Cele mai bune 10 aplicații pentru iPad – recenzii și sfaturi practice

best calculator apps for ipad featured
⏱️ 16 min read

Titlul acestui articol prezintă o lista cu 10 aplicații pe care le poți folosi pe un calculator iPad. Aceste aplicații sunt esențiale pentru orice posesor de iPad și sunt concepute să ofere o performanță optimă pentru această tehnologie.
Printre cele mai populare aplicații se numără: Pages, care este o aplicație de procesare text, Numbers, o aplicație de gestionare a datelor și Excel, care este un software excelent pentru contabilitatea și analiza datelor.
Alte aplicații utile sunt Procreate, care este o aplicație de desen sau grafică, Notability, o aplicație de luat notițe și Evernote, pentru a organiza toate activitățile de zi cu zi.
Pe lângă acestea, există și alte aplicații interesante care se potrivesc cu nevoile utilizatorilor în funcție de specificul lor de activitate.
În final, cu ajutorul listei cu cele mai bune aplicații pentru un calculator iPad, utilizatorii își pot optimiza activitatea și își pot îmbunătăți productivitatea personală sau profesională.

Pe cât de util și puternic este iPad-ul, Apple a luat câteva decizii discutabile cu dispozitivul. Sigur, iPadOS 14 a făcut ca iPad-ul să se simtă mult mai mult ca un adevărat dispozitiv de calcul, iar iPadOS 16 l-a făcut și mai bun. Cu toate acestea, iPad-urile încă nu au o aplicație meteo sau o aplicație de calculator încorporată. Este ciudat, deoarece calculatoarele sunt aproape una dintre cele mai de bază aplicații pe care le veți găsi pe fiecare dispozitiv. Chiar și Apple Watch are un calculator. Deci, indiferent dacă doriți un calculator științific, un calculator grafic sau doar un simplu calculator, iată cele mai bune 10 aplicații pentru calculatoare pentru iPad.

Cele mai bune aplicații de calculator pentru iPad (2022)

Majoritatea oamenilor au nevoie de o aplicație de calculator pentru sarcinile zilnice de bază. Cu toate acestea, dacă sunteți student la inginerie sau aveți o profesie similară, probabil că trebuie să lucrați cu calculatoare CAS și calculatoare grafice tot timpul. Din fericire, există o mulțime de opțiuni pentru calculatoare științifice și CAS și pentru iPad.

În acest articol, vom arunca o privire la cele mai bune aplicații de calculator pentru iPadOS. Vom discuta atât calculatoarele obișnuite, cât și calculatoarele științifice și grafice în această listă. Deci veți găsi cu siguranță ceva care se potrivește nevoilor dvs.

1.PCalc Lite

PCalc este aproape cea mai bună aplicație de calculator pentru iPad. În primul rând, este o aplicație gratuită care seamănă mult cu aplicația pentru calcularea stocurilor de pe iPhone, ceea ce este grozav. În plus, oferă o multitudine de caracteristici care îl fac destul de uimitor pentru toată lumea, de la Joe obișnuit până la un student STEM.

Este deasemenea o funcția de conversie a unității aici puteți converti valoarea de pe calculator în alte unități de măsură, dacă este necesar.

O mulțime de funcții mai avansate de care ați putea avea nevoie pentru calcule complexe și probleme de matematică, cum ar fi Modul dezvoltator și suport pe mai multe linii, sunt disponibile numai în versiunea plătită și pot fi deblocate prin achiziții în aplicație. Cu toate acestea, funcții precum notația științifică și calculele pot fi efectuate cu ușurință în PCalc Lite, fără probleme.

PCalc Lite acceptă, de asemenea, modul de glisare iPadOS, astfel încât să puteți menține calculatorul deschis în vizualizarea glisante și să-l deschideți când aveți nevoie de el, fără a părăsi niciodată aplicația pe care o utilizați în prezent. În general, PCalc Lite este cu siguranță o opțiune grozavă, mai ales că versiunea gratuită de aici conține majoritatea caracteristicilor de care aveți nevoie.

pcalc slide over view ipad

Descărcați PCalc Lite din App Store (Gratuit)

2. Calculator – Pad Edition

Dacă pur și simplu căutați aplicația pentru calculator pentru iPhone pe iPad, atunci aceasta este una dintre cele mai bune aplicații pentru asta. Calculator – Pad Edition utilizează a Interfață de utilizare similară cu aplicația pentru calculatoare iOSceea ce înseamnă că se potrivește perfect pe iPad-ul tău.

