Ce trebuie să știți despre portofelele hardware pentru criptomonedă

O que você precisa saber sobre carteiras de hardware de criptomoeda
⏱️ 7 min read

Cu jucători majori din spațiul financiar global care îmbrățișează active digitale precum Bitcoin, criptomoneda a devenit generală. Cu tot mai mulți oameni care intră pe piața criptografică, investitorii înregistrează profituri impresionante. Acestea fiind spuse, eșecul de a vă securiza criptomoneda poate duce la dezastru. De aceea, va trebui să investiți într-un portofel hardware pentru criptomoneda dvs.

Ce este un portofel cu criptomonede?

Un portofel cu criptomonede este exact cum sună, un loc unde să stochezi și să recuperezi criptomoneda. Cuvântul „monedă” îi poate determina pe oameni să creadă că activele digitale sunt un lucru tangibil, asemănător dolarilor sau monedelor pe care le purtați cu voi. În realitate, ceea ce cumpărați este în esență o linie de cod. Fiecare „monedă” sau linie de cod este unică, ceea ce le face imposibil de falsificat. În plus, acest lucru face ca fiecare „monedă” să fie ușor de urmărit pe măsură ce sunt tranzacționate.

Prin urmare, un portofel de criptomonede este doar un loc unde puteți stoca „cheile” sau dovada că dețineți o linie de cod sau „monedă”. Poate sună foarte tehnic, dar nu este. Gândiți-vă la portofelul dvs. de criptomonedă ca la propria bancă privată. Puteți să vă stocați activele acolo și să le schimbați între alte persoane sau furnizori, cum ar fi serviciile bancare tradiționale online.

De ce nu vă stocați doar cripto-ul pe un schimb?

În timp ce puteți transfera oricând criptomoneda între indivizi, majoritatea oamenilor își achiziționează cripta printr-un schimb. Un schimb este un site web care permite utilizatorului să cumpere diverse criptomonede. Transferați bani fiduciari (denumit și moneda emisă de guvern, cum ar fi dolari SUA sau yeni japonezi) la bursă. Puteți utiliza apoi moneda fiduciară pentru a cumpăra active digitale, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum.

Schimb de portofel hardware

Când achiziționați cripto, bursa va păstra activele digitale în numele dvs. Acest lucru îi determină pe majoritatea oamenilor să se întrebe de ce au nevoie de un portofel. Întrucât atât de mulți oameni își lasă cripto-ul pe schimburi, ei sunt ținte atrăgătoare pentru hackeri. O căutare rapidă pe Google va oferi o listă lungă de schimburi care au pierdut miliarde de dolari în active.

Schimb portofel hardware2

Soluția este de a scoate valoroasa dvs. criptomonedă de pe schimb și într-un portofel. Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, există două tipuri diferite de portofele de luat în considerare: cald și rece.

Diferența dintre un portofel cald și rece

Descărcarea activelor digitale dintr-un schimb necesită să aveți un portofel criptomonedă pentru a le transfera. Există două tipuri diferite de portofele: cald și rece. Dacă un portofel este „fierbinte”, înseamnă că este conectat la Internet. Prin urmare, toate portofelele software, indiferent dacă sunt pe computerul dvs. sau pe telefonul dvs. mobil, sunt portofele „fierbinți”. Portofelele fierbinți sunt convenabile, deoarece vă permit să transferați, să tranzacționați și să vă cheltuiți cripto-ul foarte ușor. Cu toate acestea, deoarece sunteți conectat la Internet, înseamnă că cripta dvs. are un risc crescut de furt.

Furt de portofel hardware

Pe de altă parte, un portofel „rece” este unul care nu este deloc conectat la Internet. Acest lucru face ca portofelele reci să fie superioare portofelelor fierbinți într-o zonă cheie: securitatea. Prin stocarea activelor dvs. digitale într-un portofel rece, utilizați un nivel de protecție cunoscut sub numele de „aer decalaj”. Aceasta înseamnă că portofelul dvs. este deconectat fizic de la o rețea, ceea ce face imposibil accesul hackerilor la investițiile dvs.

Avantajele unui portofel hardware

Una dintre cele mai populare opțiuni de portofel rece este un portofel hardware. Acestea sunt dispozitive mici care stochează cheile private ale activelor dvs. digitale. Portofelele hardware sunt una dintre cele mai sigure modalități de a vă păstra cripto-ul. Acest lucru se datorează faptului că vă păstrează cheile offline, ceea ce face imposibil accesul de la distanță a deținerilor dvs. de către hackeri. În plus, dacă cineva ar avea acces fizic la portofelul dvs. hardware, nu i-ar face mult bine, deoarece sunt protejați cu un cod PIN. În cele din urmă, dacă portofelul dvs. hardware este pierdut sau deteriorat vreodată, puteți configura pur și simplu unul nou cu expresia de bază pentru a restabili toate investițiile dvs. în noul portofel hardware.

Portofel hardware

Există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare dacă vă gândiți să investiți într-un portofel hardware. Prima este că nu sunt ieftine. Există o serie de opțiuni diferite pe piață, astfel încât prețurile variază, dar cele mai populare opțiuni se situează de obicei în jurul valorii de 100 USD. În al doilea rând, portofelele hardware sunt concepute pentru securitate. Din păcate, acest lucru înseamnă că accesarea activelor dvs. digitale necesită mai mulți pași de verificare.

De unde să cumpărați un portofel hardware

După cum sa menționat mai sus, există o serie de portofele hardware disponibile. Atunci când alegeți un portofel hardware, veți dori să vă asigurați că acesta acceptă activele digitale în care intenționați să investiți. Majoritatea portofelelor hardware acceptă un număr mare de criptomonede; cu toate acestea, există unele puncte oarbe. În plus, diferite portofele hardware au caracteristici diferite. De exemplu, Trezor este parteneriat cu popularul portofel software Exodus. Aceasta înseamnă că puteți împerechea Trezor cu Exodus pentru a vedea valoarea în timp real a deținerilor Trezor.

Portofel hardware Trezor

Unele alte portofele hardware populare includ Ledger și Keepkey. Când ați decis ce portofel hardware este cel mai potrivit pentru nevoile dvs., vă recomandăm să accesați site-ul lor web. Acest lucru vă va spune cel mai bun mod de a achiziționa dispozitivul. Majoritatea producătorilor de portofele hardware vă permit să cumpărați direct de pe site-urile lor web. Cu toate acestea, unii vor avea parteneri oficiali de revânzare de la care puteți cumpăra în siguranță.

Cum vă stocați activele digitale? Care portofel hardware este preferatul tău? Spuneți-ne în comentarii!

Legate de:

  • Cum să cumpărați criptomonede fără a vă verifica identitatea
  • Mining vs. Trading Cryptocurrency – Care este cel mai bun pentru tine?
  • 6 sfaturi pentru investiții în criptomonedă sigure

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x