Cele mai bune 10 programe CAD gratuite pe care trebuie să le încercați

Top 10 Free CAD Software You Should Use in 2019
⏱️ 21 min read

În ultimii ani, proiectarea asistată de calculator (CAD) a devenit o parte inerentă a multor domenii, inclusiv arhitectură, inginerie și design industrial. Cu toate acestea, pentru profesioniști, integrante acestor instrumente pot fi o parte a costurilor mari. Din fericire, există numeroase opțiuni gratuite la care puteți recurge. În această privință, un top 10 software CAD gratuit pe care ar trebui să le utilizați este o resursă valoroasă. Această listă poate include opțiune precum FreeCAD, SketchUp Free, Onshape și DraftSight, printre altele. Fiecare dintre acestea oferă caracteristici importante în timp ce vă oferă posibilitatea de a vă îmbunătăți experiența CAD, în timp ce economisiți o mulțime de bani.

Proiectarea asistată de computer (cunoscută în mod obișnuit sub numele de CAD) a devenit un factor esențial care duce lumea înainte. CAD vă permite să proiectați totul, de la piese mici de echipamente electronice până la clădiri mari, baraje și multe altele. Desigur, programele CAD au devenit scumpe, deoarece majoritatea profesioniștilor le folosesc pentru a proiecta lucruri. Și dacă ești student sau liber profesionist, cumpărarea unui software CAD scump devine un vis îndepărtat. Dar nu este nimic de care să vă faceți griji, deoarece am întocmit o listă cu primele 10 programe CAD gratuite care sunt la fel de bune ca și cele plătite. Deci, fără întârziere, să verificăm cel mai bun software CAD gratuit în 2022.

Cel mai bun software CAD gratuit (2022)

Aici, am întocmit o listă cu cele mai bune 10 programe CAD gratuite pe care le puteți folosi în 2022. Lista include două tipuri de software: cele gratuite și ediția de software premium pentru studenți. Acesta din urmă va fi util atunci când instituția dvs. utilizează un anumit instrument și trebuie să îl utilizați și dvs.

1. CAD gratuit

FreeCAD, după cum sugerează și numele, este un software CAD gratuit și open source și este una dintre cele mai bune opțiuni atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Dacă sunteți bine versat în elementele de bază ale modelării CAD, atunci acest software ar fi cea mai bună opțiune pentru dvs. Un educator sau un programator poate, de asemenea, să profite la maximum de FreeCAD, având în vedere comportamentul său versatil și interfața intuitivă.

În ciuda faptului că este un instrument gratuit, interfața cu utilizatorul FreeCAD este aproape la egalitate cu software-ul CAD profesional. Include, de asemenea, o mulțime de funcții. Probabil cea mai importantă caracteristică a FreeCAD este modelul parametric. Vă permite să vă întoarceți și să vă editați acțiunile astfel încât să obțineți cele mai bune rezultate. Software-ul are, de asemenea, o arhitectură modulară, permițându-vă să instalați pluginuri pentru funcțiile suplimentare de care aveți nevoie.

De asemenea, din perspectiva utilizatorului avansat, capacitatea sa de a fi implementat într-o aplicație prin module Python îl face destul de util. Funcțiile suplimentare FreeCAD includ modulul de simulare a robotului, care vă ajută să studiați mișcarea robotului, un modul de randare pentru a vă exporta proiectul către dispozitive de redare externe și multe altele. Pe scurt, dacă sunteți în căutarea unui software CAD gratuit pentru începători, atunci FreeCAD este o alegere excelentă. Aș spune că chiar și profesioniștii îl pot folosi având în vedere instrumentele și caracteristicile pe care le include.

avantaje contra
Complet gratuit Poate fi un pic neintuitiv
Oferă o selecție abundentă de instrumente.

Vizitați site-ul web (Gratuit)

2. Tinkercad

Să presupunem că sunteți acasă la un prieten și primiți un apel pentru a proiecta un model 3D simplu. Acum, PC-ul prietenului tău nu are instalat niciun software CAD, dar ai la îndemână o conexiune puternică la Internet. În astfel de cazuri, aveți o soluție în Tinkercad. Este o soluție online pentru modele digitale 3D. Cel mai bun lucru despre Tinkercad este că nu necesită experiență anterioară.și este gratuit de utilizat.

