Cele mai bune 11 motoare de căutare Deep Web pentru a găsi ceea ce Google nu poate

Cele mai bune 11 motoare de căutare Deep Web pentru a găsi ceea ce Google nu poate
⏱️ 11 min read

 

Pentru majoritatea utilizatorilor de internet, lumea online începe și se termină cu Google.com. Cu toate acestea, Google nu poate găsi totul pe web, asta pentru că există un web profund și invizibil care nu este accesibil de către Google. Acesta este motivul pentru care aveți nevoie de motoare de căutare speciale pentru a găsi informațiile care nu sunt ușor disponibile. Citiți mai departe pentru a afla despre Invisible Web și despre cele mai bune motoare de căutare deep web.

Ce este webul invizibil?

Pentru a afla despre Invisible Web și despre modul în care pot ajuta motoarele de căutare web profunde, trebuie mai întâi să discutăm cele trei straturi diferite ale Web-ului.

Pe scurt:

 • „Surface Web” este locul în care vor sta majoritatea utilizatorilor de internet. Este Web-ul pe care Google îl caută. Motoarele de căutare accesează cu crawlere și indexează toate site-urile care trăiesc pe Surface Web. Aceasta este ceea ce profanul înțelege ca Internet.
 • „Deep Web”, sau Shallow Web, este o listă de spălare de baze de date, servere și programe care nu vor apărea direct într-un rezultat de căutare online sau pe Web. În cea mai mare parte, experții consideră că Shallow Web este considerabil mai mare decât Surface Web.
 • „Dark Web” este ceva despre care auziți în general în știri sau în filme. Acest lucru este cel mai bine considerat ca acasă la mai multe activități ilicite, cum ar fi vânzările de droguri și arme. Aceasta nu este întregul Dark Web, dar necesită un browser foarte specializat, cum ar fi Tor, pentru a avea acces.

Deci, ce este webul invizibil? În cea mai mare parte, există pe tărâmul Deep Web, unde nu ajung crawlerele web de uz general. De exemplu, majoritatea înregistrărilor publice sunt stocate în baze de date și nu pe pagini web statice individuale. Acest lucru îl face „invizibil” pentru Google, dar putem obține aceste informații de la motoarele de căutare web profunde.

Cele mai bune motoare de căutare Deep Web

Iată opțiunile noastre pentru cele mai bune motoare de căutare web profunde, pe care le vom descrie în detaliu mai jos.

 1. Pipl
 2. DuckDuckGo
 3. Wayback Machine
 4. nuRăul
 5. Torta
 6. Directorul jurnalelor cu acces deschis
 7. Elephind
 8. Ahmia
 9. WorldCat
 10. Spokeo
 11. Wiki ascuns

1. Spokeo

Motoare de căutare Deep Web Spokeo

Spokeo se referă la natura centrată pe oameni a web-ului profund. Susținând că are acces la mai mult de 12 miliarde de înregistrări publice, Spokeo este un loc minunat pentru a începe verificarea numărului de telefon invers. Dacă doriți să treceți la ceva puțin mai invizibil, puteți căuta adrese de e-mail, cazier judiciar, profiluri de socializare, adrese curente și anterioare și multe altele. Spokeo face ca majoritatea oamenilor să lucreze pentru dvs. – toate cu un număr de telefon din zece cifre.

2. DuckDuckGo

Motoare de căutare Deep Web Duckduckgo

DuckDuckGo se concentrează foarte mult pe confidențialitate și nu pe urmărirea utilizatorilor, permițându-vă totodată să căutați pe Surface Web. Cu toate acestea, DuckDuckGo are și o latură ascunsă care vă permite să căutați pe Deep Web. Când asociați DDG cu versiunea .onion, puteți efectua o căutare mult mai mare pe web care include Deep Web. Nu faceți acest lucru pentru a necesita Browser Tor.

3. Wayback Machine – Archive.org

Motoare de căutare Deep Web Waybackmachine

Ce face ca Wayback Machine cu adevărat special este că, spre deosebire de motoarele de căutare precum Google și Bing, care se uită doar la ceea ce este disponibil pe un site web astăzi, Wayback Machine oferă o privire asupra conținutului care nu mai este disponibil. Oferind peste 100 de terabyți de date sau 593 miliarde de pagini web, puteți privi istoricul oricărui site public.

4. Not Evil

Motoarele de căutare Deep Web nu sunt rele
Cele mai bune 11 motoare de căutare Deep Web pentru a găsi ceea ce Google nu poate

Similar cu DuckDuckGo, notEvil necesită accesul browserului Tor, dar este mai probabil să obțineți rezultate cu cele peste 32 de milioane de site-uri web disponibile. Introduceți adresa URL http://hss3uro2hsxfogfq.onion în bara de adrese și puteți începe să căutați pe web-ul profund. Se spune că algoritmul este actualizat în mod regulat, iar interfața cu utilizatorul este foarte simplă, așa că dacă căutați un punct de intrare în Deep Web, acesta este un loc bun pentru a începe.

5. Torch

Lanterna pentru motoarele de căutare Deep Web

Unul dintre cele mai vechi site-uri web profunde / întunecate, cunoscute public, Torta este disponibil utilizând orice browser Tor (Tor Search = Torch). Promisiunea unui timp de răspuns de trei secunde este destul de bună pentru un site web care a fost în jurul blocului. Așa cum se întâmplă cu majoritatea site-urilor din această listă, Torch face un lucru important să vă anunțe că nu vă va urmări sau cenzura și vă va respecta în mod absolut intimitatea. Cel mai mare dezavantaj al Torței? Reclamele.

6. Directorul jurnalelor cu acces deschis (DOAJ)

Motoare de căutare Deep Web Doaj

De câte ori ați dat peste un jurnal academic la care ați vrut să ajungeți doar pentru a găsi că aveți nevoie de un abonament? The Director al Revistelor cu Acces Deschis este aici pentru a ajuta. Are peste 11.800 de reviste disponibile în 80 de limbi din 126 de țări diferite. Subiectele includ agricultura, educația, istoria, medicina, dreptul, știința militară, tehnologia științifică și multe altele.

7. Elephind

Motoare de căutare Deep Web Elephind

Dacă a existat vreodată un moment în care ai vrut să te uiți la o restanță a ziarelor istorice ale lumii, Elephind este pentru tine. Cu peste 3,8 milioane de ziare disponibile în 4.300 de titluri diferite, aveți la dispoziție un total de peste 200 de milioane de arhive. Când vine vorba de tipul potrivit de cercetare, studenții, genealogii și multe altele vor găsi că acesta este site-ul perfect.

8. Ahmia

Motoare de căutare Deep Web Ahmia

Unul dintre puținele motoare de căutare deep web rare, care are, de asemenea, o prezență pe web-ul de suprafață, Ahmia.fi vă permite să căutați pe site-ul său, dar va trebui să treceți la browserul Tor pentru a vedea rezultatele căutării. Ceea ce îl face pe Ahmia atât de grozav este că puteți obține o previzualizare a ceea ce este posibil să găsiți înainte de a intra pe Internetul invizibil și durează doar un minut sau două până când veți obține informațiile despre cum să căutați și să navigați în rezultate. Este o introducere excelentă pentru Deep Web pentru începători.

9. WorldCat

Motoare Deep Web Search Worldcat

Site-uri precum WorldCat ajuta la aducerea în prim-plan a Deep Web care se învârte în jurul indexării bazelor de date. Trecerea dintr-o bibliotecă în bibliotecă pentru a găsi un articol consumă mult timp, așa că aveți încredere că WorldCat vă poate face treaba. Cărți, DVD-uri, CD-uri, articole și multe altele sunt disponibile ca subiecte ale motorului de căutare. Dacă doriți să creați o listă de articole pentru viitor, vă puteți înscrie pentru propriul cont.

10. Pipl

Motoare de căutare Deep Web Pipl

Pipl susține că sunt cel mai mare motor de căutare pentru oameni din lume. Permite oricui își folosește serviciile să caute prin dosare judiciare, directoare de membri, baze de date care pot fi căutate etc. Vă oferă mai multe informații decât paginile Facebook sau LinkedIn ale unei persoane. Pipl se concentrează pe capacitatea sa de a ajuta la „combaterea fraudei” și „accelerarea investigațiilor”.

Pipl nu mai oferă servicii pentru persoane fizice. Funcționează doar cu companiile.

11. The Hidden Wiki

Motoare de căutare Deep Web Wiki ascuns

Când căutați o serie de site-uri active .onion, prima oprire ar trebui să fie Wiki ascuns. Veți avea nevoie de Tor pentru a vizualiza adresa .onion, dar este un loc minunat pentru a descoperi unele dintre cele mai bune puncte de introducere a Invisible Web. Dar oricine nu este familiarizat cu Dark Web ar trebui să fie foarte atent.

întrebări frecvente

1. Este Invisible Web ceva ce ar trebui să învăț să folosesc?

Pentru a fi sincer, aceasta este o întrebare pe care doar tu o poți răspunde. Pentru ce doriți să utilizați Invisible Web? Dacă este să găsești cărți de bibliotecă sau să cauți prin ziare vechi, cu siguranță are beneficiile sale. Cu toate acestea, utilizarea site-urilor precum Spokeo ar trebui făcută numai cu cele mai bune intenții.

2. Este Invisible Web sigur?

Dacă începeți să vă plimbați în apele Dark Web, nu este vorba atât de siguranță, cât de legalitate. Dacă rămâneți pe teritoriul Deep Web, puteți face multe acolo unde siguranța online nu este o preocupare semnificativă. Înțelegerea modului de utilizare a Tor este una dintre cele mai bune modalități de a vă familiariza cu Deep Web și cu ce puteți face cu adevărat.

3. Pot avea probleme pentru utilizarea Deep Web?

Dacă folosiți site-uri precum Spokeo pentru a căuta colegi sau vecini, atunci da, probabil că nu este o activitate în care doriți să vă angajați. amenda.

Încheierea

La sfârșitul zilei, căutarea pe Deep Web ar trebui făcută cu prudență. Unele dintre motoarele de căutare web profunde de aici sunt perfect în regulă de explorat, dar odată ce ați intrat în lumea Tor, garda dvs. online ar trebui să fie activă. Este foarte ușor să faceți clic pe ceva și să coborâți într-o gaură de iepure din Internet pe care probabil nu doriți să o vizitați. Dacă sunteți îngrijorat de căutările efectuate pe Google, aflați cum să ștergeți istoricul căutărilor Google.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x