Ce trebuie să știți despre Rularea Retropie pe Raspberry Pi Zero

Ce trebuie să știți despre Rularea Retropie pe Raspberry Pi Zero

Noul detaliu Raspberry Pi Zero rulează foarte bine software-ul Retropie. În acest articol vom acoperi câteva lucruri pe care ar trebui să le știți despre utilizarea acestuia ca computer retro pentru jocuri, inclusiv configurații desktop și portabile.

Pi Zero este un mic computer fantastic, presupunând, desigur, că poți pune mâna pe unul. Stocurile sunt încă destul de limitate în ciuda unor cantități masive de producție recentă. Cu Zero și dimensiunile sale compacte, aveți acum potențialul real de a vă duce experiența de joc retro pe drum cu un dispozitiv portabil. Dar există o mulțime de avantaje și dezavantaje pe care trebuie să le cunoașteți înainte ca acel vis să devină realitate.

Conţinut

Performanţă

Evident, prima întrebare este dacă va rula Retropie deloc, având în vedere că este un Pi tăiat? Răspunsul scurt este da; îl rulează și îl rulează foarte bine.

Răspunsul puțin mai lung este că, în timp ce procesorul este același ca și în originalul lent Pi, acesta a fost recent reconfigurat pentru a rula la 1 GHz, iar cheltuielile generale de putere redusă încorporate în noua placă îl fac să funcționeze atât de rapid, cât și de rece.

Retropie funcționează foarte bine pe Pi Zero, cu condiția ca jocurile pe care le rulezi să fie cele mai vechi tipuri de console, cum ar fi mașini arcade mai vechi și console timpurii și computere precum NES, SNES, MegaDrive și Master System, Commodore 64 și Sinclair Spectrum. Rulează console moderne înfometate de grafică, cum ar fi Playstation sau N64, dar performanța emulată nu se apropie de viteza mașinilor originale cu cipurile lor personalizate. Se bâlbâie și se opresc și sunt efectiv de jucat. Acest lucru este valabil și pentru Pi1 și Pi2.

Utilizare desktop sau TV

Cea mai ușoară, desigur, este utilizarea desktopului sau a televizorului, la fel ca toate celelalte computere Pi, cu dezavantajul că sunteți legat de o sursă de alimentare, un monitor TV de un fel și un joystick / gamepad și (opțional) o tastatură. Evident, aveți nevoie de adaptoare pentru porturile micro USB în timp ce faceți acest lucru.

retropie-zero-keyboard-etc

Un fel de hub USB este necesar dacă doriți să rulați o tastatură (pentru a utiliza MAME, de exemplu), deoarece Zero are o singură intrare USB. Acest lucru va trebui să fie alimentat, de asemenea, deoarece Zero nu are nicio putere generală pentru a porni alimentarea unui hub USB sau a oricărui alt dispozitiv în acest sens.

retropie-zero-usb-hub

Un hub USB este, de asemenea, necesar pentru transferul de fișiere, deoarece aveți nevoie atât de un stick USB, cât și de un joystick (și în mod ideal, de asemenea, o tastatură) pentru a face transferuri. Puteți stoca ROM-urile de joc pe un stick USB pe computerul dvs. de pe computer, apoi le puteți transfera în Zero prin USB și în meniul Transfer fișiere din sistemul Retropie.

Utilizarea Zero tethered este o soluție ideală și rapidă, deoarece nu este nevoie să faceți aranjamente portabile suplimentare pentru sunet și putere.

Utilizare portabilă

Folosirea unui Pi Zero mic, ușor și de mică putere pentru jocurile dvs. retro crește opțiunea jocurilor portabile, deoarece Pi Zero se poate încadra confortabil în aproape orice carcasă de consolă portabilă retro.

retropie-zero-gameboy

Provocările principale sunt energia bateriei, ecranul, circuitul de încărcare / sursa de alimentare și ieșirea sunetului.

Puteți alimenta Pi de pe orice baterie USB. Obținerea unei baterii care o alimentează nu este problema; acesta, de exemplu, este ideal. Problema este încărcarea bateriei în interiorul carcasei, dar o vom acoperi într-o secundă.

Există multe ecrane mici care se vor potrivi în interiorul dispozitivelor retro, cum ar fi Aceasta , Aceasta, Aceasta și Aceasta. Ar trebui să înlocuiți ecranul. Da, este tentant dacă hackezi o consolă existentă pentru a utiliza ecranul din carcasa donatorului. Te rog nu. Utilizarea ecranului existent este problematică, deoarece trebuie să îl alimentați și trebuie să îi cunoașteți specificațiile. Este mult mai bine să cumpărați un LCD ieftin, mic de înlocuire, despre care știți că este compatibil, cu rezoluție mai mare, are nevoie de energie mai mică și are mai puțini sau deloc pixeli morți. Va fi mai strălucitor decât un ecran care are mai mult de douăzeci de ani și care a cunoscut o utilizare intensă.

retropie-zero-lynxii

Este important să știm aici diferența dintre o baterie și o sursă de alimentare. O baterie furnizează electricitate, în mod constant, toată ziua, fără nicio moderare sau consecințe. O sursă de alimentare este ca creierul unei baterii, facilitând încărcarea bateriei și conștientizând când este încărcată, deci aveți nevoie de o combinație de sursă de alimentare / baterie. O parte comună utilizată în acest scop este Power Boost 1000C care este o soluție perfectă pentru alimentarea unui Pi pentru a face un dispozitiv portabil.

În cele din urmă, există problema scoaterii sunetului din Zero. În mod normal, singura ieșire de sunet este prin HDMI. Există o modalitate de a obține sunetul care iese din GPIO, dar este complicat. Trebuie să adăugați rezistențe și să redirecționați semnalul audio. Aceasta este singura modalitate de a face acest lucru dacă doriți să creați un Pi portabil cu sunet. Din păcate, majoritatea oamenilor evită această limitare lăsându-și silențiosul portabil Pi Zero.

O posibilă soluție (deși adaugă dimensiuni și problema alimentării cu energie a porturilor hub) este adăugarea unui hub USB și utilizarea unei plăci de sunet USB pe care o puteți cumpăra cu câțiva cenți aproape oriunde. Acest lucru nu este ideal, dar va funcționa.

Concluzie

Sperăm că v-ați început să folosiți Raspberry Pi Zero pentru jocuri retro, atât acasă, cât și pe drum. La un moment dat în următoarele câteva luni vă vom arăta cum să construiți o consolă Retropie de la zero și, de asemenea, un tutorial video în zona noastră Premium. Rămâneți la curent cu asta.

Dacă aveți întrebări despre Pi Zero sau Retropie, vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Scroll to Top