Cele mai bune 11 remedieri pentru camera Chromebook care nu funcționează

Chromebook Camera Not Working
⏱️ 13 min read

Nimeni nu și-ar dori să se afle într-o situație în care aveți un apel video important sau un examen online, iar camera Chromebookului nu mai funcționează brusc. Din păcate, utilizatorii de Chromebook s-au confruntat cu diverse probleme legate de cameră.

De exemplu, camera refuză să pornească sau arată un ecran negru. În mod similar, unii utilizatori văd erori precum „Nu a fost găsită nicio cameră” și „Camera dvs. este indisponibilă în prezent”. Și mai rău, alții au raportat că au văzut un ecran negru cu o lumină roșie lângă obiectivul camerei lor. Dacă întâmpinați probleme similare, urmați-ne în acest ghid în timp ce parcurgem diferite moduri de a remedia camera Chromebookului care nu funcționează.

1. Reporniți Chromebookul

Uneori, o eroare minoră în Chromebook sau o aplicație blocată poate cauza probleme cu camera. Prin urmare, trebuie să începeți procesul de depanare pentru a remedia camera Chromebookului repornind Chromebookul. Cu toate acestea, trebuie să închideți Chromebookul și să-l porniți din nou în loc să-i închideți pur și simplu capacul.

 1. Faceți clic pe pictograma oră din colțul din dreapta jos al raftului Chromebookului pentru a deschide „Panoul rapid”.
 2. Faceți clic pe pictograma Oprire pentru a opri Chromebookul.
Închideți Chromebookul
 1. Așteptați câteva secunde până când Chromebookul se oprește complet. Apoi, porniți Chromebookul așa cum faceți de obicei.

2. Verificați obiectivul camerei

Dacă vedeți imagini neclare sau pe jumătate de la camera Chromebookului, trebuie să verificați dacă obiectivul camerei nu este acoperit de nimic, de exemplu, un protector de ecran, un obturator de confidențialitate sau un alt accesoriu. De asemenea, ar trebui să încercați să curățați camera cu o cârpă moale.

3. Căutați comutatorul de confidențialitate

Unele Chromebookuri, în special de la HP, vine cu un comutator de confidențialitate fizic situat pe una dintre părțile laterale ale Chromebookului. Dacă vedeți o lumină roșie pe obiectivul camerei web a Chromebookului, atunci acest comutator de confidențialitate trebuie să fie dezactivat pe dispozitivul dvs. Trebuie să glisați comutatorul pentru a opri comutatorul de confidențialitate.

4. Resetați hardware-ul Chromebookului

Procesul normal de repornire rezolvă problemele software în principal. Dacă întâmpinați vreodată o problemă hardware pe Chromebook, cum ar fi touchpad-ul, tastatura sau camera care nu funcționează, trebuie să încercați să resetați hardware-ul Chromebookului. Vă rugăm să nu vă faceți griji, deoarece acest lucru nu va șterge fișierele dvs. de pe Chromebook.

Utilizați următorii pași care implică tastele de pornire și reîmprospătare pentru a efectua o resetare hardware.

 1. În primul rând, trebuie să închideți Chromebookul. Pentru aceasta, faceți clic pe pictograma oră de pe raft și apăsați pe pictograma Închidere.
Închideți Chromebookul
 1. Apoi, trebuie să porniți Chromebookul. Pentru aceasta, apăsați și mențineți apăsată tasta Reîmprospătare și apăsați simultan tasta Pornire.
 2. Odată ce Chromebookul pornește, eliberați tasta Reîmprospătare.

5. Actualizați-vă browserul Chrome

Actualizarea browserului Chrome pare să remedieze, de asemenea, camera care nu funcționează pe Chromebook. Acest lucru se întâmplă din cauza erorilor din browserul Chrome, care sunt remediate prin actualizarea acestuia.

 1. Deschideți browserul Chrome pe Chromebookul dvs.
 2. Faceți clic pe pictograma cu trei puncte din partea de sus și accesați „Ajutor → Despre Google Chrome” din meniu.
Chromebook Despre Chrome
 1. Browserul Chrome va începe automat să caute o actualizare. Faceți clic pe butonul Relansare odată ce browserul Chrome termină actualizarea.
Relansarea Chromebookului Chrome

6. Actualizați sistemul de operare al Chromebookului

Adesea, camera Chromebookului nu mai funcționează din cauza unei erori în sistemul de operare Chrome. Trebuie să verificați în mod regulat actualizările și să păstrați sistemul de operare Chrome actualizat pentru a remedia astfel de probleme.

 1. Faceți clic pe pictograma oră din partea de jos și apăsați pe pictograma Setări de pe sistemul de operare Chrome.
Lansare Setări Chromebook
 1. În Setări, faceți clic pe „Despre sistemul de operare Chrome” din partea de jos.
 2. Verificați butonul „Verificați actualizările”. Dispozitivul dvs. va începe să caute actualizarea. Instalați actualizarea, dacă este disponibilă.
Actualizare Chromebook

7. Utilizați camera într-o aplicație diferită

Dacă camera de pe Chromebook nu funcționează într-o aplicație, încercați să o utilizați într-o altă aplicație decât cea pe care o utilizați în mod normal. Dacă camera funcționează corect în alte aplicații, încercați să actualizați aplicația problematică. Apoi, reporniți Chromebookul. După repornire, încercați să utilizați din nou camera în aplicația problematică. Dacă problema persistă, trebuie să reinstalați aplicația respectivă.

