Ce trebuie să știți despre 10G

Ce trebuie să știți despre 10G
⏱️ 3 min read

Dacă ați urmărit știrile tehnologice, ați auzit aproape sigur de 5G, următoarea generație de tehnologie wireless pentru rețelele celulare, dar este posibil să nu știți despre banda largă 10G, promovată la Consumer Electronics Show (CES) din acest an.

Mai jos, vom acoperi tot ce trebuie să știți despre 10G – ce este, cine îl dezvoltă și când vă puteți aștepta ca acesta să fie lansat.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Bazele 10G

10G este o nouă piesă de tehnologie de rețea în bandă largă care, teoretic, va permite viteze mai mari de 10 gigabiți pe secundă (Gbps) prin rețelele de internet prin cablu. Zece Gbps este de până la 10 ori mai rapid decât 5G și de peste 700 de ori mai rapid decât viteza medie de internet din SUA de aproximativ 18 Mbps.

Conducerea încărcării 10G este CableLabs, al cărui nou standard DOCSIS 4.0 poate permite furnizorilor de internet să ofere viteze de rețea de 10 Gbps peste sistemele de cablu existente.

10G nu are legătură cu 5G, cea mai recentă generație de tehnologie de rețea de celule fără fir care se desfășoară încet în America de anul trecut. De asemenea, nu ar trebui să confundați 10G cu 10GEsau 10Gb Ethernet, care este un cablu Ethernet standard care oferă viteze de până la 10 Gbps.

Situația de numire este confuză și are a tras o cantitate echitabilă de ură de la scriitori de tehnologie, dintre care unii cred că brandul 10G este cel mai mult un răspuns la buzz-ul din jurul 5G.

În orice caz, testele de teren 10G ar trebui să înceapă anul acesta. Dacă tehnologia reușește să permită furnizorilor de cablu să crească viteza maximă de internet pe care o pot oferi peste rețelele existente de cablu din fibră de înaltă calitate, este posibil să auziți mai multe despre aceasta până în restul anului 2020.

Ce este Wi-Fi 6?

De asemenea, la CES 2020 a fost afișat Wi-Fi 6, protocolul Wi-Fi de generație următoare pe care analiștii din industrie îl prezintă că va fi utilizat pe scară largă în curând.

Wi-Fi 6 este interesant datorită potențialului său de a rezolva una dintre cele mai semnificative probleme actuale cu Wi-Fi – modul în care se poate lupta pentru a susține mai multe dispozitive care se conectează la același semnal. Această problemă a devenit mai notabilă în ultimii ani, pe măsură ce smartphone-urile și dispozitivele inteligente au devenit mai populare și numărul de dispozitive care se conectează la același router sau hotspot s-a multiplicat.

Câteva nume mari în fabricarea routerelor a debutat cu routere Wi-Fi 6 la CES. Prețurile acestor routere au fost, în general, comparabile cu sau puțin mai mari decât routerele actuale care funcționează cu Wi-Fi 5. De exemplu, Netgear a lansat un pachet de două routere Wi-Fi 6 care va fi comercializat la aproximativ 230 USD. Majoritatea routerelor de calitate disponibile în acest moment costă undeva între 100 și 200 de dolari.

Unele dintre cele mai noi smartphone-uri sunt, de asemenea lansarea cu certificare Wi-Fi 6, cum ar fi seria iPhone 11 și Samsung Galaxy 10.

Modificarea probabil nu va fi imediată, dar este probabil ca, până în 2020, să vedem adoptarea treptată a Wi-Fi 6.

Resetare Wifi a conectivității de generație următoare

Lansarea 10G și Wi-Fi 6

Atât 10G, cât și Wi-Fi 6 au primit o acoperire extinsă la CES 2020. Wi-Fi 6 este ceea ce sună ca un upgrade mai standard la versiunea anterioară a standardului Wi-Fi, în timp ce noile conexiuni 10G ar trebui să le permită furnizorilor de cablu să crească internetul maxim viteze pe care le pot oferi.

Probabil că vom continua să auzim multe despre ambele în acest an, deoarece routerele compatibile Wi-Fi 6 devin din ce în ce mai frecvente, iar rețelele de cablu încep să testeze tehnologia 10G.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x