Ce trebuie să știți despre codificarea video

Ce trebuie să știți despre codificarea video
⏱️ 7 min read

În aceste zile avem ocazia să realizăm videoclipuri HD pe computerul nostru. Este uimitor că putem face asta chiar și, să nu mai vorbim să o facem la o calitate atât de înaltă. Dar codificarea video are o mulțime de variabile și uneori este dificil să știi ce să alegi pentru videoclipuri de înaltă calitate și de înaltă rezoluție care se joacă cu ușurință pe computere.

În acest articol ne întrebăm care sunt setările ideale pentru realizarea de videoclipuri mici și rapide pe Mac

Video curat și clar

Când codificați videoclipuri pe computerul Mac, uneori vi se prezintă opțiuni precum codecuri, rate de biți, rate de cadre, rezoluții și așa mai departe. Cele mai multe dintre acestea se explică de la sine, dar unele sunt cruciale pentru calitatea și dimensiunea fișierului rezultatului dvs.

Ce rost are să faci un videoclip grozav dacă este atât de uriaș încât nu se va reda pentru că umple memoria aparatului pe care se joacă sau dacă este atât de puternic comprimat încât se pare că a fost animat din LEGO?

Nu știu ce înseamnă asta

Codec – Acesta este bitul de software din programul dvs. video care codifică videoclipul. Codecurile s-au îmbunătățit dincolo de recunoaștere de la prima implementare Quicktime, iar unul dintre cele mai bune codecuri pentru dimensiuni mici, redare rapidă și calitate ridicată este H264.

Da, există codecuri de calitate superioară, dar cel mai disponibil în software comercial este probabil H264. Este un codec MPEG-4 sau MP4, ceea ce îl face compatibil cu majoritatea software-urilor de redare video și a playerelor media hardware pe care le-ați conecta la televizor.

Rata cadrelor – Acest lucru depinde de sursa video. Dacă fotografiați pe o cameră și încărcați filmarea într-un sistem de editare, aceasta vă va spune rata cadrelor în care camera dvs. a capturat filmările. Camerele din fostele teritorii NTSC tind să fie de 30 fps. și țările PAL au 25 fps (FPS reprezintă cadre pe secundă), deci va fi fie 30 fps (uneori exprimat ca 29,97 fps), fie 25 fps. Nu modificați și nu amestecați frecvența cadrelor, deoarece aceasta cauzează probleme.

Cadre cheie – Dintre toate cadrele comprimate înfundate, există cadre necomprimate sau cadre “cheie” pentru a oferi compresiei ceva de mestecat și pentru a da impresia unui videoclip clar necomprimat. Mergeți aproximativ unul pe secundă, adică pentru videoclipuri de 25 fps la fiecare 25 de cadre, pentru videoclipuri de 30 fps la fiecare 30 de cadre etc.

Raportul de aspect sau rezoluția – Setați “1920 x 1080” pentru full HD și “1280 x 720” pentru HD obișnuit. Formatele de definiție standard sunt câmp minat, deci evitați-le acolo unde este necesar (s-ar putea să abordăm acest lucru la un moment dat în viitor, așa că anunțați-ne dacă aveți nevoie de acest lucru). Raportul de aspect ar trebui să fie același cu sursa, ar trebui să aibă 16: 9 sau 16 unități lățime cu 9 înălțime.

Rată de biți – Acesta este unul dificil. Videoclipul HD full frame necomprimat, netratat, este o cantitate UMERĂ de date și nu poate reda fără probleme la 25-30 fps pe un computer. Pentru a-l face redat, trebuie să-l comprimiți. Este ca diferența dintre o imagine TIFF și JPG sau PNG.

Practic scoți tot “aerul” din fișier; orice zone inutile atunci când ai putea scăpa cu un bloc de culoare solidă, mai degrabă decât cu o nuanță subtilă gradată, te scutește de biți. Compensarea înseamnă că dimensiunea fișierului scade, dar și calitatea.