Obțineți toate caracteristicile de bază în orientarea portret. Cu toate acestea, la fel ca în cazul calculatorului Apple, puteți, de asemenea, să rotiți iPad-ul în modul peisaj pentru a obține un calculator științific. De asemenea, puteți accesa Setări pentru redimensiona calculatorul dacă doriți, sau utilizați doar gesturi de ciupire cu două degete pentru a mări și micșora calculatorul. În plus, există și o funcție de istoric, astfel încât să puteți vizualiza cu ușurință toate calculele și rezultatele.

aplicație de editare a blocului de calcul

Mai mult, primești multe subiecte De asemenea, astfel încât să vă puteți personaliza calculatorul dacă doriți. Cu toate acestea, va trebui să obțineți versiunea completă plătită a aplicației (4,99 USD) pentru a debloca teme și multe alte funcții utile. Aplicația acceptă și widget-uri iPad, așa că puteți adăuga widget-ul calculatorului pe ecranul de pornire al iPad-ului și îl puteți accesa cu ușurință.

Descărcați Calculator – Pad Edition din App Store (Gratuit)

3. Calculator

De asemenea, puteți verifica Calcbot pentru nevoile dvs. de calcul iPad. Aceasta este o aplicație simplă gratuită pentru calculatoare, care oferă suport pentru calcule obișnuite și științifice pe tabletă, astfel încât să puteți face calcule obișnuite și complexe cu ușurință.

Deși versiunea gratuită a Calcbot ar trebui să fie suficientă pentru majoritatea utilizatorilor, versiunea plătită are și lucruri precum a funcția de conversie care funcționează similar cu sistemul PCalc, precum și o funcție de istoric pentru persoanele care doresc un calculator cu o funcție de bandă istorică.

aplicație calcbot pentru ipad

Descărcați Calcbot din App Store (Gratuit)

4. OneCalc

În timp ce Calcbot ascunde funcția de istoric în spatele versiunii complete cu plată, dacă este ceva ce doriți cu adevărat în versiunea gratuită a unei aplicații, ar trebui să verificați Uno Calc. Această aplicație aduce caracteristica istoric chiar lângă ecranul principal Calcbot. calculatorul, facilitând urmărirea calculelor dvs. Acest lucru poate fi util în special atunci când se efectuează calcule complexe pe probleme de matematică și altele asemenea.

De asemenea, primești mai multe calculatoare într-unul singur Aici. Evident, există calculatorul standard, dar puteți trece și la calculatorul științific și la calculatoarele programatoare. În plus, Uno Calc poate efectua conversii de unități, așa că sunteți aproape acoperit pe toate fronturile.

aplicația de calculator unacalc pentru iPad

Ca PCalc, De asemenea, puteți deschide Uno Calc glisând pesteceea ce facilitează accesul la calculator atunci când aveți nevoie de el și apoi glisați-l afară după ce ați terminat.

Descărcați Uno Calc din App Store (Gratuit)

5. cifre

Motivul pentru care îmi plac cifrele este că încearcă să faciliteze corectarea greșelilor făcute la introducerea datelor în aplicația calculatorului.

primești un tastatură numerică mare pentru a preveni greșelile, în primul rând, împreună cu funcții comune de aritmetică și calculator în partea de sus. Există, de asemenea, o funcție de bandă aici și ea istoricul calculelor se actualizează în continuare în partea stângă de pe ecran, astfel încât să puteți privi rapid înapoi dacă este necesar.

aplicație pentru calculatoare de cifre ipad

Digits acceptă funcții suplimentare, inclusiv calcul științific, editare pe bandă, exportați și distribuiți în formate CSVși personalizare extinsă. În plus, există un mod întunecat pentru oamenii care pur și simplu nu suportă nimic altceva.