Programul nu este la fel de bogat în funcții precum alte programe CAD. Dar, dacă doriți o platformă simplă pentru proiectarea modelelor, în special pentru imprimarea 3D, atunci Tinkercard este cea mai bună soluție. În plus, Tinkercard face parte din familia Autodesk, astfel încât beneficiați de tot felul de integrare și suport pentru format de fișier.

Software Cad gratuit Tinkercad

Ceea ce îmi place cel mai mult la Tinkercad este că îi atrage pe tineri să învețe CAD. Poate că nu pare o perspectivă convingătoare pentru publicul tânăr, dar prelegerile sunt pline de distracție. Sunt multe de învățat aici. Puteți învăța design 3D, design electronic, blocuri de cod și multe altele. Există chiar și tutoriale despre cum să creați modele Minecraft.

Există o galerie în care puteți găsi ceea ce alți utilizatori proiectează și distribuie. Alte caracteristici ale Tinkercad sunt integrarea cu serviciile de imprimare 3D, suportul HTML5 și o bibliotecă puternică de geometrie. Tinkercad este o platformă online excelentă pentru a începe să învețe CAD și este software-ul CAD perfect pentru imprimarea 3D. Cu atât mai mult, când serviciul nu te costă nici un ban.

avantaje contra
Gratuit Nu acceptă modelarea 2D la 3D
Ușor de utilizat chiar și pentru începători

Vizitați site-ul web (Gratuit)

3. LibreCAD

Spre deosebire de alte programe CAD din această listă, LibreCAD este un software de modelare 2D pentru Windows, macOS și Linux. Este un software CAD gratuit și open source pe care îl puteți utiliza atât pentru uz personal, cât și pentru uz comercial. LibreCAD folosește unele dintre bibliotecile dintr-un alt program CAD numit BRL-CAD.

Oferă design interactiv de geometrie, ray tracing pentru randare și analiză, suită de referințe și multe altele. Puteți crea modele geometrice 2D, plăci de circuite, figuri matematice etc., într-o interfață foarte personalizabilă, ceea ce este frumos. În plus, acceptă atât formatele de fișiere DWG, cât și DWF, astfel încât să puteți importa cu ușurință proiectele salvate din AutoCAD sau din alte aplicații CAD.

Cel mai bun software CAD gratuit (actualizat în martie 2021)

În plus, vă puteți exporta designul 2D în formate DXF, SVG și PDF. LibreCAD acceptă, de asemenea, pluginuri, astfel încât să puteți adăuga instrumente avansate pur și simplu instalând un plugin terță parte. Dacă sunteți în căutarea unui software CAD gratuit pentru începătorii interesați de modelarea 2D, LibreCAD este cel mai bun program disponibil.

avantaje contra
Complet gratuit Poate fi un pic neintuitiv
Oferă o selecție abundentă de instrumente.

Vizitați site-ul web (Gratuit)

4.OpenSCAD

Dacă ești de acord folosind un limbaj de descriere textuală pentru a crea obiecte CAD 3D, OpenSCAD poate fi un software CAD gratuit eficient. Există mai multe scenarii în care s-ar putea să ai nevoie de o astfel de interfață, mai ales când te afli într-un domeniu profesional. Va trebui să fii cât mai specific atunci când modelezi lucruri și s-ar putea să găsești OpenSCAD util în astfel de cazuri.

Software-ul vine cu un document extins care vă spune despre parametrii de luat în considerare atunci când oferiți descrieri. Oferă un nivel impresionant de documentare care vă va ajuta pe termen lung, mai ales dacă sunteți abia la început.

Software CAD gratuit OpensCad

Interfața cu utilizatorul este centrată pe dezvoltatori, așa că puteți opta pentru OpenSCAD dacă sunteți pregătit pentru asta. OpenSCAD este disponibil pentru dispozitivele Windows, Linux și macOS. Dezvoltatorii spun că OpenSCAD consideră că este excelent pentru design nu trebuie să se ocupe de meniuri sau comenzi rapide, ci cod pur. Cu toate acestea, aceasta înseamnă că software-ul nu este pentru începători. Dacă abia începi cu CAD, acest lucru nu este pentru tine.

avantaje contra
sursa deschisa Poate fi un pic neintuitiv
Ideal pentru persoanele cu experienta in programare. Este dificil de proiectat forme complexe

Vizitați site-ul web (Gratuit)

5. ZBrushCoreMini (fost Sculptris)

ZBrushCoreMini este un alt software CAD gratuit care se concentrează pe sculptarea 3D și modelarea 3D. Este realizat de unul dintre liderii din industrie numit Pixologic. Instrumentul are o interfață de utilizator profesională și oricine îl poate învăța în mai puțin timp, deoarece cunoaște elementele de bază ale designului creativ.

