de Sam Johnson

Cel mai simplu mod de a actualiza React Native la cea mai recentă versiune

Am citit multe povești de groază de la oameni care au petrecut zile încercând să actualizeze React-Native la cea mai recentă versiune. Ghidul oficial așa cum s-a menționat aici nu funcționează în majoritatea cazurilor.

Mai jos este modul în care am aflat după atâtea încercări și erori pentru a fi cel mai ușor.

Există un instrument minunat numit rn-diff-purge (vă rog să nu vă lăsați păcăliți de nume, nu va face niciun fel de purjare?). Ceea ce face acest instrument este să compare diferite versiuni ale react-native și vă arată diferențele față de nivelul codului sursă. Văzând diferențele, puteți face modificări în mod corespunzător la construcție. Depinde de numărul de biblioteci pe care le utilizați, dar construcția inițială ar putea avea succes simultan sau ar putea arăta unele erori. Apoi, puteți lucra la acele erori unul câte unul.

Cel mai simplu mod de a actualiza React Native la

Am folosit instrumentul pentru a actualiza react-native de trei ori până acum și mi-a luat de la 30 de minute la 1 oră să termin actualizarea.

Mai jos sunt pașii pe care îi fac de fiecare dată când decid să fac un upgrade:

  • Asigurați-vă că baza de coduri este în stare solidă, ceea ce înseamnă că ați eliminat toate problemele cunoscute.
  • Asigurați-vă că ați comis toate modificările dvs.:
git add . git commit -m “Last commit before upgrade to RN version 0.59.0” git push

Dacă nu sunt afișate erori, începeți testarea unității.

Dacă sunt afișate unele erori, erorile sunt mai probabil datorate bibliotecilor pe care le utilizați. Dacă acesta este cazul, accesați repozitia github pentru biblioteca care dă erori.

De exemplu, când am actualizat React-Native de la 0.58.6 la 0.59.0, o bibliotecă pe care am folosit-o („lottie-react-native”) mi-a dat câteva erori de compilare în Android Studio. Așa că m-am dus la site-ul lor github și am găsit această problemă. Apoi am urmat instrucțiunile menționate acolo pentru a rezolva problema.

Veți întâlni cu siguranță multe¹ probleme, dar cele mai multe probleme (dacă nu toate) pe care le-am întâlnit până acum sunt cauzate de bibliotecile pe care le-am folosit, nu de React-Native în sine.

Când sunteți mulțumit de toate modificările, rulați git diff pentru a vedea schimbările, atunci git add . git commit -m "Complete React Native Upgrade" git push .

Felicitări! Sunteți gata să utilizați cele mai recente caracteristici furnizate de cele mai recente versiuni React-Native.

Notă: unele probleme nu au soluții imediate (care ar putea necesita o nouă versiune a bibliotecilor). Dar vestea bună este că toate problemele vor avea un fel de soluție. ?