Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un monitor portabil

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un monitor portabil

Un monitor portabil vă ajută să rămâneți mobil, să îndepliniți cu ușurință alte sarcini și să vă extindeți proprietățile imobiliare pe ecran, astfel încât să puteți face mult mai mult în timpul în care vi se oferă. De asemenea, vine cu funcții excelente, ocupă mai puțin spațiu și servește ca o copie de rezervă bună atunci când ecranul principal este defect.

Cu zecile de modele, dimensiuni și stiluri disponibile astăzi, poate fi o adevărată corvoadă să găsești una care să se potrivească nevoilor tale. Vom explica în detaliu ce trebuie să căutăm atunci când alegem un monitor portabil.

mărimea

Mărimea este un factor important în funcție de nevoile și stilul tău de viață. Monitoarele cu ecran mare sunt bune pentru prezentări și jocuri, în timp ce cele mai mici sau mijlocii sunt utile pentru persoanele care călătoresc des sau frecventează școala, deoarece sunt mai ușor de transportat. Punctul dulce este un monitor de dimensiuni medii de 12 până la 17 inci, cum ar fi Monitor portabil AOC I1601FWUX USB-C, care este ușor de transportat în timp ce călătoriți, bun pentru divertisment și nu se deteriorează ușor ca ecranele mai mari.

Monitoarele portabile mai mici, de 11,6 inci și mai mici, sunt încă ușor de călătorit și de utilizat, dar afișajul este mai mic, deci este posibil să nu fie favorabil în funcție de nevoile dvs. Asigurați-vă că dimensiunea pe care o alegeți se pot potrivi în rucsac sau geantă pentru laptop, altfel veți adăuga doar greutatea pe care o purtați deja.

Raport de rezoluție / afișare / contrast

Dacă faceți proiecte de bază, lucrări sau sarcini care necesită programe simple precum Google Docs sau MS Office, rezoluția 4K este mai mult decât suficientă, deoarece astfel de programe nu au nevoie de rezoluții mai mari.

Alegerea afișajului rezoluției monitorului portabil

Căutați un afișaj HD pentru a obține imagini mai clare și imagini mai clare și un afișaj al cadrului pentru o imagine de calitate superioară și un ecran de la margine la margine. Afișajele de calitate mai redusă decât HD oferă doar imagini plictisitoare sau imagini care vă pot face să vă strângeți dacă le folosiți pentru ore lungi.

Orice cu full HD (1920 × 1080) sau similar cu rezoluția computerului dvs. va fi ideal pentru o utilizare perfectă și vă va servi mai bine pe o perioadă lungă de timp.

Verificați raportul de contrast al monitorului, astfel încât să puteți obține rezoluția de cea mai înaltă calitate, plus performanță excelentă. Puteți obține multe cu 600: 1, dar 1000: 1 este cel mai bun raport recomandat și vă va asigura că veți obține un afișaj mai bun.

De asemenea, este important să obțineți raportul de culoare corect, deoarece acest lucru vă afectează experiența pe măsură ce urmăriți sau utilizați monitorul. Puteți modifica ecranul după bunul plac în setările de afișare sau de la tastatură.

Greutate / portabilitate

Un monitor portabil ar trebui să fie ușor, astfel încât să fie mai ușor de transportat în geantă sau bagaj, în timp ce vă susține și munca. De asemenea, reduce orice tensiune pe spate dacă îl purtați într-un rucsac.

Verificați dacă funcțiile de care aveți nevoie pe un monitor este greutatea ideală, cum ar fi Lenovo ThinkVision M14, care este doar 1,26 lbs. Nu numai că este ușor de transportat, dar vă ajută și să evitați costurile excesive ale bagajului dacă călătoriți cu avionul.

Ușurința de utilizare / conectivitate

Configurarea monitorului portabil nu ar trebui să fie o treabă. Pentru a evita acest lucru, verificați dacă există modele compatibile plug-n-play, astfel încât să vă puteți conecta ușor și rapid la laptop (de preferință cu un port USB-C obișnuit) și să îl utilizați. În acest fel, puteți ambala mai ușor, deoarece nu va trebui să transportați prea multe cabluri lungi și voluminoase pentru monitor.