Iată câteva caracteristici care sunt foarte utile atunci când vine vorba de proiectare. De exemplu, există suport atât pentru navigarea ZBrush, cât și pentru navigarea la nivel standard.

Aplicația de modelare 3D Scuplit

ZBrushCoreMini chiar oferă suport pentru pluginuri, prin care puteți extinde funcțiile și productivitatea. De asemenea, există câteva caracteristici orientate spre sculptură și design, pe care le puteți găsi pe site-ul oficial. Acest software CAD este disponibil pentru macOS și Windows cu o cerință de sistem de 1 GB RAM sau mai mult.

Alte caracteristici notabile ale Sculptris includ butonul GoZ, care vă permite să vă transferați rețeaua în ZBrush, Dynamic Tessellation, Immersive Interface, Projection Painting și multe altele. Pe scurt, dacă sunteți în căutarea unui software CAD gratuit pentru începători, atunci ZBrushCoreMini este o alegere excelentă. De asemenea, poate imprima 3D destul de bine.

avantaje contra
Ideal pentru lucrări detaliate, polivalente curba abrupta de invatare
perii personalizabile Vederea în perspectivă a lui Zbrush nu este cel mai ușor de utilizat
Caracteristici precum sculptarea zgomotului, sculptarea straturilor etc.

Vizitați site-ul web (Gratuit)

6. Schiță

SketchUp este un software de calitate profesională utilizat pentru modelarea 3D în diverse industrii, cum ar fi designul interior, arhitectura, inginerie, dezvoltarea designului de jocuri etc. După cum probabil ați ghicit, SketchUp este un instrument plătit, dar oferă un nivel gratuit pentru uz personal. utilizatori și studenți. Cu toate acestea, serviciul gratuit este disponibil numai pe platforma sa web.

Puteți proiecta modele 3D, le puteți reda și puteți salva proiectul în format DWG. Una dintre completările notabile ale SketchUp include biblioteca dumneavoastră open source de ansambluri de modele și 3D Warehouseo colecție suficient de mare de modele 3D încărcate de alți utilizatori.

1. Software CAD gratuit SketchUp

De asemenea, deoarece este un instrument dezvoltat în Ruby, există suport pentru extensii de asemenea. Magazinul de extensii SketchUp este o caracteristică esențială pentru cei care au nevoie de productivitate sporită. De asemenea, dacă doriți să utilizați aplicația sa nativă, puteți verifica SketchUp Pro, disponibil pentru o probă de 30 de zile. Deci, există timp suficient pentru a-l verifica înainte de a-l cumpăra.

În general, versiunea web gratuită SketchUp este un instrument excelent atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Dacă Tinkercard este prea rudimentar pentru nevoile dvs., atunci Sketchup ar fi alternativa perfectă, deoarece oferă instrumente avansate fără multe limitări pe web.

avantaje contra
Relativ ușor de utilizat Nu oferă atât de multe funcții ca instrumentele de calitate profesională
Puteți descărca modele 3D direct din 3D Warehouse
Poate fi folosit pentru a crea tururi 3D

Vizitați site-ul web (Gratuit pentru uz personal, planurile plătite încep de la 119 USD/an)

7. Fusion 360

Pentru cei care nu știu, Fusion 360 este un software CAD dezvoltat de Autodesk. Este disponibil gratuit pentru a face designul asistat de calculator accesibil studenților, creatorilor și chiar pasionaților. Ca atare, este, de asemenea, una dintre cele mai bune aplicații pentru studenți. Fusion 360 pune accentul pe construirea conceptelor în primul rând, făcându-l un instrument excelent pentru învățare. Va trebui să parcurgeți toate elementele de bază ale modelării și designului 3D, simulare, proiectare generativă și multe altele.

Cea mai bună parte a Fusion 360 este că poți face totul într-un singur loc. Puteți crea modele 3D, puteți reda structuri mecanice complicate, puteți proiecta trasee de instrumente personalizate, puteți rula simulări, puteți colabora prin cloud și multe altele.

