Ce trebuie să știți înainte de a obține jucării inteligente pentru copiii dvs.

Ce trebuie să știți înainte de a obține jucării inteligente pentru copiii dvs.

Crăciunul vine și este foarte posibil să vă gândiți să cumpărați o jucărie inteligentă pentru copilul dvs., nepoata / nepotul sau pentru orice alt copil special pentru dvs. În timp ce jucăriile inteligente sunt drăguțe, nu uitați de partea lor întunecată. Trebuie să cunoașteți riscurile de confidențialitate și securitate asociate jucăriilor inteligente și să vă gândiți de două ori dacă riscurile merită beneficiul.

1. Riscurile de confidențialitate și securitate ale jucăriilor inteligente

Din când în când, unele organizații emit un avertisment părinților cu privire la pericolele jucăriilor conectate la internet pentru copii. Dar când FBI avertizează tu despre acestea, ar fi bine să asculți. S-ar putea să nu credeți că o jucărie inteligentă este un computer deghizat sau că jucăriile inteligente vă spionează copiii, dar, din păcate, așa este.

Dacă o jucărie inteligentă se poate conecta la Internet, luați în considerare pericolele asociate cu aceasta asemănătoare cu cele ale unui copil care folosește un computer. Jucăria poate înregistra și trimite date. Aceste date pot include conversații și activități înregistrate, informații despre locul în care copilul locuiește, merge la școală, etc, îi place și nu îi place, precum și informații despre familia sa.

2. Are copilul meu într-adevăr nevoie de o jucărie inteligentă?

În ceea ce privește confidențialitatea, jucăriile inteligente sună ca un film de groază, dar cu măsurile corecte, puteți minimiza riscul. Cu toate acestea, trebuie să precizez în mod explicit că puteți minimiza riscul, dar nu îl eliminați complet.

Prin urmare, trebuie să decideți dacă în cazul dvs. particular riscul merită sau nu. Din păcate, nimeni nu poate răspunde la această întrebare. Îl cunoști cel mai bine pe copilul tău – dacă crezi că este greu de controlat sau că nu vei putea asigura utilizarea în siguranță a jucăriei, atunci poate că este mai bine să nu-i faci deloc o jucărie inteligentă.

jucărie-inteligentă-02-tabletă-copil

Doi factori de bază pentru decizia dvs. de a cumpăra sau nu o jucărie inteligentă sunt vârsta copilului și modul în care acesta va folosi jucăria. Cu copiii preșcolari, nu ar trebui să permiteți niciodată utilizarea jucăriei fără supraveghere. Cu copiii de la școală, ar trebui să vă exercitați controlul, dar cu cât îmbătrânesc, cu atât vor ști mai multe despre cum să se protejeze. De fapt, nepoata în vârstă de 8 ani a unui prieten de-al meu știe mai multe despre securitate decât dragul ei mami.

Nu că viața unui copil depinde de obținerea unei jucării inteligente sau nu, așa că s-ar putea să decideți să fiți în siguranță, mai degrabă decât să vă pare rău și să nu cumpărați deloc. În cazuri rare, aceasta ar putea fi cea mai înțeleaptă opțiune, dar practic nu trebuie să mergeți la extreme. Dacă nu primiți copilului dvs. jucării inteligente și toți prietenii lui au, acest lucru îl va face să se simtă izolat. Trebuie doar să fii foarte atent la ceea ce cumperi, să iei măsurile de protecție potrivite și să fii mai mult sau mai puțin în siguranță.

3. Cum să vă protejați copilul de jucăriile inteligente

Dacă ați decis că riscul merită, iată câteva precauții de luat:

  • Înainte de a cumpăra, cercetați online dacă există informații despre riscurile de securitate și confidențialitate raportate despre jucăria aleasă de dvs.
  • Cercetați ce tip de date obține jucăria și cum sunt stocate.
  • Nu conectați niciodată jucăria la rețele fără fir nesecurizate.
  • Opriți întotdeauna și deconectați jucăria atunci când nu o folosiți.
  • Nu permiteți utilizarea nesupravegheată a jucăriei, mai ales la copiii mai mici.
  • Alegeți parole puternice și unice și furnizați date cu caracter personal cât mai mici (adică nu dezvăluiți adresa, ziua de naștere, aprecierile personale și antipatiile, cu excepția cazului în care este cu adevărat necesar și numai atunci când aveți încredere absolută în producător).

jucărie-inteligentă-03-copil-plasă

După cum vedeți, unele dintre sfaturi sunt doar măsuri de securitate obișnuite, pe care cel mai probabil le aplicați oricărei aplicații și piese hardware pe care le utilizați, deci nu trebuie să faceți ceva foarte special pentru a vă asigura utilizarea sigură a unui dispozitiv inteligent. jucărie.

În timp ce jucăriile inteligente vin cu riscuri de confidențialitate și securitate, în majoritatea cazurilor puteți asigura utilizarea lor în siguranță. În rarele cazuri în care nu poți, este mai bine să nu cumperi o jucărie inteligentă. Copilul dvs. va fi dezamăgit cu siguranță, dar dacă credeți că nu puteți gestiona riscurile, mai bine fiți în siguranță decât să vă pare rău.

Scroll to Top