Pentru oricine caută să obțină o aplicație simplă de calculatoare pentru calculele de bază de zi cu zi, Digits este o opțiune excelentă. Singurul dezavantaj aici este însă că o versiune gratuită a aplicației nu mai este disponibilă. Va trebui să obțineți versiunea plătită pentru 1,99 USD, dar este de fapt un preț foarte rezonabil.

Descărcați Digits din App Store (1,99 USD)

6. Calculator Pro+

Calculator Pro+ este o altă aplicație simplă pentru calculatoare pentru sarcinile zilnice de bază. Spre deosebire de Digits, această aplicație aduce un calculator științific complet în combinație de îndată ce treceți iPad-ul în modul peisaj.

Aveți aici toate caracteristicile obișnuite, inclusiv o bandă istorică pe care o puteți revedea dacă trebuie să vă examinați calculele. poti chiar editați caseta de poveste pentru a corecta calculele dacă este necesar.

calculator pro

Aplicația vine, de asemenea, cu un convertor încorporat care poate converti moneda, unitățile de măsură, energie, forță și multe altele, făcând din această aplicație o alegere solidă pentru aproape toți cei care au nevoie de astfel de funcții. De asemenea, aplicația poate fi descărcată gratuit. Cu toate acestea, unele funcții vă vor cere să obțineți versiunea plătită a aplicației la 0,99 USD.

Descărcați Calculator Pro+ din App Store (Gratuit)

7. Calculatorul științific Desmos

Dacă sunteți un student STEM și aveți nevoie de un calculator științific cu drepturi depline pe iPad, complet cu suport pentru variabile, trigonometrie, fracții și chiar funcții, Calculatorul științific Desmos pentru iPad este ceea ce aveți nevoie.

Puteți face aproape toate calculele dumneavoastră științifice complexe în această aplicație, indiferent dacă utilizați funcții trigonometrice pentru a rezolva ecuații, calculați permutări și combinații, sau chiar statistici cu medie, abateri standard și multe altele.

calculator științific desmos pentru ipad

De asemenea, aveți suport pentru valori absolute, funcții logaritmice, rădăcini pătrate și rădăcini x, împreună cu suport pentru grade și radiani pentru unghiurile dvs. Practic, Desmos este una dintre cele mai bune aplicații pentru calculatoare iPad pentru studenții STEM. În plus, este gratuit.

Descărcați Desmos Scientific Calculator din App Store (Gratuit)

8. Calculator CAS

Pentru persoanele care au nevoie de o calculator grafic în loc de un simplu calculator științific sau dacă sunteți în căutarea unui calculator CAS pentru iPad, aceasta este aplicația de verificat.

Cu calculatorul CAS, puteți să vă scrieți ecuațiile și să obțineți instantaneu grafice bazate pe ecuația pe care ați introdus-o. Puteți chiar să creați un tabel de valori pentru f(x) pe baza diferitelor valori ale lui x pentru o ecuație. Acest lucru este excelent pentru rezolvarea problemelor care vă fac să doriți o aplicație de calculator care să includă gestionarea datelor într-un format grafic.

calculator de caz

Evident, puteți folosi această aplicație și pentru calcule obișnuite dacă aveți nevoie, dar are ca scop calcule grafice. Dacă ești la facultate sau doar cauți un calculator grafic pentru iPad, cu siguranță merită.

Descărcați Calculatorul CAS din App Store (Gratuit)

9. Numărul 2

Numerical 2 este o aplicație de calculator pentru iPad, care este puțin diferită. Nu există un simbol „egal” aici. Calculatorul rezolvă automat orice valoare aritmetică pe care o introduceți, ceea ce este excelent pentru a rezolva mai rapid întrebările aritmetice de bază.

Numeric 2 face totul ușor păstrați un răspuns activ pentru fiecare valoare pe care o introduceți în aplicația pentru calculator și nici nu este un calculator de bază. Oferă suport pentru calcule științifice la fel ca majoritatea altor calculatoare din zilele noastre.

numeric 2

În cadrul setărilor, puteți schimba temele, puteți activa parantezele automate, puteți comuta între grade și radiani și puteți activa/dezactiva cheile științifice dacă doriți.

