Cele mai bune 15 ROM-uri personalizate Android pentru un telefon performant

Top 15 ROM-uri personalizate Android pe care le puteți instala
⏱️ 16 min read

În ultimii ani, o comunitate entuziastă a dezvoltat o mulțime de versiuni personalizate ale sistemului de operare Android, cunoscute sub numele de ROM-uri personalizate. Acestea aduc o varietate de caracteristici și îmbunătățiri la experiența de utilizare de bază, cum ar fi o interfață de utilizator mai prietenoasă, o durată mai mare a bateriei și performanțe îmbunătățite. Între cele mai populare 15 ROM-uri personalizate, se numără CyanogenMod, Resurrection Remix, AOKP, Paranoid Android, SlimROM și Pac-Man ROM. Înainte de a instala o astfel de ROM, trebuie să efectuați o copie de siguranță a datelor și a sistemului, și să fiți pregătit să riscați garantia telefonului. Cu toate acestea, merită încercat, pentru a vă bucura de o experiență Android mai bună.

Comunitatea de dezvoltatori Android este imensă, iar cea mai mare performanță este capacitatea de a dezvolta ROM-uri personalizate sau versiuni Android personalizate. Un ROM personalizat este o producție de firmware aftermarket bazată pe codul sursă Android furnizat de Google. Așadar, dacă ești cineva care dorește să instaleze un ROM personalizat pe dispozitivul tău, dar nu știi pe care să-l alegi, citește mai departe, deoarece îți oferim cele mai bune 15 ROM-uri personalizate pentru Android în 2022.

Cele mai bune ROM-uri personalizate pentru Android (2022)

Motivul principal pentru care oamenii preferă ROM-urile personalizate este că aproape toate companiile renunță la suportul pentru dispozitivele lor după 2-3 ani de la lansare. Un ROM personalizat, pe de altă parte, vă ajută să vă mențineți dispozitivul în viață și actualizat cu cea mai recentă versiune de Android. Un alt motiv pentru care oamenii caută ROM-uri personalizate este datorită caracteristicilor suplimentare pe care le oferă. Ele reduc, de asemenea, bloatware-ul care vine ca parte a multor skin-uri de producător. Deși există o mulțime de ROM-uri personalizate, nu toate sunt suficient de stabile pentru a fi utilizate ca driver zilnic.

Instalarea unui ROM personalizat necesită mai întâi să deblocați bootloader-ul și să aveți o recuperare personalizată precum TWRP (site-ul web) instalat. Asigurați-vă că creați întotdeauna o copie de rezervă a dispozitivului dvs. Android înainte de a continua. În timp ce linkul de descărcare pentru dispozitivele acceptate oficial este menționat mai jos, unele dintre aceste ROM-uri pot avea un port neoficial disponibil și pentru alte dispozitive.

De asemenea, pe unele ROM-uri, poate fi necesar să flashați un pachet GApps precum OpenGapps (site-ul web) sau NikGApps (site-ul web). Am testat personal aproape toate ROM-urile enumerate mai jos pe Redmi K20 Pro, Poco F1, Mi A1. De asemenea, dacă vă place ROM-ul personalizat, vă rugăm să luați în considerare donarea dezvoltatorului din spatele lucrării.

1. Experiență Pixel

Pixel Experience este cel mai bun ROM personalizat pentru Android în acest moment și pot indica trei motive pentru asta. Primul, acceptă un număr mare de dispozitive, de la Xiaomi la Realme la Asus la Samsung. În al doilea rând, oferă funcții Pixel pe dispozitivele non-Pixel, cum ar fi cel mai nou Asistent Google, suport GCam încorporat, imagini de fundal animate Pixel și multe altele.

În al treilea rând, are o stabilitate uimitoare printre toate ROM-urile pe care le-am testat de-a lungul anilor. Dezvoltatorul principal, Henrique Pereira, nu se grăbește să port noile versiuni de Android pe toate dispozitivele.

În schimb, dezvoltatorul alege un dispozitiv popular, axat pe dezvoltator și construiește o fundație. După aceea, publică toate modificările aduse GitHub pentru ca alți întreținători să lucreze. Ca să nu mai vorbim despre, Pixel Experience are menținători în toată lumea Ei lucrează non-stop pentru a potoli bug-urile în timp util.