Iată o imagine înainte,

și iată o imagine de după.

mac-video-video-după

1500-3000 este în regulă pentru videoclipuri mici de calitate decentă, dar, după cum vedeți mai sus, calitatea va fi vizibilă în orice zonă de umbrire netedă și va uita bobul de film detaliat, zăpada sau alte particule. Deci, mergeți cât de sus îndrăzniți. Pentru orientare, rata de biți a DVD-ului este de obicei în jur de 5000-10000, iar Blu-Ray mai mult în regiunea 20000-30000.

Îngrijire – Nu te deranja. Interlacing vine de multă vreme și nu are loc în această lume a videoclipurilor progresive neîntrerupte.

Codificatoare și aplicații

Există multe motive pentru care este posibil să aveți nevoie pentru a codifica video. Poate că rulați o suită completă de editare video, cum ar fi Lucrări de luminăși doriți să creați un videoclip care să fie prietenos cu YouTube sau să fie redat bine din e-mail.

Cea mai recentă versiune a Quicktime se ocupă de o mulțime de greutăți mari, dar este un lucru bun dacă puteți obține o copie a vechiului Quicktime 7 și să o actualizați la versiunea Pro, deoarece acceptă o mulțime de formate video și le exportă cu mult control fin.

Un lucru bun de avut este FFMPGX, care este pentru toate tipurile de video, nu doar pentru MPEG. Este un instrument cuțit elvețian care poate prelua aproape orice fișier video pe care îl aruncați și îl poate transforma în ceva util. Solicită o taxă shareware de 15 USD și merită foarte mult dacă vă permiteți, dar vă permite totuși să îl utilizați gratuit și nu este prea dur în legătură cu asta.

Este foarte ușor de utilizat; plasați doar videoclipul pe care doriți să îl recodați și selectați formatul țintă din meniul derulant.

mac-video-ffmpegx

Rețetă pentru succes

Deci, pentru a recapitula, alegeți H264 și utilizați același FPS ca sursa video și opriți intercalarea. Dacă 1920 x 1080 creează fișiere mari sau rulează încet pe mașină, reduceți dimensiunea la 1280 x 720. Această dimensiune HD mai mică a fost suficient de bună pentru primele filme de lung metraj HD, deci este suficient de bună pentru dvs.

Setați rata de biți pentru 1500, apoi codificați și vedeți ce obțineți. Dacă este o calitate mică, dar oribilă pentru videoclipul pe care îl codificați, setați-l la 3000 și încercați din nou. Va avea dimensiuni mai mari, dar mult mai netedă. Dacă încă nu este de bună calitate, setați rata de biți mai mare până când obțineți echilibrul de calitate și dimensiune pe care îl căutați.

Rețetă bonus pentru YouTube

Pentru YouTube, trebuie să faceți următoarele (Quicktime 7 este utilizat în acest exemplu):

  • Folosiți codecul H.264. Setați Calitatea la Cel mai bun și codificarea la Multipass.
  • Setați cadrele cheie și ratele de date la Automat și debifați “Reordonarea cadrelor”.
  • Setați-l la 1920 x 1080 sau 1280 x 720 pentru videoclipul HD și setați rata cadrelor la fel ca videoclipul original.
  • Pentru audio, setați compresia la AAC: 48 KHz, 128 kbps, Constant Bit Rate (CBR) 16 biți, stereo.
  • Desplasați, desigur, dar faceți acest lucru nu doar pentru că este de modă veche, ci pentru că ajută la netezirea acelor biți de mișcare rapidă, dacă faceți acest lucru. Nu vrei acele franjuri urâte ca de pieptene pe toate.
  • Și, în cele din urmă, pregătiți-vă pentru transmiterea prin Internet setând la “Start rapid”.

Faceți așa și nu ar trebui să primiți niciun avertisment cu privire la calitatea videoclipului. Bine, s-ar putea să spună că ți-au detectat videoclipul ca fiind tremurat, dar, în afară de orice instrumente sau programe de completare, videoclipul tău ar trebui să codeze pentru flash-ul YouTube sau HTML5 fără probleme.

Dacă aveți sfaturi de codificare video, anunțați-ne în comentariile de mai jos.

Credit foto: Falsificați presiunea de Phil South

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x