Ce trebuie să știți despre Altcoins

Ce trebuie să știți despre Altcoins
⏱️ 3 min read

Bitcoin este prima și cea mai populară criptomonedă, dar există sute de alte monede care, în diferite aspecte, excelează la tehnologie. Unele dintre ele sunt foarte asemănătoare în principiu cu Bitcoin, dar altele își urmează propriul tipar.

Bonne fête du 1er mai avec Muguet ...
Bonne fête du 1er mai avec Muguet - Carte virtuelle

Ce este un Altcoin?

Deși mulți termeni din lumea cripto sunt atât de criptici în sensul pe care nu-l poți ghici niciodată, termenul „altcoin” este destul de simplu. „Altcoin” provine din „monedă alternativă” și este utilizat pentru a identifica toate celelalte monede care nu sunt Bitcoin, ci alternativele sale, cu alte cuvinte „monede alternative”.

Grupul de altcoins este imens și divers. Unele dintre aceste monede sunt (aproape) la fel de populare ca Bitcoin, în timp ce alte monede sunt greu cunoscute (și de încredere) de nimeni altcineva în afară de dezvoltatorii lor.

De ce există Altcoins?

Există mai mult de o mie de Altcoins astăzi, deci, evident, umple un gol. Răspunsul scurt este că există atât de mulți Altcoins, deoarece oferă o alternativă la Bitcoin. Aceste monede nu numai că abordează o limitare în Bitcoin, dar oferă și funcționalități diferite. Bitcoin este o revoluție, dar asta nu înseamnă că este perfect. Dimpotrivă, are o mulțime de domenii care ar putea folosi îmbunătățiri, cum ar fi tranzacții mai ieftine și mai rapide, o confidențialitate mai bună, o abordare optimizată a mineritului etc., și aici sunt utile Altcoins.

Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv pentru care există Altcoins. În timp ce multe Altcoins sunt legitime, există și un număr mare de așa-numite „Scamcoins”. Acestea sunt monede „pompează și aruncă” și singurul scop al existenței lor este de a-și îmbogăți dezvoltatorii prin escrocarea tuturor celorlalți. Aceste monede încep puțin și câștigă o anumită tracțiune (și o mulțime de hype) cu intenția de a atrage investitorii. După ce valoarea acestor monede este pompată, fie scade drastic, provocând pierderi uriașe investitorilor, fie moneda dispare cu totul.

Cum diferă Altcoins de Bitcoin?

Nu este posibil să se compare Bitcoin cu fiecare Altcoin, dar practic diferențele sunt în trei aspecte: popularitate, preț și detalii tehnice. Bitcoin este în continuare cea mai populară monedă și, pentru mulți dintre fanii săi de hardcore, nicio monedă alternativă nu poate fi vreodată mai bună.

În ceea ce privește prețul, prețurile Altcoins variază aproape la fel de drastic ca și prețul Bitcoin în sine. Mai mult, ciclurile lor se suprapun în general – adică atunci când prețul Bitcoin crește / scade, la fel se întâmplă și cu prețurile Altcoins, deși procentele exacte diferă. Desigur, nu este imposibil să observăm prețul Bitcoin crescând / coborând, în timp ce prețul unui Altcoin dat merge în direcția opusă (adică în jos în loc de sus și invers), dar de regulă se schimbă în tandem.

Subiectul despre diferențele tehnice dintre Bitcoin și Altcoins este uriaș. Aceste diferențe tehnice includ diferențe în algoritmul de hash, dimensiunea blocurilor, protecția confidențialității, mecanismul de bifurcare etc.

Cele mai populare Altcoins de urmărit în 2018

Mi-aș dori să existe un răspuns scurt la această întrebare, dar, din păcate, nu există. Cu mii de Altcoins disponibile, există cel puțin o duzină de monede care atrag atenția specială. Unele dintre cele pe care le voi menționa în mod specific sunt Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Cardano, Monero și NEO, dar din nou, există cel puțin alte douăzeci de Altcoins care, într-un aspect sau altul, merită atenție. Dacă sunteți curioși să vedeți ce alte monede se descurcă bine în ceea ce privește capitalizarea pieței, puteți verifica această listă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x