Deci, pentru a spune clar, dacă doriți stabilitate și funcții noi direct de pe dispozitivele Pixel, atunci Pixel Experience este cel mai bun ROM personalizat de pe Android, fără niciunul. Rețineți că nu veți obține cea mai recentă versiune de Android imediat, dar cu siguranță veți avea o experiență stabilă și fără probleme.

Descarcare

2. descendența OS

Urmează cel mai mare nume din scena ROM personalizată: LineageOS. În timp ce mulți dintre voi nu sunt familiarizați cu numele, LineageOS este de fapt același ROM personalizat ca A început ca CyanogenMod. În toamna lui 2016, Cyanogen Inc. a anunțat că va suspenda dezvoltarea și va închide infrastructura din spatele proiectului. De atunci, comunitatea de dezvoltatori a menținut proiectul în viață, dar sub numele de LineageOS.

2. descendența OS

Construit pe baza codului AOSP de la Google și adăugând propriul cod personalizat, LineageOS funcționează ca un ROM autonom, precum și ca cod sursă pentru multe alte ROM-uri personalizate. Are cea mai mare echipă de dezvoltatori sub numele său și oficial acceptă peste 190 de dispozitive. ROM-ul include funcții de bază, dar utile, inclusiv, dar fără a se limita la, personalizarea barei de stare, schimbarea temei generale, editarea barei de navigare și multe altele.

În timp ce AOSP de la Google este de bază, LineageOS vă oferă o senzație personalizabilă, menținând în același timp stabilitatea. În afară de asta, dacă doriți confidențialitate și securitate de top într-un ROM personalizat, vă recomand LineageOS. Ca să nu mai vorbim că echipa de dezvoltare a lucrat foarte repede pentru a aduce Android 11 de data aceasta și este disponibil pentru diverse dispozitive.

Descarcare

3. Evoluția X

Dacă ar fi să descriu Evolution X, aș spune că este versiune stabilă a Resurrection Remix de altădată. Acest lucru se datorează numărului mare de funcții de personalizare pe care le oferă și face acest lucru fără a pierde stabilitatea ROM-ului. Evolution X îmbină mai multe fragmente de cod într-un singur proiect principal pentru a oferi o listă lungă de funcții și pentru multe dispozitive. Deși acest lucru înseamnă că actualizările sunt puțin mai lente, ele pot oferi totuși actualizări regulate.

evolution x Cele mai bune ROM-uri personalizate pentru Android (Actualizat în februarie 2021)

De asemenea, Evolution X are propriile sale bara de personalizare de unde puteți face orice modificări la nivel de sistem. De asemenea, vine cu sistem de navigare prin gesturi Android din cutie. În ultimul timp, echipa de dezvoltare din spatele Evolution X a decis să elimine anumite funcții din ROM, deoarece acele caracteristici nu erau atât de utile și încetineau sistemul. Drept urmare, cele mai recente versiuni sunt mai stabile ca niciodată și mai ușor de utilizat pentru resursele sistemului.

Descarcare

4. Corvus OS

Dacă sunteți în căutarea Cel mai bun ROM personalizat Android pentru PUBG sau în general pentru jocuri, atunci Corvus OS este ceea ce aveți nevoie. Este construit pe baza Dirty Unicorns și are multe caracteristici transferate direct de acolo. Printre caracteristicile principale, acceptă diverse nuclee axate pe jocuri, cum ar fi nucleul Hydra, nucleul Ryzen și multe altele. Veți putea juca jocuri mult mai mult timp fără ca dispozitivul să se încălzească dincolo de limitele normale.

Cele mai bune ROM-uri personalizate pentru Android (actualizată în februarie 2021)

În afară de asta, în personalizare De asemenea, în față, sistemul de operare Corvus este plin de funcții. Are un selector de accent de sistem, o opțiune de personalizare a fontului, programare teme, funcții suplimentare de notificare și ecran de blocare și multe altele. Deci, pentru a rezuma, Corvus OS nu este doar un ROM excelent pentru jocuri, ci și un ROM plin de caracteristici.

Descarcare

5. Revenge OS

Revenge OS este un ROM personalizat destul de nou pentru lumea Android, dar are o tracțiune destul de bună, deoarece a adus versiuni Android 11 pentru multe dispozitive. Sistemul de operare se bazează pe proiectul open source Android și are păstrat doar esenţialul pentru a menține sistemul ușor și ordonat. Dar singurul lucru care îl pune într-o poziție diferită este aspectul și abordarea sa față de design.

