De ce dezvoltarea web?

Dezvoltarea web este un domeniu care nu merge nicăieri în curând. Web-ul se mișcă rapid și există îmbunătățiri regulate ale dispozitivelor pe care mulți oameni le folosesc zilnic.

Aplicațiile bazate pe cloud ne-au permis să facem greutăți mari în cloud și să folosim browserul ca o punte pentru a conecta servere backend puternice cu frontenduri mai puțin capabile și puternice.

Acum este cel mai bun moment pentru a învăța dezvoltarea web dacă doriți să aflați ceva.

Dezvoltarea web nu numai că vă oferă o mulțime de oportunități ca persoană fizică, dar veți putea, de asemenea, să codificați și să implementați proiecte complete end-to-end, care pot fi consumate de aproape toată lumea de pe planetă.

Deoarece majoritatea oamenilor au acces la un browser, fiecare persoană este la o singură adresă URL distanță de aplicația web pe care ați codat-o. Dacă comparați acest lucru cu o aplicație desktop sau cu un produs bazat pe hardware, veți vedea că nu este atât de scalabil în comparație cu web.

Acum că am stabilit faptul că web-ul este cel mai bun mod de a merge chiar acum, să vedem cum să învățăm dezvoltarea web în cel mai bun mod posibil.

Web-ul este vast – începeți mic și păstrați-l mic

Probabil ați văzut un număr mare de cadre și biblioteci JavaScript, cum ar fi React, Angular, Vue, Ember, jQuery, XYZ și așa mai departe.

Câteva întrebări foarte frecvente pe care le primesc în calitate de youtuber care postează conținut de dezvoltare web sunt următoarele:

Ar trebui să învăț X?

Este X mai bun decât Y?

Care este scopul Z?

Amintiți-vă întotdeauna două lucruri despre tehnologie, în special despre web:

  1. Stiva dvs. tehnologică aproape întotdeauna nu contează niciodată. Dacă ești suficient de bun cu limba / cadrul tău, vei câștiga de fiecare dată.
  2. Nu trebuie să înveți niciodată totul. Nu. Puteți fi un jucător de toate meseriile, dar asigurați-vă că sunteți un maestru al uneia.

Pentru a rezuma această secțiune, trebuie să te gândești foarte puțin când începi. Este foarte ușor să te duci cu acel cadru fierbinte care tocmai a fost lansat. Doar nu încercați să alergați înainte, renunțând la tehnologia veche și adaptând tehnologia nouă fără a face cercetări adecvate.

Începeți cu HTML și CSS

Nu pot sublinia suficient acest lucru. Mă doare să văd o mulțime de oameni care îmi pun întrebări despre proiectele lor React atunci când răspunsul se află în HTML de bază sau CSS.

JavaScript a fost doar un limbaj de script pentru browser la început. Și, deși acum este mult mai mult decât atât, nu schimbă faptul că pe web completează HTML și CSS.

Cu progresele în standardele web, există atât de multe lucruri pe care le puteți realiza numai în CSS. Pentru o mulțime de lucruri, JavaScript nu este nici măcar necesar.

Animații? Ai inteles. Tragere și plasare? HTML poate rezolva asta. Aspecte? Verificați API-urile Flexbox sau Grid CSS!

Există atât de multe lucruri pe care le puteți învăța despre HTML și CSS! Nu vă grăbiți doar în JavaScript, deoarece toți copiii minunați din bloc sunt în Angular. Aceste biblioteci și cadre nu merg nicăieri. Nu vă grăbiți.

Mergi larg sau adânci?

Există două abordări atunci când înveți dezvoltarea web – mergi sau adânci.

Mergând larg înseamnă că începeți să învățați multe lucruri împreună. Acest lucru ar putea funcționa pentru unii oameni, dar nu și pentru alții. S-ar putea să vă copleșiți cu tutoriale, exerciții, videoclipuri și bloguri, apoi să renunțați în cele din urmă.

Mergând adânc înseamnă că începeți să învățați un lucru și să încercați să învățați cât de mult puteți despre el. Aceasta are propriul set de argumente pro și contra. S-ar putea să te plictisești sau să renunți pentru că nu vezi rezultate.

Deci, care este soluția? Răspunsul este, în mod surprinzător, că nu face niciuna. Alegeți o stivă tehnologică mică, cum ar fi HTML / CSS / JavaScript, și intrați moderat în toate cele trei. Acest lucru are câteva avantaje:

  1. Nu te vei plictisi, deoarece toate trei au scopuri relativ diferite și le scrii diferit.
  2. Puteți amesteca toate cele trei și puteți crea și vedea rapid ceva semnificativ, fără luni de efort (ceea ce este de obicei necesar în alte limbi precum C / C ++). Acest lucru vă va menține motivat să continuați.

Nu alegeți React, sau Angular sau Vue

Când oamenii încep să lucreze cu JavaScript, există dorința de a ridica o bibliotecă precum React, un sistem UI precum Material UI și să vă scufundați în construirea unor lucruri minunate.

