă puteți folosi resursele în orice mod doriți, dar „Termenii de utilizare” ai acestora ar putea să nu fie de acord. Mulți oameni au avut oprirea VPS după ce au folosit 100% din procesoarele lor pentru o perioadă lungă de timp. Dacă știți că aplicația dvs. depinde în principal de CPU, trebuie să cumpărați un tip special de VPS. Unii îl numesc „Frecvență înaltă”. alții îl numesc „CPU dedicat” sau „CPU optimizat”.

Rata de transfer de rețea

Dacă oamenii vor descărca cantități mari de date de pe VPS-ul dvs., aflați cât de rapidă este rețeaua. Mulți furnizori nu promovează acest lucru pe pagina de stabilire a prețurilor, dar puteți solicita echipei de asistență. Dacă nu primiți un răspuns exact, înseamnă că rata de transfer este variabilă. Din păcate, este cazul multor servicii. Nu este neapărat rău dacă măcar obțineți un minim estimat. De exemplu, s-ar putea să spună „Până la 100 MB / s, dar garantăm cel puțin 40 MB / s”.

De asemenea, puteți urma pașii din acest tutorial pentru a compara un VPS și pentru a afla personal aceste valori.

3. Biblioteca sistemului de operare

Ubuntu și CentOS sunt acceptate probabil peste tot, dar dacă doriți să utilizați un sistem de operare „exotic”, cum ar fi Arch Linux, OpenBSD sau CoreOS, asigurați-vă că verificați dacă este disponibil.

4. Gestionat vs. Autogestionat

De obicei, primiți un VPS pe care trebuie să îl administrați 100%. Echipa lor de asistență nu trebuie să vă ajute cu nimic în ceea ce privește configurarea (spre deosebire de găzduirea partajată). Acesta se numește un server neadministrat sau autogestionat. Dacă aveți timp, doriți să vă murdăriți mâinile, trebuie să reduceți costul și vă puteți permite să faceți greșeli ocazional, nu există niciun motiv pentru care nu puteți folosi acest lucru.

Pe de altă parte, dacă aveți o afacere în care serverele dvs. sunt vitale pentru funcționarea sa, alegeți un VPS gestionat. Specialiștii lor vă vor recomanda o soluție personalizată și o vor configura. Desigur, acest lucru costă mai mult (de obicei o taxă lunară), dar vă economisește timp și probabil îl vor configura mai bine decât ați putea.

5. Dacă intenționați să plătiți cu PayPal

Majoritatea furnizorilor VPS vă solicită să vă înscrieți cu un card de credit și să nu oferiți plăți de abonament Paypal. Unele companii vă vor suspenda temporar contul dacă plătiți mai întâi cu PayPal. Apoi, ei pot solicita scanarea documentelor de identificare. Depinde de dvs. să decideți dacă nu vă deranjează să parcurgeți acest proces și veți aștepta până se va termina. Dacă acest lucru vă va enerva, plătiți cu un card de debit sau de credit pentru a evita astfel de neplăceri.

Concluzie

Rămâneți cu companii de renume, medii și mari, care există de ceva vreme. Unele dintre cele de renume sunt Linode și DigitalOcean. Amazon EC2 (sau Lightsail) poate fi luat în considerare și dacă aveți nevoie de infrastructură sau servicii Amazon. Au cunoscut mai multe probleme de când au învățat cum să le rezolve. Și amintiți-vă, există întotdeauna o modalitate de a vă migra toate datele la un alt furnizor, dacă apare necesitatea.

Scroll to Top