5. Revenge OS

Puteți crea modul în care ar trebui să arate panoul de setări rapide cu diverse degrade de culoare, de câte plăci aveți nevoie, ce fel de comenzi media doriți și multe altele. Într-adevăr, i-a adus pe cei părăsiți fețe personalizate de ceas pe care Google a arătat-o ​​în versiunile beta Android 11. Aș spune că dacă doriți un ROM personalizat Android 11, atunci RevengeOS este un sistem de operare modern frumos și ar trebui să încercați.

Descarcare

6.Havoc-OS

Definirea Havoc-OS ar necesita mai mult de câteva cuvinte. La prima rulare a acestui ROM, îl veți găsi similar cu aproape orice alt ROM personalizat de acolo. Folosiți-l pentru câteva zile și veți începe literalmente să experimentați adevărata frumusețe a lui Havoc-OS. Unul dintre primele ROM-uri care implementează cu succes o mulțime de caracteristici. Cu siguranță vă va aminti de Resurrection Remix și Paranoid Android din trecut.

6. Cele mai bune ROM-uri personalizate Havoc-OS pentru Android (Actualizat în februarie 2021)

Funcționalitățile adăugate ale Havoc-OS includ o mulțime de modificări pentru Bara de stare, butoane, lumini, gesturi, și diverse alte configurații. În timp ce uneori îi lipsește stabilitatea, pot spune cu siguranță că are caracteristici maxime de personalizare. Deci, dacă doriți ceva de genul Resurrection Remix, dar cu cea mai recentă versiune de Android, Havoc-OS vă va aduce chiar acasă.

Descarcare

7. Arrow OS

Dacă minimalismul este ceea ce cauți, atunci Arrow OS este perfect pentru tine. Posibil ca ROM personalizat mai ușor și mai funcțional Acolo, proiectul Arrow OS se bazează pe codul AOSP și îi adaugă modificări utile. Este foarte asemănător cu Pixel Experience ROM, dar aduce caracteristici suplimentare listei de caracteristici de bază.

Cele mai notabile caracteristici ale proiectului Arrow OS sunt includerea sistemului de navigare prin gesturi al Android 10, Recente în meniul de prezentare generală și o opțiune de a alege culoarea de accent a sistemului. Fereastra de prezentare generală arată cele mai utilizate aplicații și alte câteva aplicații pe care le puteți utiliza ca dispozitive Pixel.

Cele mai bune ROM-uri personalizate pentru Android (actualizată în februarie 2021)

Panoul personalizabil are o înlocuire de gest și adică bara de navigare cu 3 butoane și este foarte util pentru utilizatorii care doresc să readucă vechiul sistem de navigație. Alte caracteristici ale sistemului Arrow OS includ un dialer personalizat, setări rapide personalizate, comenzi rapide pentru ecranul de blocare, LineageOS Privacy Guard și multe altele. Proiectul Arrow OS oferă caracteristici simple și minimaliste care ajung să rezulte într-o interfață curată și neaglomerată, care poate fi personalizată în continuare dacă utilizatorul dorește.

Descarcare

8.Bliss ROM

Bliss ROM este un nou ROM personalizat în ecosistemul Android, dar are un potențial imens. Nu numai că creează ROM-uri pentru smartphone-uri, ci și pentru tablete și dispozitive Windows, cum ar fi Surface Pro. Și experiența generală este destul de plăcută. vine cu un lansator personalizat și un mod desktop.

În timp ce mulți utilizatori ar putea să nu le placă acest nou mod de navigare a sistemului, nu se poate nega faptul că avem nevoie de diferite tipuri de skin-uri pentru a remodela limitele designului UI în ROM-urile personalizate.

9.Bliss ROM

În afară de includerea anumitor modificări ale personalizării și funcționalității, Bliss ROM foarte mult îmbunătățește aspectul vizual general a dispozitivului dvs. Are un panou de setări separat numit Blissify de unde puteți schimba aproape totul. De la teme la animație și interfață cu ecranul de blocare. Aș spune că dacă doriți să încercați ceva diferit, atunci încercați Bliss ROM.