Din păcate, acest lucru nu duce la nimic mai mult decât să te împuști în picior. Nu puteți crea niciodată, niciodată, proiecte intermediare până la proiecte avansate cu aceste cadre, dacă nu înțelegeți elementele de bază ale JavaScript-ului. Iar aplicarea JavaScript necesită ceva timp.

Observați că am folosit cuvântul aplicare și nu învățare în propoziția anterioară. Există o diferență uriașă între a învăța ceva și a aplica ceva ce ai învățat.

Creați un proiect mic, dar funcțional, cu HTML / CSS / JavaScript. Și când o faceți, creați încă unul, apoi creați un alt proiect.

La fiecare pas pe parcurs, creșteți în continuare complexitatea proiectului și așteptările, până când baza de cod devine imposibil de gestionat. În acel moment ați ajuns la ceea ce îmi place să numesc granița învățării superioare.

Vedeți, cadrele există pentru a descărca de la voi munca repetitivă. Ele nu există, astfel încât să ignorați ce se întâmplă cu adevărat sub capotă și să vă bazați pe faptul că totul este magic.

Prima dată când alegeți un cadru precum React sau Angular pentru proiectele dvs. ar trebui să fie când aveți încredere că puteți crea acel proiect fără React sau Angular.

Maestrul unei singure meserii

Acum, când sunteți bun cu HTML / CSS / JavaScript, este timpul să treceți la standardele din industrie. Adevărul este că, oricât de bun ar fi un dezvoltator JavaScript, va trebui adesea să lucrați cu cadre moderne precum React – și doar cu cunoștințele dvs. JavaScript, nu îl puteți stăpâni imediat.

Va dura timp să învățăm și să înțelegem terminologia, conceptele și modul în care acest cadru funcționează sub capotă. Deci, luați un cadru și stăpâniți-l.

Cum, s-ar putea să întrebi? Răspunsul este simplu – depinde de tine. Creați un proiect simplu în toate cadrele majore (Angular, Vue și React) și vedeți care dintre ele vibrează cel mai mult cu dvs. Alegeți una și nu priviți înapoi

Apoi creați toate proiectele dvs. cu acel cadru. Urmărește să faci ceva ce nu știi deja să faci. Acesta este cel mai bun mod de a împingeți-vă din zona de confort și învățați lucruri noi.

Dar nu uita de ceilalți

Este la fel de important să fii cu ochii și pe alți candidați. Aceasta implică nu numai concurenți direcți ai cadrului dvs. „preferat” de acolo, ci și câteva instrumente demne de dezvoltare web.

Nu trebuie să „stăpâniți” aceste alte instrumente, deoarece de multe ori necesită doar o configurare unică, cu întreținere regulată. Dar este întotdeauna plăcut să le păstrați pe lista dvs. de verificare a abilităților.

Acest lucru ar putea include mai multe lucruri – cum ar fi testarea unitară cu Jest, testarea end-to-end cu Cypress, Webpack, Babel sau Parcel, un pic de devops, scripting shell Linux, implementări de server și așa mai departe.

Puteți învăța întotdeauna noțiunile de bază ale acestor abilități, deoarece există de multă vreme, așa că au la dispoziție o mulțime de materiale utile.

Mergi mai departe

Crede-mă, este un sentiment amuzant – dar odată ce dezvolți multe proiecte și scrii o mulțime de cod cu stiva ta preferată, începi să simți că poți face orice. În acest moment, puteți obține un loc de muncă și pur și simplu continuați să faceți același lucru – este complet bine. Sau, puteți să vă ridicați abilitățile prin acoperiș și să mergeți mai departe.

Internetul. Este. Vast.

Deci, dacă ați terminat cu HTML / CSS / JavaScript / React / Angular / Vue, treceți la servere. Aflați despre implementarea serverului, NGiNX, HAProxy, echilibrarea încărcării, configurarea infrastructurii cloud, firewall-uri și autoscalare.

Gata și cu asta? Treceți la WebAssembly, limba pentru următoarea iterație a web-ului.

Ați terminat de învățat WebAssembly? Err, nu știu atunci. Poate treceți la alte zone de programare sau la gătit? 🙂

Concluzie

În lumea de astăzi, este atât de ușor pentru dvs. să nu repetați greșelile pe care le-am făcut în timp ce învăț eu însumi dezvoltarea web. Pentru că toate aceste greșeli sunt acum publice pentru ca toată lumea să le citească!

Aveți la dispoziție atât de multe resurse și am lucrat la una pentru ca dezvoltatorii web să învețe! Iată a mea Canalul canalului YouTube unde te învăț cum să programezi lucruri minunate. Și iată platforma codedamn – platforma reală care vă permite să deveniți un dezvoltator excelent prin amestecarea unei grămezi de videoclipuri, articole și exerciții.

Spuneți-mi ce părere aveți despre acest articol și despre dezvoltarea web în general, prin intermediul meu stare de nervozitate și Instagram mânere. Mi-ar plăcea să mă conectez cu tine acolo!

Pace!