Ce trebuie să știți despre Telegram Messenger

Ce trebuie să știți despre Telegram Messenger
⌛ Reading Time: 3 minutes

Telegram Messenger este o aplicație de mesagerie instantanee care folosește numere de telefon (sau opțional nume de utilizator) pentru a conecta utilizatorii. Cu Telegram, utilizatorii pot trimite mesaje, imagini, videoclipuri, audio și orice alt tip de fișier. Categoria aplicației de mesagerie instantanee este un domeniu foarte contestat, iar unii dintre concurenții Telegram includ WhatsApp, Hangout Google, BBM, WeChat, Messenger Facebook și LINE (printre multe altele).

Despre Telegram Messenger

Telegram Messenger a fost lansat în 2013, creat și susținut financiar de frații miliardari ruși Pavel și Nikolai Durov, fondatorii site-ului rus de socializare VKontakte care doreau să construiască un sistem de comunicații care nu putea fi accesat de agențiile de securitate rusești.

Este construit pe open source Protocolul MTProto. Telegram se laudă că este rapid, fiabil și disponibil pe (și accesibil de pe) dispozitive multiple în același timp. De asemenea, folosește o arhitectură server distribuită cu mai multe centre de date răspândite în diferite jurisdicții din întreaga lume.

De asemenea, Telegram a promis că nu va vinde niciodată reclame, nu va accepta investiții externe și nu poate fi vândut. Deoarece protocolul este open source, dezvoltatorilor independenți li se permite (și îi încurajează) să construiască clienți terți pe platformă.

Telegramă este disponibil pentru Android, iPhone, Windows Phone, Linux, Windows, OSX și prin web.

Caracteristici

Pentru a începe să utilizați Telegram, trebuie să vă înregistrați cu un număr de telefon. Numărul de telefon devine apoi identitatea dvs. pe Telegram. În plus, puteți seta un nume de utilizator prin care ceilalți utilizatori se pot conecta și chat fără a avea acces la numărul de telefon legat de numele de utilizator. Numele de utilizator sunt opționale și pot fi șterse oricând prin simpla salvare a unui nume de utilizator gol.

Pe lângă mesajele text, utilizatorii pot trimite fișiere de orice tip de până la 1,5 GB. Mesajele prin telegramă indică, de asemenea, starea mesajelor trimise. Un cec înseamnă că mesajul a fost livrat în cloud Telegram, iar destinatarul a primit o notificare, în timp ce două cecuri indică că destinatarul a citit mesajul.

Mesajele trimise cu Telegram sunt criptate în mod implicit, între dispozitivul utilizatorului și serverele de telegramă, care protejează împotriva atacurilor om-în-mijloc. În plus, mesajele și fișierele sunt stocate criptate pe serverele Telegram, în timp ce cheile de decriptare sunt stocate în centre de date din alte jurisdicții. În acest fel, nici personalul Telegram și nici agențiile guvernamentale cu citații nu pot accesa datele utilizatorilor.

Pentru cei cu adevărat paranoici, Telegram are Chaturi secrete, care sunt conversații între utilizatori care folosesc criptarea de la un capăt la altul. Adică chat-ul este vizibil doar pentru cele două părți implicate în discuție și nici serverele Telegram nu pot vizualiza conținutul chat-ului. Când este configurat un chat secret între două dispozitive, Telegram generează cu ajutor o vizualizare a imaginii cheii de criptare pentru chat, pe care ambii utilizatori o pot compara, iar dacă imaginea se potrivește, chat-ul este sigur.

Funcția Chaturi secrete Telegram.

Pentru chat-urile secrete, un temporizator de autodistrugere poate fi setat și pe mesaje. Acest lucru trebuie setat înainte ca mesajul să fie trimis. Cronometrul începe când destinatarul vizualizează mesajul, iar când acesta se termină, mesajul este șters de pe ambele dispozitive. Fotografiile trimise cu un cronometru mai mic de un minut pot fi vizualizate numai în timp ce țineți un deget pe ele și, cu ajutor, Telegram îl anunță pe expeditor dacă se face o captură de ecran.

Utilizatorii pot crea grupuri care conțin până la 200 de utilizatori și pot trimite mesaje difuzate la maximum 100 de contacte. Diferența dintre grupuri și difuzări este că într-un mesaj difuzat destinatarii nu știu unul de altul, în timp ce într-un grup toți participanții îi văd pe toți ceilalți participanți.

Concluzie

Telegram Messenger este un provocator major pentru coroana aplicației de mesagerie instantanee. Are atât de multe rezultate, incluzând viteza de livrare a mesajelor, securitatea și confidențialitatea, lipsa de reclame și toate clopotele așteptate (și multe altele) de la un mesager modern.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.