Descarcare

9. Proiectul Sakura

Știm cu toții cum este de nivel mediu telefoane Samsung rămâne în urmă când vine vorba de a te bucura de cel mai recent sistem de operare Android. Și chiar și în lumea ROM-urilor personalizate, cu câțiva ani în urmă, telefoanele Samsung nu erau acceptate din cauza cipul Exynos. Totuși, lucrurile s-au schimbat și acum Project Sakura își propune să aducă cea mai recentă versiune de Android pe un număr mare de smartphone-uri Samsung. Are o interfață de utilizare curată și minimă, similară stocului, cu suport pentru versiunile Android 10 și 11.

Cele mai bune ROM-uri personalizate pentru Android (actualizată în februarie 2021)

De la Galaxy A10 la M40, a fost acoperit pe aproape toate dispozitivele Samsung populare. Și odată cu actualizarea Versiunii 4.R, Project Sakura a adus multe îmbunătățiri vizuale, cum ar fi teme, animație ecran de blocare, fonturi noi, un modul Magisk pentru modificarea vizuală și multe altele. Cred că dacă ai un smartphone Samsung, Project Sakura ar putea fi un loc grozav de început.

Descarcare

10. MSM extins

Un alt ROM care se bazează pe AOSP Gerrit, dar are propriile moduri personalizate este MSM Extended. Acest proiect a luat naștere la momentul lansării Android Pie. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este un proiect relativ nou, ROM-ul a evoluat rapid în un ROM foarte stabil și fiabil și oferă multor alți concurenți o cursă pentru banii lor.

msm xtended Cele mai bune ROM-uri personalizate Android (Actualizat în februarie 2021)

rom-ul este foarte asemănător cu OxygenOS și aduce o mulțime de opțiuni de personalizare până la punctul în care s-ar putea să fii copleșit. ROM-ul și-a actualizat recent codul sursă la cel mai recent Android 10 și acum au început să caute și versiuni pentru Android 11. Personal cred că MSM Extended este prea plin de funcții, dar dacă vă plac ROM-urile cu caracteristici, atunci puteți încerca cu siguranță.

Descarcare

11. crDroid

Imaginați-vă că sunteți pe ROM-ul stoc al dispozitivului dvs., dar cu ușoare modificări ici și colo care vă permit personalizați-vă dispozitivul fără a pierde stabilitatea stocului. Ei bine, acesta este crDroid pentru tine. crDroid există de ceva timp și a câștigat o popularitate uriașă printre entuziaștii Android. Similar cu AOSP Extended, crDroid are o echipă de dezvoltare activă și acceptă unele dintre dispozitivele vechi precum Redmi Note 5 Pro, Poco F1 și altele.

Cele mai bune ROM-uri personalizate pentru Android (actualizată în februarie 2021)

Oferă aceeași experiență AOSP care este unică pentru linia Google, împreună cu funcții dovedite. Deoarece crDroid se bazează pe LineageOS în esență, performanța și durata de viață a bateriei sunt fenomenale.

Din experiența mea cu acest ROM, durata de viață a bateriei a fost aceeași cu cea a ROM-ului stoc, dar am putut personaliza câteva lucruri ici și colo. Pentru a spune mai bine, gândiți-vă la LineageOS, dar cu funcții și modificări suplimentare. Ca să nu mai vorbim de lista uriașă de dispozitive acceptate, atât noi, cât și vechi.

Descarcare

12. Android paranoic

După câțiva ani de pauză, Paranoid Android a revenit. În cazul în care nu știți, a fost luat în considerare Paranoid Android unul dintre cele mai apreciate ROM-uri personalizate din toate timpurile. Echipa de dezvoltare s-a concentrat pe oferirea unei experiențe rafinate, folosind resurse minime. Deși s-ar putea să nu se laude cu multitudinea de funcții și funcții de personalizare pe care le oferă alte ROM-uri, Paranoid Android sau PA promit o experiență generală relaxantă pentru utilizator.

12. Android paranoic

Oferă propria sa versiune a meniului de setări rapide, precum și o modul complet imersiv pentru Android. Paranoid Android a fost mult timp considerat proiectul principal din care Google a adus multe funcții, cea mai importantă caracteristică fiind Ambient Mode, care a fost prezent în PA sub numele de Peek.

În acest moment, Paranoid Android a adăugat suport pentru o listă lungă de smartphone-uri, inclusiv Xiaomi, OnePlus, Samsung și unele dispozitive Asus. Deci, dacă dețineți telefoane de la acești OEM-uri, aș recomanda cu căldură Paranoid Android față de orice alte ROM-uri din această listă.

