Ce trebuie să faceți dacă cineva are acces la contul dvs. WhatsApp

Ce trebuie să faceți dacă cineva are acces la contul dvs. WhatsApp
⏱️ 4 min read

Ai pleca la serviciu și ai lăsa ușa descuiată intenționat? Probabil ca nu. Asta ați putea face cu contul dvs. WhatsApp, nu luând măsurile de precauție necesare.

Dacă nu ești atent, cineva poate vedea toate mesajele pe care le trimiți și le primești fără ca tu să observi. Imposterul ar putea chiar să trimită mesaje în numele dvs. Dacă bănuiți că cineva are acces la WhatsApp, iată ce ar trebui să faceți.

Deconectați-vă de pe WhatsApp Web

Este posibil să fi folosit o dată WhatsApp Web și să fi uitat să vă deconectați. Pentru a verifica dacă sunteți încă conectat, va trebui să deschideți WhatsApp și să atingeți cele trei puncte din dreapta sus. Selectați „WhatsApp web”.

Dacă nu v-ați deconectat de la cont, veți vedea opțiunea de deconectare ca în imaginea de mai jos.

ce-jurnal

Dacă rămâneți conectat, cealaltă persoană va continua să vă poată citi toate mesajele. Atingeți textul albastru de deconectare și oricine are acces la contul dvs. nu va mai putea să vă citească mesajele.

Protejați-vă contul și activați verificarea în doi pași

Un alt mod prin care vă puteți proteja contul este activând verificarea în doi pași. Pentru a configura acest lucru, atingeți cele trei puncte din partea dreaptă sus și accesați Setări. Accesați contul și atingeți „Activați verificarea în doi pași”.

ce-doi

E-mail WhatsApp

Dacă vă pierdeți vreodată telefonul sau dacă este furat, este obligatoriu să trimiteți prin e-mail WhatsApp ([email protected]) pentru a vă dezactiva contul. Asigurați-vă că subiectul e-mailului este „Pierdut / furat: dezactivați contul meu”. Nu uitați să adăugați numărul dvs. de telefon în versiunea sa internațională. Pentru a vedea numărul de telefon în versiunea sa internațională, accesați „Setări -> Profil” și va fi în partea de jos.

Blocați-vă cartela SIM

ce-sim

În afară de trimiterea prin e-mail a WhatsApp și de a le informa că telefonul dvs. este pierdut sau furat, cel mai bine este să vă blocați și cartela SIM. Pentru a face acest lucru, va trebui să apelați furnizorul de servicii și să le dați codul IMEI. De exemplu, T-mobile va avea nevoie de numărul IMEI, producătorul, modelul și numărul de serie. Pentru a găsi IMEI, accesați „Setări -> Despre dispozitiv -> Stare -> Informații IMEI”. Pașii pot varia în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați.

Alte sfaturi de reținut

Pentru a vă păstra contul WhatsApp în siguranță, nu partajați codul de verificare cu nimeni. Dacă faceți acest lucru, ei pot începe o sesiune pe un alt dispozitiv dacă au reușit să obțină cartela SIM. Rețineți că, atunci când vă dezactivați contul, acesta va rămâne inactiv timp de treizeci de zile. Dacă nu vă activați contul după acel moment, acesta va fi șters.

Cum să-i păstrezi pe alții din contul tău WhatsApp

ce-i

Pentru a vă asigura că nimeni nu câștigă acces la contul dvs. WhatsApp, asigurați-vă că vă deconectați de pe web WhatsApp imediat după ce ați terminat de utilizat. Din când în când, verificați dacă nu sunteți conectat la alte sesiuni atingând cele trei puncte (colțul din dreapta sus) și selectând WhatsApp Web.

Încercați să vă mențineți ecranul deblocat cât mai puțin posibil. Puteți face acest lucru accesând Setări> Afișare> Expirare ecran și alegând fie 15 secunde, 30 de secunde, fie un minut. Utilizarea unei aplicații de blocare a aplicațiilor este, de asemenea, utilă. Chiar dacă cineva ar fi pus mâna pe telefonul dvs. și ar dori să vă acceseze chat-urile, blocarea aplicației i-ar cere o parolă numai pe care o cunoașteți.

Concluzie

Chiar dacă sunteți distras timp de un minut, acest lucru poate oferi cuiva suficient timp să citească sau să trimită mesaje WhatsApp. Este mai bine să fii paranoic în privința protejării conturilor tale decât să crezi că nu se va întâmpla vreodată nimic rău. Cum îi țineți pe alții în afara contului dvs. WhatsApp?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x