De asemenea, puteți utilizați widgetul Numerical 2 iPad pentru a calcula din mers și copiați direct răspunsurile rezolvate în clipboard-ul iPad-ului dvs. Aceasta este o caracteristică solidă care este cu adevărat utilă.

Descărcați Numeric 2 din App Store (Gratuit)

10. Calculatorul

În cele din urmă, dacă doriți doar un calculator simplu, fără bijuterii pentru calcule simple de zi cu zi, aceasta ar putea fi aplicația pentru dvs. Calculatorul este o aplicație de bază pentru calculator nasturi mari astfel încât să puteți introduce rapid datele dorite și să obțineți rezultatele.

Aduce caracteristici suplimentare precum a caseta de poveste unde puteți vizualiza calculele anterioare, copiați rezultatele sau chiar copiați întreaga ecuație, dacă doriți.

calculatorul

Unul dintre lucrurile interesante despre aplicație este funcția de intrare vocală. Puteți pur și simplu să atingeți microfonul și apoi să rostiți ecuația pe care doriți să o rezolvați. Este destul de grozav și funcționează suficient de bine pentru calcule simple.

Descărcați Calculatorul din App Store (Gratuit)

Bonus: Calculator Omni

În cele din urmă, există Omni Calculator. Acum, din punct de vedere tehnic, aceasta nu este o aplicație pentru iPad, așa că nu este pe listă.

Omni Calculator este un site web care are o colecție imensă de calculatoare pentru orice, de la calcule de bază la calcule științifice, calcule de construcție și multe altele. Dacă nu doriți să instalați o aplicație de calculator pe iPad, ar trebui să aruncați o privire la Omni Calculator.

Aruncă o privire la Calculatorul Omni (site-ul web)

Sfat: Folosiți Spotlight pe iPad ca calculator

Poate exista un motiv pentru care Apple a ales să nu includă o aplicație de calculator pe iPad în mod implicit, dar dacă sunteți ca mine, probabil că ați observat această aplicație lipsă doar atunci când vă confruntați cu efectuarea unui calcul pe iPad-ul dvs. moment. loc.

Din fericire, dacă încercați doar să adăugați, să scădeți, să înmulțiți sau să împărțiți rapid lucruri, nici măcar nu aveți nevoie de o aplicație de calculator. Spotlight pe iPad-ul tău este mai mult decât suficient pentru a rezolva probleme de matematică de bază.

  • Doar glisați în jos pe ecranul de pornire (sau apăsați comandă + spațiu pe o tastatură conectată la iPad) pentru a deschide Spotlight.
  • Aici, tastați calculele și Spotlight vă va arăta rezultatul chiar acolo.
Top 10 aplicații pentru calculatoare iPad pe care le poți folosi

Există o mulțime de alte trucuri Spotlight pe care le puteți folosi, inclusiv lucruri precum conversia unităților, calcularea procentelor și multe altele.

Utilizați aceste aplicații pentru calculatoare pentru iPad

Acestea au fost primele 10 aplicații de calculator pentru iPad. Am încercat să includem aplicații pentru toate tipurile de utilizatori în această listă. Indiferent dacă sunteți în căutarea unui calculator de bază sau a unui calculator CAS, avem tot felul de opțiuni aici. Deci, ce aplicație de calculator intenționați să utilizați? Există opțiuni pe care credeți că ar trebui să le includem în această listă? Anunțați-ne în comentariile de mai jos.

În ciuda puterii și utilității iPad-ului, Apple a luat câteva decizii discutabile, ca lipsa unei aplicații integrate de calculator sau meteo. Din fericire, există multe opțiuni de aplicații de calculator pentru diferite nevoi. Acestea includ PCalc Lite, Calculator – Pad Edition, Calcbot, OneCalc, Digits, Calculator Pro+, Desmos Scientific Calculator și Calculator CAS. Fiecare oferă caracteristici diferite, de la funcții de calcul obișnuite la calculatoare științifice și grafice. Astfel, utilizatorii pot găsi cu ușurință o aplicație care se potrivește nevoilor lor.
Mulțumesc că ați accesat acest blog și sper că v-a fost de folos. Dacă sunteți pasionați de tehnologie, nu ezitați să vă întoarceți și să verificați ultimele noutăți. Până atunci, rămâneți conectați și sănătoși!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x