Descarcare

13. Sistem de operare Siberia

Pentru persoanele care iubesc Android stoc, dar doresc funcții suplimentare pe lângă acesta, Syberia OS este un alt ROM personalizat Android de luat în considerare. Construit pe AOSP/CAF, Syberia OS oferă aproape tot ceea ce îți dorești de la telefonul tău Android.

Syberia este rom personalizat Android

Chiar și cu toate caracteristicile pe care le include Syberia OS, este un ROM foarte stabil și oferă performanțe fluide și fără întârzieri. De asemenea, aveți flexibilitatea de a personaliza aproape totul din ROM. Syberia OS acceptă și actualizări OTA, așa că atunci când sunt lansate versiuni noi pentru telefonul dvs., veți primi actualizările fără probleme.

Descarcare

14. Proiectul Pope

Proiectul Potato Open Sauce vă este prezentat de o echipă de dezvoltatori indieni care au adoptat cartoful prin excelență drept nume ales. Chiar și diferitele versiuni ale ROM-ului sunt intitulate „cartofi copți”, „dumaloo”, etc.

ROM personalizat proiect Cartofi

ROM-ul are o interfață de utilizator curată și minimă, împreună cu îmbunătățiri ale caracteristicilor. Vă puteți aștepta la o manipulare mai bună a notch-urilor, la un sistem de control al volumului nou și îmbunătățit și, desigur, la actualizări over-the-air. ROM-ul este complet open source, așa că, dacă ai talentul pentru el, poți să bifurcăm proiectul și să-l creezi pe al tău. obicei ROM personalizat din el.

Descarcare

15. AOSIP

Dacă chiar te-ai interesat în lumea ROM-urilor personalizate Android, vei cunoaște semnificația AOSP. Ei bine, AOSIP este proiectul open source al lui Android, un ROM personalizat care trăiește după motto-ul Android „Împreună, nu la fel”.

rom personalizat aosip pentru Android

Cu AOSIP, obțineți ROM-ul AOSP împreună cu o combinație aleasă cu atenție de caracteristici din alte ROM-uri personalizate. Dezvoltatorii ROM-ului AOSIP acordă prioritate stabilității și calității, așa că poți fi sigur că nu te vei confrunta cu erori majore cu acest ROM. În afară de asta, obțineți o mulțime de funcții, precum și personalizare profundă.

Descarcare

Profitați la maximum de dispozitivul dvs. cu cele mai bune ROM-uri personalizate pentru Android

ROM-urile personalizate aduc o nouă experiență dispozitivelor tale mobile. Deși niciun ROM nu va fi vreodată la fel de stabil ca ROM-ul stoc, a avea un ROM personalizat vă oferă libertatea de a sacrifica câteva puncte de stabilitate pentru a obține o mulțime de funcții.

Deoarece testez ROM-uri personalizate de mulți ani, nu rămân niciodată pe un ROM mai mult de o săptămână, așa că am încercat aproape toate ROM-urile personalizate de acolo. De dragul tău, am selectat mai sus cele mai bune ROM-uri personalizate pentru Android. Dar ce zici de tine? Spune-ne despre ROM-ul tău preferat în secțiunea de comentarii de mai jos.

În concluzie, comunitatea de dezvoltatori Android este una impresionantă și este capabilă să ofere utilizatorilor o gamă largă de ROM-uri personalizate. Acest lucru este posibil datorită capacitatii dezvoltatorilor de a utiliza codul sursă Android furnizat de Google pentru a crea firmware aftermarket. Cele mai bune ROM-uri personalizate pentru Android sunt cele care oferă actualizări mai lungi pentru dispozitivele care nu mai primesc suport oficial și oferă, de asemenea, caracteristici suplimentare pentru a personaliza utilizarea dispozitivului. Exemplele incluse în acest articol sunt doar câteva dintre cele mai bune ROM-uri personalizate disponibile, fiecare având propriile caracteristici și avantaje.
Ne vedem în curând, dragi cititori! Până atunci, vă invit să rămâneți conectați la ultimele știri din lumea tehnologiei și să împărtășiți cu noi părerile și sugestiile voastre. Înainte să ne luăm rămas bun, nu uitați că tehnologia poate fi atât un instrument extraordinar de transformare a vieții noastre, cât și o sursă de provocări și dileme etice. Să fim mereu curioși și în căutare de noi soluții pentru a face din tehnologie un partener de încredere în aventura noastră prin lumea digitală. La revedere!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x