de Corey Slaven

Cea mai grea parte a învățării codării este, de asemenea, cea mai amuzantă parte

Cea mai grea parte a invatarii codarii este de asemenea
Un bust al filosofului Aristotel

„Cu cât știi mai mult, cu atât știi mai mult că nu știi.”

– Aristotel

Călătoria mea de codare a început cu o aplicație pe telefonul meu numită Aflați HTML. Ori de câte ori aveam dorința, mă încurcam cu el pentru un pic și completam câteva provocări. Atunci nu l-aș mai atinge timp de câteva luni.

Într-o zi m-am așezat și am început să mă joc cu el ca de obicei. Am finalizat câteva provocări și am învățat ceva mai mult HTML.

Dar de data asta – și nu am nici o idee de ce – am continuat.

În câteva ore, am terminat fiecare provocare din aplicație.

A fost ziua în care am recunoscut că mi-a plăcut foarte mult să învăț să codez.

A trecut un an de când am început Aflați HTML aplicație. De atunci, am făcut destul de multe dezvoltări web.

La fel ca mulți oameni care citesc acest lucru, sunt complet autodidact. Am învățat cum să codez singur, folosind diverse resurse pe care le-am descoperit pe web și la biblioteca mea locală.

Mai am multe de învățat, dar m-am gândit să împărtășesc cea mai importantă lecție de până acum: dezvoltatorii web trebuie să învețe constant lucruri noi.

Știam că există trei instrumente fundamentale pe care trebuia să le înțeleg pentru a construi site-uri web. HTML a fost primul. A trebuit apoi să-l coafez cu CSS. După stilizare, a trebuit să învăț cum să adaug funcționalități, iar asta însemna să învăț JavaScript.

Odată ce am învățat aceste trei instrumente, aș fi în măsură să construiesc niște site-uri web minunate, să obțin o slujbă minunată și să încep să greșesc în numerar – totul în timp ce colegii mei m-au risipit cu laude.

Dreapta?

1611320709 128 Cea mai grea parte a invatarii codarii este de asemenea
Gresit

Dezvoltarea web este vastă. Dezvoltarea expertizei necesită timp. Există o mulțime de informații pe care trebuie să le absorbiți. Este ușor să te pierzi.

HTML m-a învățat structura unui site și mi-a dat o idee despre cum funcționează site-urile web. Am vrut apoi să știu cum să-l fac să arate frumos. Acest lucru m-a condus spre învățarea CSS.

CSS a fost primul meu ciudat.

1611320709 991 Cea mai grea parte a invatarii codarii este de asemenea
Nu genul ăsta de ciudat.

Am învățat ceva design. Am învățat ceva experiență de utilizator. Am descoperit că designul este mai mult decât crearea a ceva estetic plăcut. Este vorba despre crearea unei experiențe plăcute și ușor de înțeles.

Învățarea sensibilităților de proiectare este la fel de importantă ca învățarea unor subiecte tehnice specifice, cum ar fi modelul CSS box. Dacă designul site-ului dvs. nu este plăcut, utilizatorii dvs. ar putea decide să închidă fereastra.

Drept urmare, caut permanent inspirație pentru design. Unele dintre locurile mele preferate de a căuta sunt:

Muzli

Codepen

Dribbble.com

httpster

Nu mă ajuta nici măcar să încep să învăț JavaScript. A trebuit să învăț concepte de informatică, cadre, biblioteci, instrumente, algoritmi și multe altele. M-am regăsit rapid în pustiu al disperării.

M-am trezit mereu ocolind drumuri și drumuri mai puțin circulate. Indiferent ce am învățat, sfârșitul a fost întotdeauna scăpat din vedere.

Innebuneam.

M-am tot întrebat: „Când voi ști tot ce trebuie să știu?”

Atunci am ajuns la cea mai importantă realizare a mea. Răspunsul la această întrebare a fost simplu și m-a privit chiar în față de la început:

Nu.

Atunci am acceptat că așa va fi. Întotdeauna aveau să fie mai multe de învățat.

A fi dezvoltator presupune învățare perpetuă. Nu se oprește niciodată. Domeniul evoluează mereu. Lucrurile noi de învățat vor continua să apară.

Am învățat că nu-mi pot lăsa niciodată garda jos. Trebuie să-mi rezerv timp pentru a învăța ceva nou o dată pe săptămână – poate chiar o dată pe zi.