2. Software CAD gratuit Fusion 360

În plus, dacă vă extindeți proiectul în viitor, îl puteți muta fără probleme în software-ul CAM sau CAE. Asta e uimitor, nu? In afara de asta, de asemenea, puteți unifica elemente de design din diferite proiectecreați un prototip și chiar fabricați pe o singură platformă.

Aceasta este cea mai bună parte a unui program alimentat de Autodesk. Una peste alta, Fusion 360 este unul dintre cele mai bune software CAD gratuit, iar dacă sunteți începător în acest domeniu, atunci acest instrument va fi pionierat.

avantaje contra
Ușor de învățat și utilizat Interfața cu utilizatorul nu este cea mai bună.
Acceptă transferul geometriei actualizate la geometriile existente

Vizitați site-ul web (Gratuit pentru uz personal, planurile plătite încep de la 495 USD/an)

8.autocad

Când vine vorba de modelare 3D, AutoCAD nu are nevoie de prea multă introducere, fiind un standard în industrie de mulți ani. Este un program premium, dar puteți obține acest software CAD gratuit printr-o licență de student de un an. Dacă nu știai, și AutoCAD face parte din familia Autodesk și este super scump, atât de mult încât niciun student nu își poate permite. Cu toate acestea, compania mai știe că, dacă studenții nu pot folosi AutoCAD, nu îl vor învăța. Și asta va afecta vânzările pe viitor, atunci când acești studenți devin absolvenți și profesioniști.

9.autocad

În versiunea sa pentru studenți, beneficiați de toate caracteristicile AutoCAD. În comparație cu planul de 200 USD pe lună al AutoCAD, această versiune pentru studenți este cu adevărat grozavă. Puteți crea ansambluri complexe, o varietate de modele metalice și le puteți simula în cadrul programului. Gama de instrumente și palete avansate din AutoCAD este incredibilă.

În plus, AutoCAD are o gamă largă de documentație disponibilă, pe care o puteți folosi pentru a afla caracteristicile de bază și avansate ale instrumentului. Deci, dacă sunteți student, vă recomand cu căldură să alegeți AutoCAD, deoarece este gratuit și oferă multe funcții.

Vizitați site-ul web (Gratuit pentru studenți, planuri plătite începând de la 1.690 USD/an)

avantaje contra
software ușor de utilizat Foarte scump
Practic standardul industrial pentru lucrul CAD curba abrupta de invatare

9. În formă

Onshape este un software CAD modern, cunoscut pentru designul său excelent și depozitul de asamblare. Spre deosebire de alte programe software care sunt aplicații desktop independente, Onshape este o platformă de proiectare bazată pe cloud. Puteți crea modele complexe solide și de suprafață doar dintr-un browser și fără teama de a vă pierde progresul de proiectare.

Deoarece Onshape este o platformă bazată pe web, toate acțiunile tale sunt salvate instantaneu în cloud, protejându-te împotriva pierderii de date. În sistemele de proiectare asistată de computer, pierderea progresului în proiectare este o mare îngrijorare, deoarece proiectul dumneavoastră se extinde în timp. În afară de asta, Onshape vine cu trei instrumente principale de proiectare: piese, ansambluri și desene.

1. Software CAD gratuit Onshape

Puteți crea ansambluri foarte structurate și detaliate din baza de date unică de design arhitectural. Și în scopuri de desen, puteți importa cu ușurință fișiere DWG, DW sau DXF dacă ați lucrat la Autodesk înainte.

Acum, trebuie să vă gândiți că Onshape este un software premium și scump, așa că de ce îl recomandăm? Software-ul este disponibil pentru studenți, educatori și pasionați fără costuri. Deci ce mai vrei? Un software capabil bazat pe cloud, cu toate instrumentele moderne pentru nevoile dvs. de proiectare. Într-un fel, Onshape este unul dintre cele mai bune programe CAD gratuite din jur.

avantaje contra
Software portabil deoarece rulează în cloud Dificil de utilizat pentru proiecte mari (mai ales arhitecturale)
Suporta mai multe tipuri de fișiere

Vizitați site-ul web (Gratuit pentru studenți, planuri plătite începând de la 1500 USD/an)

10. nanocad

Deși nanoCAD nu este complet gratuit, este mult mai ieftin decât concurenții săi. Și de aceea l-am inclus în această listă. Este software CAD accesibil, care oferă instrumente avansate pentru desen și crearea de modele 2D și 3D.