Sfat pro: Dacă încercați să utilizați camera simultan în două aplicații, aceasta nu va funcționa. Trebuie să închideți alte aplicații care accesează resursa camerei de pe Chromebook.

8. Verificați Setările camerei în Chrome

Utilizarea setărilor corecte ale camerei în Chrome este esențială pentru ca camera să funcționeze corect pe dispozitivul dvs.

 1. În Chrome, faceți clic pe pictograma cu trei puncte din partea de sus și accesați Setări.
Setări Chromebook Chrome
 1. Faceți clic pe „Confidențialitate și securitate” din bara laterală din stânga.
 2. Accesați „Setări site” în panoul din dreapta.
Setările site-ului Chromebook Chrome
 1. Derulați în jos și faceți clic pe Cameră sub secțiunea Permisiuni.
Chromebook Chrome Site Setări Camera
 1. Acum, aici trebuie să verificați diferite setări ale camerei.
 • În primul rând, dacă aveți mai multe camere pe Chromebook, asigurați-vă că cea potrivită este selectată în caseta drop-down.
 • Apoi, bifați opțiunea „Site-urile pot solicita să vă folosiți camera”.
 • Derulați puțin în jos și asigurați-vă că site-ul pe care încercați să accesați camera nu este listat la „Nu este permis să vă folosiți camera”.
Chromebook Chrome Setări site Cameră Alegeți

9. Acordați permisiunea camerei în Chrome

După ce ați setat setările corecte ale camerei în metoda de mai sus, trebuie să vă asigurați că ați acordat permisiunea camerei noilor site-uri web din browserul Chrome care doresc să acceseze camera.

 1. Deschideți site-ul web dorit în Chrome.
 2. Faceți clic pe pictograma de blocare prezentă înaintea adresei URL a site-ului web în bara de adrese și activați comutatorul de lângă Cameră.
Permisiune pentru site-ul Chromebook Chrome

10. Resetați browserul Chrome

De multe ori, camera Chromebookului ar putea să nu mai funcționeze din cauza unei probleme de cache în Chrome sau din cauza unei extensii instalate. Puteți face camera să funcționeze resetând Chrome. Procedând astfel, pagina de pornire, motorul de căutare, filele fixate, pagina de filă nouă, dezactivarea extensiilor și ștergerea datelor temporare.

 1. Deschide Setări în Chrome făcând clic pe pictograma cu trei puncte din partea de sus.
Setări Chromebook Chrome
 1. Faceți clic pe Avansat în bara laterală din stânga pentru ao extinde.
 2. Apoi, faceți clic pe „Resetați setările”.
 3. Faceți clic pe „Restabiliți setările la valorile implicite inițiale”.
Resetarea Chromebookului Chrome
 1. Va apărea o fereastră pop-up de confirmare. Faceți clic pe „Resetați setările”.
Chromebook Chrome Resetare Confirmare

11. Resetați Chromebookul

În cele din urmă, dacă nimic nu pare să repare camera, încercați să resetați din fabrică Chromebookul. După cum era de așteptat, va șterge toate informațiile de pe Chromebook. Prin urmare, asigurați-vă că ați făcut o copie de rezervă a datelor înainte de a formata Chromebookul.

 1. Deschide Setări pe Chromebook.
 2. Extindeți opțiunea Avansat și faceți clic pe „Resetați setările”.
 3. În continuare, faceți clic pe butonul Resetare de lângă Powerwash. Dacă întâmpinați probleme la resetarea Chromebookului, consultați ghidul nostru despre cum să spălați Chromebookul ca un profesionist.
Chromebook Powerwash

întrebări frecvente

Cum îmi dau seama dacă camera Chromebookului meu nu funcționează este o problemă hardware?

Dacă metodele de mai sus nu ajută la remedierea problemei cu camera pe Chromebook, atunci ar putea fi o problemă hardware. Trebuie să contactați producătorul pentru a solicita garanția, dacă este cazul. Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, ar trebui să întrebați școala dvs. despre cameră, deoarece multe școli blochează camera din motive de confidențialitate.

Cum să utilizați o cameră externă/cameră web cu Chromebook?

Conectați camera externă la Chromebook folosind un cablu USB. Apoi, lansați browserul Chrome și deschideți Setările acestuia. Accesați „Securitate și confidențialitate → Setări site → Cameră”. Alegeți camera externă din caseta derulantă. Ca alternativă, dacă această metodă nu funcționează, deschideți aplicația Cameră pe Chromebook. Faceți clic pe pictograma Comutare cameră (pare o pictogramă de reîmprospătare) și selectați camera externă. Rețineți că această pictogramă va apărea numai atunci când este conectată o cameră externă sau când Chromebookul are 2 camere încorporate.

Puteți face fotografii cu camera Chromebookului?

Da, puteți face fotografii folosind aplicația Camera preinstalată pe Chromebook. Deschideți aplicația Cameră și apăsați butonul Captură (cerc alb) de pe ecran.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x