Am recunoscut că trebuie să pun în mod constant întrebări și să mă scufund regulat în subiecte noi și mai adânc în cele vechi.

Scriu ce am învățat la sfârșitul zilei. Apoi îl revăd înainte de a începe să lucrez a doua zi.

Este ușor să uiți lucrurile atunci când consumi în mod constant informații noi. Consider că o revizuire zilnică este crucială pentru educația mea.

Nu cred că este neapărat vorba de a fi la vârf în domeniul dezvoltării web. Este vorba de a rămâne relevant. Învățarea constantă îmi asigură relevanța.

Comunitatea dezvoltatorilor este excelentă

Când am început, învățarea codării a fost un proces singuratic. Niciunul dintre prietenii mei nu a putut codifica sau nu a ținut să învețe. Nu cunoșteam deloc dezvoltatori.

Toată lumea cu totul nouă a dezvoltării de software mi se deschise, dar nu aveam o singură persoană cu care să vorbesc despre asta.

Dar toate acestea s-au schimbat odată ce mi-am făcut un cont twitter. Am început încet să urmăresc dezvoltatorii la care am privit. Am aflat despre majoritatea acestora vizionând videoclipuri de pe YouTube.

Unul dintre primii dezvoltatori pe care i-am urmat a fost Laurie Voss (@seldo), cofondator / COO al npm. Isaac Schlueter (@izs), CEO al npm, a fost următorul.

Apoi am început să urmăresc oamenii pe care i-au urmat. Acest lucru m-a deschis către o lume cu totul nouă. Am fost prezentat într-o comunitate de indivizi care au aceleași idei, care continuă să mă inspire în fiecare zi.

Urmăresc o gamă largă de dezvoltatori acum. Vă recomand cu tărie următoarele:

@ ScribblingOn

@ohhoe

@getify

@ossia

@mpjme

@_ericelliott

@jennschiffer

@davidwalshblog

Și multe altele. Gestionarea mea pe Twitter este @salsaflocka. Puteți vedea pe toți pe care îi urmăresc și îi urmăriți pe unii singuri.

De asemenea, vă recomand să vă familiarizați cu Free Code Camp’s comunitate open source.

Cea mai grea parte a invatarii codarii este de asemenea

Free Code Camp se descrie ca o comunitate prietenoasă cu sursă deschisă, unde înveți să codezi și să ajute organizațiile nonprofit.

Le frecventez forumuri in mod regulat. Cantitatea de informații pe care am acumulat-o de la ei este substanțială.

De asemenea, nu exagerau când pretindeau că sunt o comunitate open source prietenoasă. Toată lumea cu care am interacționat acolo a fost politicoasă și de ajutor.

Reddit are, de asemenea, o comunitate mare de dezvoltatori. Puteți afla aproape orice aveți nevoie să știți despre acea comunitate aici.

Consider că aceste două resurse sunt excelente pentru dezvoltatorii începători.

Când am început pentru prima dată, am fost intimidat de cei doi stâlpi ai lumii dezvoltării: Stack Overflow și GitHub. Dar familiarizarea cu comunitatea dezvoltatorilor în ansamblu m-a ajutat să mă încălzesc până să mă alătur acestor comunități mai mari.

Implicarea cu comunitatea mea de dezvoltatori locali m-a ajutat foarte mult. A trebuit să conduc o oră distanță pentru a merge la prima mea întâlnire, dar experiența pe care am câștigat-o a fost de neprețuit.

Mi-am dat seama că dezvoltatorii, în general, sunt de ajutor și generoși!

Sindromul impostorului – un sentiment real cu care toți dezvoltatorii trebuie să se confrunte

Un lucru care vine împreună cu învățarea unei noi abilități este sentimentul de inadecvare. De multe ori părea că toată lumea era mult mai elită decât mine când am început să învăț cum să codez.

Indiferent ce am învățat, nu am simțit niciodată că sunt pe drumul spre a deveni un dezvoltator real.

Acest sentiment este ceea ce se numește Sindromul impostorului.

Încă mă lupt cu sentimentul astăzi, dar am ajuns să-mi dau seama că aproape toată lumea simte așa.

Niciun dezvoltator nu este un impostor. Toți creștem și învățăm împreună cu toți ceilalți.

1611320710 360 Cea mai grea parte a invatarii codarii este de asemenea

Încerc să ignor acea voce mică din capul meu care mă face să-mi pun la îndoială abilitățile.

Dacă te dezvolți, ești dezvoltator. Este la fel de simplu ca asta.

Tocmai am început să lucrez independent, așa că este posibil să nu fiu încă un profesionist experimentat, dar acest lucru va veni cu experiență.

Atâta timp cât sunt dispus să învăț, sunt pe drumul cel bun.

Cred că una dintre cele mai bune modalități de a combate sindromul impostorului este de a invata-i pe oameni ce stii tu.

Nu pot accentua suficient acest lucru. Toată lumea știe ceva ce nimeni altcineva nu știe. Simțiți-vă liber să împărtășiți aceste informații.

Încerc să împărtășesc tot ceea ce învăț cu comunitatea de dezvoltatori. Este singura modalitate prin care putem crește și deveni mai puternici împreună.

Nu toată lumea va învăța cum să codeze. Și asta este în regulă!

Aceasta a fost una dintre revelațiile mai dure pentru mine. Am văzut atât de mulți oameni în jurul meu fără direcție în viața lor.

Pur și simplu curg odată cu vântul, fără a-și face griji cu privire la ceea ce mâine are în rezervă.

Acești oameni au tendința de a vorbi despre „locurile de muncă fără fund” și despre „gradele fără valoare”. Nu puteam înțelege de ce acești oameni ar putea fi atât de nemulțumiți de situațiile lor și totuși nu ar vedea meritul de a petrece o parte din timpul lor liber învățând să codeze.

Această profesie este accesibilă pe scară largă pentru majoritatea societății în care trăiesc. Aproape oricine poate învăța cum să facă cod, deci de ce nu le dă toată lumea o șansă?

1611320711 191 Cea mai grea parte a invatarii codarii este de asemenea

Mi-a luat ceva timp să-mi dau seama că nu tuturor le place să stea ore în șir în fața unui monitor, încercând să-mi dau seama de ce proiectul lor nu funcționează.

Nu tuturor le place ideea de a învăța în mod constant lucruri noi.

Nu tuturor le pasă suficient pentru a se simți confortabil cu tehnologia.

Există un motiv pentru care mai mulți oameni nu lucrează ca dezvoltatori, în ciuda cererii constante de oameni pentru a construi software. Această cerere nu poate fi satisfăcută de numărul relativ mic de oameni care și-au pus timpul să devină dezvoltatori profesioniști.

Acesta este un domeniu care poate fi obositor, plictisitor și greu de învățat. Nu toată lumea are răbdare pentru asta.

Dar sunt recunoscător că mă aflu printre acei oameni care sunt atât de interesați să facă parte din această comunitate, încât vor trece direct prin contracarări inevitabile.

Avem o mare responsabilitate ca dezvoltatori de software. Lumea în care trăim nu are tehnologie. Avem capacitatea de a modela această lume. O facem deja în viața noastră de zi cu zi.

Nu toată lumea va învăța cum să codeze, și este în regulă. Sunt doar recunoscător că am și că atât de mulți alții au!

1611320711 529 Cea mai grea parte a invatarii codarii este de asemenea

Anul acesta a trecut incredibil de repede pentru mine. Am învățat mai multe decât mi-aș fi putut imagina vreodată.

Învățarea dezvoltării web mi-a dat un sentiment de direcție în viața mea. Nu a existat niciodată un timp înainte de aceasta, în care am putut să aștept cu nerăbdare câțiva ani, cu obiective tangibile.

Dar acum, sunt plin de entuziasm pe măsură ce primesc clienți noi, învăț noi abilități și fac o muncă semnificativă ca dezvoltator web.

Dacă sunteți nou în dezvoltare, rămâneți cu ea. Poate părea multă muncă, dar promit că va merita.

Dacă v-ați dezvoltat la fel de mult sau mai mult decât am, vă mulțumesc că ați fost dezvoltator de software. Contribuțiile dvs. la comunitatea noastră în ansamblu o fac mai ușoară pentru toată lumea.

Mulțumesc că ai citit asta! Iată un alt an de codificare!

Cea mai grea parte a invatarii codarii este de asemenea

Dacă ți-a plăcut acest lucru, dă clic pe? mai jos, astfel încât alte persoane să vadă acest lucru aici pe Medium.