Ce trebuie să știți despre HoloLens Microsoft

Ce trebuie să știți despre HoloLens Microsoft
⏱️ 3 min read

Computerele au făcut lumea mai rapidă, Internetul a făcut lumea mai mică, iar realitatea augmentată este pe cale să facă lumea mai captivantă. Microsoft dorește să conducă un produs de pe piață care să amestece cu succes realitatea augmentată cu realitatea virtuală și promite să fie un produs mai sofisticat decât ochelarii inteligenți care i-au venit. Acest produs se va numi HoloLens. Bineînțeles, este posibil să aveți întrebări despre produs. Este timpul să le răspundem!

Cum va funcționa HoloLens?

HoloLens, spre deosebire de dispozitivele hardware portabile anterioare, va avea un computer puternic care se potrivește perfect în jurul capului. Aceasta include cel puțin un GPU, un procesor și un modul de memorie. Dispozitivul vă va folosi mediul înconjurător pentru a afișa lucruri relevante pentru dvs. în acele situații particulare. Acesta va spori tot ceea ce vedeți cu o suprapunere a ceea ce doriți să fie afișat. Iată un videoclip promoțional despre cum ar trebui să ne așteptăm să funcționeze:

Face tot ce este afișat în acest videoclip? Nu sunt sigur. Faceți întotdeauna videoclipuri promoționale cu un bob de sare!

A fost lansat?

Încă de la scrierea acestui articol la 23 ianuarie 2015, nu a mai făcut-o. Va fi lansat în “primăvară” pentru dezvoltatori. Faptul că Microsoft are o etapă de lansare preliminară pentru dezvoltatori încă de la început înseamnă că trebuie să fi obținut un produs oarecum viabil, cel puțin.

A încercat cineva din afara Microsoft HoloLens?

Da! Jessi Hempel de la revista WIRED a avut ocazia să încerce HoloLens de la Microsoft. În contul ei (care poate fi citit aici), Hempel descrie o experiență cu ochelarii care este similară din multe puncte de vedere cu experiențele afișate în videoclipul promoțional de mai sus. Interesant este că în acest moment am aflat că inventatorul proiectului, Alex Kipman, a fost și el în spatele proiectului care ți-a adus Xbox Kinect.

Cum poate fi utilizat acest dispozitiv?

În cazul în care planurile Microsoft se vor realiza pe deplin, ar fi un fapt dat că compania va fi în fruntea tehnologiei de realitate augmentată. HoloLens va vedea cu siguranță un număr practic nelimitat de utilizări, de la divertisment personal până la instruirea angajaților. Cu siguranță am putea trăi într-o lume în care totul este foarte practic, iar copiii de la școală care învață mai ușor acest stil vor avea în cele din urmă un dispozitiv care să le satisfacă. Un lucru care nu a fost prezentat în videoclipul promoțional, care cred că ar fi o posibilă aplicație, este capacitatea de a controla vehiculele și roboții de la distanță.

Poate că cea mai utilă aplicație potențială pentru HoloLens ar fi abilitatea de a regla designul unei piese într-un ansamblu mai mare și de a înțelege modul în care aceasta își modifică cei mai relevanți parametri (cum ar fi rezervorul de combustibil din videoclipul de promovare fiind însoțit de un număr care reprezintă nou volum de benzină care poate fi stocat în el).

O avertisment

HoloLens este o tehnologie foarte puternică. Problema cu tehnologia puternică este că vine de obicei cu o etichetă de preț greață. HoloLens va deveni un dispozitiv extrem de inaccesibil pentru consumatorul mediu sau va bate prețul tuturor celorlalte tehnologii pe care le poate înlocui? Consumatorii și întreprinderile fac analize cost-beneficiu atunci când stabilesc dacă ar trebui să cumpere un produs sau nu. Pentru toate capacitățile sale strălucitoare, HoloLens va trebui să joace în continuare după această regulă dacă dorește să aibă o șansă pe piață.

Tu ce crezi? Acesta este începutul unei noi ere sau noul dispozitiv Microsoft este destinat să se descompună undeva într-o cameră de depozitare în timp ce așteaptă un loc într-un muzeu de curiozități? Spune-ne într-un comentariu de mai jos!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast