de Ariel Camus

Cei cinci mentori de care are nevoie fiecare dezvoltator de software și cum să îi găsească

Un ghid pentru găsirea asistenței ca dezvoltator de software

Cei cinci mentori de care are nevoie fiecare dezvoltator de
„Mentor student la pumn” de către rawpixel pe Unsplash

Învățarea codificării și obținerea primului loc de muncă este o sarcină descurajantă. Și toți cei care au încercat-o vă vor spune că, deși latura tehnică este grea, ceea ce este cu adevărat greu este să vă mențineți motivația și concentrarea puternică, zi de zi, până când veți învăța suficient, astfel încât să vă puteți atinge locul de muncă visat. Acest proces poate dura un an sau mai mult pentru majoritatea oamenilor.

A avea un mentor bun în viața ta poate face acest proces mult mai ușor. De fapt, majoritatea oamenilor vă vor spune că TREBUIE să aveți un mentor dacă doriți să vă realizați întregul potențial profesional. Cu toate acestea, așteptările noastre actuale de la mentorat sunt uneori greșite și ne împiedică să profităm cu adevărat de această idee puternică.

În schimb, vreau să sugerez un nou mod de a gândi despre mentorat și cum să-l găsești în viața ta, indiferent unde te afli în lume.

Dar, înainte de a intra în asta, să vorbim mai întâi despre ce nu este în regulă …

O singură persoană nu îți poate oferi toate îndrumările de care ai nevoie în viața ta. Deci, încercarea de a găsi o persoană perfectă este o sarcină imposibilă. Deoarece pare o sarcină imposibilă, majoritatea oamenilor renunță în căutarea unui mentor bun.

În loc să căutăm un mentor perfect, să vorbim despre diferitele moduri în care te poate susține un mentor. Apoi, să atribuim fiecare dintre aceste roluri unei persoane diferite și să discutăm cum să le găsim. Odată ce priviți fiecare rol în mod independent, veți realiza că găsirea lor este mult mai ușoară decât ceea ce credeați.

Mentor # 1: Ancora

Una dintre cele mai dificile părți ale devenirii unui dezvoltator de succes este menținerea motivației voastre puternice. De fapt, veți găsi zile în care toate eforturile dvs. se vor simți fără scop și nu veți putea vedea lumina la capătul tunelului.

Să ai pe cineva apropiat în acele zile pentru a-ți reaminti sensul a ceea ce faci, sau doar la ascultă frustrările tale, poate fi incredibil de puternic.

O modalitate excelentă de a găsi acest tip de mentor este în evenimentele locale în care alți dezvoltatori socializează. De exemplu, grupuri de studiu locale Routech sunt un loc minunat pentru a începe. Dacă nu există un grup local în orașul dvs., puteți începe unul. Construirea unor relații puternice cu oameni care au trecut recent prin aceeași experiență vă va ajuta să vă mențineți tot timpul în față.

În calitate de fondator al unui școală pentru dezvoltatori de software la distanță care funcționează cu studenți din întreaga lume, știu că acest lucru este deosebit de important pentru cei care învață de acasă sau online. De aceea, împerechem studenți avansați cu studenți noi și îi ajutăm să organizeze apeluri săptămânale, astfel încât noii studenți să aibă o ureche ascultătoare care să înțeleagă momentele frustrante prin care trec.

Cei cinci mentori de care are nevoie fiecare dezvoltator de

Mentor # 2: Campionul

Sindromul impostorului este un lucru real. Și pe măsură ce progresați în calea dvs. de învățare, vor exista zile în care vă veți întreba dacă aveți cu adevărat ce trebuie pentru a fi un dezvoltator de succes. Nu numai atât, dar mulți oameni se vor lupta și cu probleme complexe, cum ar fi dificultăți financiare și de sănătate care le va pune în pericol obiectivele.

În acele momente, ai nevoie de cineva care crede profund în tine și vrea să-ți realizezi întregul potențial. Și pentru că ei cred cu tărie în tine, vor fi dispuși să ajute în moduri pe care nici nu ți le poți imagina.

Această persoană nu trebuie să fie cineva care lucrează ca dezvoltator de software. Nici măcar cineva care cunoaște bine industria. Această persoană este, de obicei, un prieten apropiat sau o rudă care poate oferi sprijin financiar și motivațional în timp ce parcurgi calea ta de învățare.

Chiar dacă învățarea codării este o slujbă cu normă întreagă, le reamintesc în permanență oamenilor căruia îi îndrum personal faceți timp să socializați cu familiile și prietenii lor. Numai în cercurile apropiate unde își vor găsi campionii.

1611472928 128 Cei cinci mentori de care are nevoie fiecare dezvoltator de

Mentor # 3: Muse

Acest mentor este cel care vă va inspira obțineți excelență la meșteșugul construirii de software și vă va arăta ce este posibil odată ce vă eliberați întregul potențial. De asemenea, vă vor arăta cum funcționează cei mai buni dezvoltatori din lume și vă vor împinge să vă extindeți în continuare cunoștințele către noi domenii și tehnologii.

Deoarece acest rol necesită pe cineva care este un adevărat expert în acest subiect, mulți oameni cred că nu pot găsi o persoană ca aceasta în jurul lor. Realitatea este că acești oameni pot ușor de găsit pe Internet. Trebuie doar să găsiți conferințele axate pe tehnologiile pe care doriți să le stăpâniți și să aruncați o privire la cine sunt vorbitorii. Poti găsi articole scrise de acei vorbitori și videoclipuri ale prezentărilor lor online. Deoarece sunt lideri de gând și experți în domeniu, discuțiile lor se vor simți incredibil de inspiraționale și vă vor ajuta să rămâneți la curent cu ultimele progrese.

De asemenea, trebuie să rețineți că nu vă așteptați să fiți un expert atunci când vă alăturați primului loc de muncă. Prin urmare, veți dori asigurați-vă că compania pentru care lucrați vă poate oferi, de asemenea, acces la mai mulți dezvoltatori seniori de la care puteți învăța.

Acesta este un lucru despre care ar trebui să întrebați în timpul interviurilor de angajare. Amintiți-vă că interviurile sunt un proces bidirecțional: interogați și compania, deoarece un loc de muncă nu este doar o modalitate de a câștiga un salariu, ci un loc în care să continuați să creșteți.

1611472928 663 Cei cinci mentori de care are nevoie fiecare dezvoltator de

Mentor # 4: Partenerul

Acesta nu este un rol tipic pe care l-ați aștepta de la un mentor. Dar, pentru că mentoratul este despre a vă ajuta să vă realizați întregul potențial, doriți pe cineva care să vă poată sprijini în micile momente din viața de zi cu zi.

În cele din urmă, diavolul este în detalii – bug-uri mici, dar misterioase în codul tău, dorința ta de a învăța cea mai recentă tehnologie strălucitoare și distragerea constantă de pe rețelele sociale. Toate vor juca un rol negativ în călătoria voastră de învățare și doriți ca cineva să vă dea socoteală în acele momente minuscule, dar productive. Cine este mai bun pentru asta decât un partener de codificare cu care poți lucra îndeaproape?

Sunt un imens avocat al programării în perechi ca modalitate de a aduce acest tip de responsabilitate reciprocă experienței de învățare a noilor dezvoltatori de software. De fapt, la școala pe care o conduc ne împerechem studenții unul cu celălalt și ei învață în colaborare prin programarea cu perechi la distanță cu normă întreagă.

Chiar dacă nu aveți pe cineva care să lucreze cu dvs. tot timpul, puteți beneficia de a contacta comunitățile locale sau online. Alăturați-vă unei conferințe video sau întâlniți-vă la o cafenea la aceeași oră în fiecare zi. Chiar dacă nu lucrați la același cod, veți descoperi că dacă aveți un ecran comun și un microfon (sau o masă), veți adăuga suficientă presiune de la egal la egal, astfel încât nivelul dvs. de distragere să rămână scăzut.

1611472928 984 Cei cinci mentori de care are nevoie fiecare dezvoltator de

Mentor # 5: Tine

În cele din urmă, trebuie să devii și tu un mentor. Mentoratul altor persoane nu vă va permite doar să dați înapoi, dar vă va ajuta, de asemenea, să reflectați la tot ceea ce învățați și să recunoașteți cât de multe progrese faceți în propria voastră cale.

Așa cum am menționat anterior, împerechem studenții noștri avansați cu alții noi, astfel încât noii studenți să aibă acces săptămânal la mentorul lor de ancoră (vezi mentorul nr. 1). Acest lucru nu numai că îi ajută pe noii studenți, ci și pe cei mai avansați, care trebuie să își organizeze mental toate propriile experiențe de învățare recente pentru a oferi sfaturi bune mentorilor.

După câteva luni învățând să codați, chiar dacă simțiți că nu știți suficient, ar trebui să vă alăturați unui fel de comunitate online sau locală unde se adună programatorii începători. Apropiați-vă de cei care fac primii pași și oferiți-vă cele mai bune sfaturi. Doar vorbind cu ei, veți începe să vedeți cât ați realizat și învățat recent și acest lucru vă va oferi un impuls de motivație pentru a continua să mergeți mai departe.

1611472928 64 Cei cinci mentori de care are nevoie fiecare dezvoltator de

A rămâne motivat și concentrat este cea mai grea parte a învățării codării, iar mentorii pot juca un rol important în găsirea sprijinului de care aveți nevoie. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți care este rolul unui mentor, astfel încât să știți ce fel de sprijin vă lipsește în continuare. Ești gata să-ți găsești cei cinci mentori?

1611472929 358 Cei cinci mentori de care are nevoie fiecare dezvoltator de