Indiferent de industrie din care faceți parte (arhitectură, producție sau inginerie mecanică), acest instrument vă oferă toate extensiile de desenare și desenare. Cea mai bună parte a nanoCAD este că este pe deplin compatibil cu formatul de fișier DWG. Deci, în cazul în care doriți să vă mutați proiectul în altă parte în viitor, această caracteristică vă va sprijini.

3. software CAD gratuit nanoCAD

În plus, nanoCAD vine cu mai multe API-uri pentru utilizatorul final, pe care le puteți utiliza pentru a automatiza proiecte CAD complexe. Poate ajuta acele companii care creează în mod regulat produse similare fără a trece prin faza de scriere a șlefuirii.

De asemenea, nanoCAD este o aplicație offline. Așadar, cei cărora le place să lucreze la un program desktop vor aprecia aspectul și designul clasic al barei de instrumente. Pe scurt, dacă sunteți dispus să plătiți o taxă unică de 180 USD în loc să plătiți un abonament lunar sau anual, nanoCAD este o opțiune excelentă.

avantaje contra
relativ mai accesibile Disponibil numai pe Windows
API-urile pot fi folosite pentru a automatiza proiecte complexe

Vizitați site-ul web (Probă gratuită de 14 zile, software Premium disponibil pentru o taxă unică de 180 USD)

Întrebări frecvente

Există un program AutoCAD gratuit?

Există o mulțime de software CAD gratuit, așa cum puteți vedea pe această listă. De asemenea, dacă căutați în mod special AutoCAD, chiar și acesta este disponibil pentru studenți gratuit. Deci, dacă aveți un ID de e-mail de student, puteți începe să utilizați AutoCAD complet gratuit imediat.

Este FreeCAD cu adevărat gratuit?

Da, FreeCAD este un software CAD complet gratuit, care este cu adevărat puternic și bogat în funcții, ceea ce îl face și alegerea noastră de top pentru această listă. Software-ul oferă suport pentru pluginuri și multe altele, totul gratuit.

Există o alternativă mai ieftină la AutoCAD?

AutoCAD este standardul industriei pentru software-ul CAD, dar este foarte scump la 200 USD pe lună. Cu toate acestea, există multe alternative AutoCAD la prețuri accesibile și chiar gratuite pe care le-am acoperit în această listă, cum ar fi FreeCAD, printre altele. De asemenea, studenții pot folosi AutoCAD gratuit.

Utilizați aceste aplicații CAD gratuite pentru a crea capodopere 3D

Acestea sunt programe CAD gratuite pe care le puteți utiliza pentru a vă crea modele parametrice 2D sau 3D. Am încercat să includ un software CAD ușor de utilizat și accesibil, împreună cu unele instrumente profesionale care ar putea necesita puțin de învățat. Câteva dintre aceste programe oferă versiuni pentru studenți ieftine, ceea ce ar trebui să fie un avantaj pentru studenți. Acestea fiind spuse, dacă credeți că am ratat vreun software CAD bun, vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Proiectarea asistată de computer (CAD) a devenit esențială în lumea modernă, iar programele CAD au devenit scumpe, dar există o mulțime de opțiuni gratuite, precum FreeCAD, Tinkercad, LibreCAD, OpenSCAD, ZBrushCoreMini și SketchUp. Fiecare dintre aceste programe are caracteristici și avantaje unice, astfel încât utilizatorii pot găsi opțiunea potrivită pentru nevoile lor de proiectare. În general, CAD gratuit este o alegere excelentă pentru studenți, educatori și profesioniști care nu pot sau nu vor să cheltuiască bani pe software de proiectare.
Și cu asta ajungem la finalul acestui articol, dar nu înainte de a vă mulțumi pentru că ne-ați fost alături. Vă așteptăm cu aceeași pasiune și curiozitate și la următoarele postări, pe care le vom aborda împreună cu aceeași determinare și pasiune pentru tehnologie. Până atunci, nu uitați să explorați noile trenduri și să fiți la curent cu ultimele noutăți și inovații din domeniul IT. Keep it techy!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x