Ce trebuie să faceți când Firefox continuă să se blocheze

Ce trebuie să faceți când Firefox continuă să se blocheze
⏱️ 4 min read

Firefox este unul dintre browserele de top, oferind Chrome o rulare reală pentru banii săi, dar asta nu înseamnă că este liber să ofere utilizatorilor săi probleme. Una dintre cele mai enervante probleme cu care se plâng utilizatorii Firefox este blocarea browserului. Cine nu ar găsi această problemă enervantă, mai ales atunci când lucrează la ceva important? Când trebuie să vă confruntați cu această problemă, următoarele sfaturi vă vor ghida cu privire la ce puteți face atunci când se întâmplă.

Înainte de a încerca oricare dintre sfaturile de mai jos, asigurați-vă că țineți întotdeauna actualizat browserul Firefox. Este întotdeauna o idee bună, deoarece va preveni cu siguranță browserul dvs. să se blocheze prea des și vă va menține browserul la curent cu cele mai recente funcții.

Folosind Mozilla Crash Reporter

După blocarea Firefox, ar trebui să vedeți Mozilla Crash Reporter. Aceasta este o casetă de dialog în care puteți spune Mozilla ce s-a întâmplat, astfel încât să poată face ceva în legătură cu asta (sperăm). Dacă doriți ca Mozilla să vă contacteze despre accident, nu uitați să faceți clic și pe acea opțiune.

Dacă doriți să vedeți detaliile tehnice ale blocării, faceți clic pe „Detalii”. Puteți adăuga aici orice informații suplimentare dacă credeți că aceasta va ajuta Mozilla să rezolve problema. Cu cât puteți oferi mai multe informații, cu atât mai bine.

De asemenea, este o idee bună să spuneți companiei pe ce pagină vă aflați când a avut loc accidentul. În acest fel, ei pot vedea dacă pagina pe care vă aflați ar fi putut avea ceva de-a face cu blocarea. Dacă alegeți „Reporniți Firefox”, iar blocarea se întâmplă din nou, există șanse mari ca una dintre ferestrele sau filele pe care le-ați deschis să provoace blocarea. Selectați „Începeți o sesiune nouă” și, sperăm, Firefox va înceta să se blocheze.

Treceți la modul sigur

Când Firefox nu mai funcționează, puteți încerca, de asemenea, să lansați browserul în „Safe Mode” pentru a vedea dacă problema este o extensie. Puteți porni Firefox în modul sigur apăsând tasta „Shift” în timp ce pornește sau puteți face clic pe butonul „meniu -> Întrebare -> Reporniți cu programe de completare dezactivate,

Firefox_Crashing_Help

Firefox_crashing_disabled

și selectați „Începeți în modul sigur” în fereastra pop-up.

Firefox_Crashing_Safe_Mode

Utilizați Firefox și vedeți dacă browserul continuă să se blocheze așa cum a făcut înainte. În caz contrar, este de vină o extensie, o accelerare hardware sau o temă.

Ce trebuie să faceți când Firefox continuă să se blocheze în modul sigur

Dacă Firefox încă nu este stabil chiar și în modul sigur, tema, accelerația hardware sau extensiile nu sunt în mod evident de vină. Mozilla vă sugerează să vedeți Subiecte fierbinți Firefox secțiune pentru a vedea dacă puteți găsi o soluție la problema dvs. particulară acolo.

Dacă nu ați reușit să găsiți o soluție, ați putea încerca întotdeauna să obțineți ajutor utilizând ID-ul de blocare. Puteți face acest lucru accesând bara de locație Firefox, tastând about:crashes și atingând Enter. Ar trebui să vedeți o pagină cu rapoartele de avarie trimise. Găsiți ultimul blocaj sub ID-ul raportului, faceți clic dreapta și selectați „Deschideți linkul în fila nouă”. Ar trebui să vedeți o filă care vă va conduce la o pagină crash-stats.mozilla.com. După ce a terminat de procesat totul (căutați cuvintele Raportul dvs. este procesat), închideți fila raport.

Cum se resetează Firefox

Resetarea Firefox poate fi, de asemenea, foarte utilă, deoarece scapă de teme, extensii, preferințe specifice site-ului și motoare de căutare. De ce este util acest lucru? Deoarece informațiile dvs. sunt stocate într-un folder de profil și uneori pot apărea probleme cu acel folder. Prin resetarea Firefox, se creează un nou folder de profil, dar nu vă faceți griji – aveți în continuare istoricul browserului, marcaje, cookie-uri, parole salvate și completare automată.

Pentru a reseta Firefox, faceți clic pe butonul Meniu și mergeți la „Pictogramă semn de întrebare -> Informații de depanare”. În pagina care se încarcă, selectați „Actualizați Firefox”.

Firefox_Crashing_Troubleshooting_Info

Încercați să reinstalați extensiile preferate unul câte unul și vedeți dacă acestea blochează Firefox. Dacă da, atunci veți ști care extensie este vinovată. Același lucru este valabil și pentru temă.

Concluzie

Încercarea de a găsi cauza exactă a unui accident poate fi dificilă și poate necesita ajutorul experților de la Mozilla, dar acum știți ce puteți face atunci când Firefox se blochează. Browserul dvs. Firefox se blochează des? Spuneți-ne în comentarii.

Credit de imagine: Crash auto

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x