Alegerea conectivității monitorului portabil

Verificați porturile de pe monitor și asigurați-vă că se potrivesc cu cele de pe computer / laptop. Dacă nu se potrivesc, poate fi necesar să cumpărați un adaptor.

În mod ideal, un monitor portabil cu un port UDMI este considerat un port universal și este eficient în ceea ce privește conectarea laptopului la alte afișaje.

Cele mai recente modele au porturi USB tip A și tip C, cum ar fi ASUS MB169C +, care oferă afișajul de înaltă rezoluție de care aveți nevoie, dar tipul C este mai puternic și mult mai rapid, deoarece vă poate încărca monitorul mai rapid oferind în același timp un afișaj de calitate.

Porturile suplimentare precum HDMI și porturile pentru căști sunt bune de utilizat în scopuri de divertisment, cum ar fi ascultarea de muzică, jocuri sau vizionarea de videoclipuri și filme.

Putere

Un monitor portabil ar trebui să vină cu o baterie încorporată de cel puțin 5000 mAH pentru eficiență, astfel încât să îl puteți folosi departe de o priză pentru o perioadă bună de timp.

Alegerea puterii monitorului portabil

De asemenea, ar trebui să utilizeze o putere minimă, astfel încât să aveți mai mult timp să o utilizați, mai ales atunci când există o pană de curent și pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Verificați dacă există un monitor alimentat cu baterii litiu-ion, deoarece aceste baterii sunt mici, dar au o capacitate de manipulare de înaltă tensiune.

De asemenea, verificați sursa de alimentare pentru a vedea dacă puteți încărca monitorul utilizând un cablu USB. Dacă nu, veți găsi mai greu modalități de alimentare, deoarece nu se poate încărca de pe laptop.

Capacitate ecran tactil

Ecranul tactil este adesea promovat ca o caracteristică opțională pentru un monitor portabil. Dacă aveți nevoie de el, atunci ar trebui să căutați unul care vine cu capacitatea ecranului tactil.

Un monitor portabil cu capacitate de ecran tactil poate fi mai scump decât altele și atrage și mai multă energie. Luați o decizie dacă aveți nevoie de funcția ecranului tactil înainte de a face cumpărături.

Alegerea capacității monitorului portabil cu ecran tactil

Este posibil ca piața să nu fie la fel de mare în acest moment, dar există încă câteva opțiuni bune din care puteți alege dacă doriți un monitor portabil cu suport pentru ecran tactil. Un bun exemplu este Asus ZenScreen Touch (MB16AMT), al cărui ecran acceptă o intrare capacitivă multi-touch de 10 puncte, astfel încât să puteți utiliza gesturi tactile standard pe bază de degete, cum ar fi derularea, întinderea sau ciupirea pentru a o controla. De asemenea, are un stilou al cărui capăt moale vă permite să derulați și să atingeți link-uri și are și alte funcții tactile.

Durabilitate

Monitorul portabil pe care îl alegeți ar trebui să fie durabil, deoarece își va petrece cea mai mare parte a timpului în diferite tipuri de genți și doriți să îl protejați de lovituri, spargeri sau zgârieturi. Puteți obține un manșon de protecție, deși multe modele vin cu acesta ca un plus. Obțineți un protector de piață după ce doriți și mai multă protecție.

Alte Extras

Audio de înaltă calitate este bun pentru jocuri, vizionarea de filme, conferințe video sau întâlniri Zoom și multe altele. Căutați un monitor portabil cu un sistem de difuzoare de înaltă calitate, capabil să regleze volumul în sus și în jos.

Alegerea suplimentelor de monitor portabil

Un alt plus bun pentru a avea este orientarea rotirii automate, deoarece acest lucru vă ajută să utilizați monitorul cu tot felul de sarcini. Unele monitoare portabile vin, de asemenea, cu suporturi pliabile pentru susținerea monitorului și au capacul de protecție pentru afișaj.

Sperăm că acum știți ce să căutați atunci când alegeți un monitor portabil. Marca nu este o problemă, la fel și prețul, deoarece acestea nu sunt cel mai bun mod de a spune valoarea monitorului. Cumparaturi fericite!

Legate de:

Scroll to Top