Ce trebuie să știți despre setările de localizare Android

Ce trebuie să știți despre setările de localizare Android

⌛ Reading Time: 4 minutes

Doriți ca telefonul dvs. Android să vă proiecteze locația în lume? Dacă răspunsul dvs. nu este da, atunci trebuie să aveți grijă să evitați să faceți clic pe “OK” pentru toate setările implicite.

În afara cutiei, telefonul dvs. vă va verifica în mod regulat locația, va stoca sau va anunța dacă nu îi spuneți altfel. Iată ce trebuie să știți pentru a controla când și cum vă verifică telefonul locația dvs. – și ce face cu el ulterior.

Cele trei moduri de localizare Android

Când accesați meniul de setări Android, există trei moduri disponibile în Locație: “Precizie ridicată”, “Economisire baterie” și “Numai dispozitiv”.

Numele sună intuitiv, dar iată specificul. “Precizie ridicată” utilizează receptorul GPS încorporat al dispozitivului pentru a determina locația dvs. și îl completează utilizând rețeaua Wi-Fi și conexiunile celulare pentru a afla unde vă aflați. Deși sună intens, bateria ar trebui să funcționeze de cele mai multe ori. Dacă utilizați navigarea, sucul dvs. se va scurge destul de repede, dar altfel sunteți bine, cu excepția cazului în care instalați o aplicație slab optimizată, care verifică în mod constant locația dvs. în fundal.

“Economisirea bateriei” folosește doar rețelele Wi-Fi și celulare pentru a vă stabili locația, ceea ce nu pune la dispoziție dispozitivul la fel de mult ca să vă bazați pe GPS. Dar selectarea acestei opțiuni vine cu sacrificii. De exemplu, nu puteți utiliza navigarea pas cu pas fără GPS activat.

“Numai dispozitiv” utilizează doar GPS-ul dvs. În acest fel, puteți utiliza în continuare aplicații precum Google Maps care se bazează pe locația exactă, fără a fi nevoie să renunțați la atâtea informații. Trebuie doar să știți că conexiunea dvs. poate să nu fie la fel de fiabilă, deoarece nu aveți o soluție de rezervă la fiecare pierdere a semnalului GPS.

Cereri de locație recente

Pentru a afla ce aplicații caută unde vă aflați, căutați în meniul Locație de sub modul selectat. Acestea sunt listate la “Cereri de locație recente”.

AndroidLocationSettings-Location-Menu

Unele aplicații elimină mai mult din baterie decât altele. Această pagină vă permite să știți ce software face, astfel încât să puteți răspunde corespunzător. Chiar aveți nevoie de toate funcțiile pe care le oferă Google? În cazul unei aplicații terță parte, este ceva ce trebuie să aveți instalat?

Raportarea locației

AndroidLocationSettings-Google-Location-Settings

Pentru a beneficia la maximum de Google Now sau Maps, va trebui să aveți activată Raportarea locației. Acest lucru va permite oricărei aplicații sau servicii Google să utilizeze cea mai recentă locație stocată. Dacă Google are acces la aceste informații vă face să vă simțiți confortabil, aceasta este opțiunea pe care trebuie să o dezactivați.

AndroidLocationSettings-Location-History

Din păcate, eliminarea Google vine cu mai mult de câteva sacrificii incomode. Persoanele care dețin un dispozitiv Android Wear, cum ar fi Moto 360 sau Asus Zenwatch, vor trebui să renunțe la unele dintre funcționalitățile pe care le-au achiziționat ceasul inteligent. De asemenea, nu veți putea utiliza pe deplin unele aplicații Google.

Istoricul locațiilor

În mod implicit, Google nu stochează doar locația dvs. recentă, ci le stochează pe toate. Vă puteți conecta la Contul dvs. Google dintr-un browser web și vezi o înregistrare a oriunde ai fost de la obținerea unui dispozitiv Android. Mulți oameni găsesc acest lucru înfricoșător, deci asigurați-vă că dezactivați funcția dacă preferați ca Google să nu stocheze aceste informații. Și înainte de a ieși din nou, asigurați-vă că apăsați butonul ȘTERGERE ISTORIE A LOCAȚIEI din partea de jos a ecranului.

AndroidLocationSettings-Location-History

Gânduri finale

Acestea sunt setările pe care Google le-a integrat cu sistemul de operare Android principal și le veți găsi pe majoritatea dispozitivelor (deși formularea se poate modifica în funcție de receptorul pe care îl dețineți și de ce versiune executați). Dacă păstrați o verificare a acestei zone, ar trebui să puteți ține sub control majoritatea aplicațiilor, indiferent dacă acestea sunt preinstalate sau nu.

Ce părere aveți despre telefonul, tableta sau ceasul inteligent care vă urmărește locația și ce ați făcut pentru a ține lucrurile sub control?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.