Cele mai bune 18 remedieri pentru iPhone care nu sună pentru apeluri

Iphone Not Ringing For Calls
⏱️ 17 min read

Dacă iPhone-ul dvs. nu sună la primirea unui apel sau dacă nu primiți apeluri deloc, aceasta se poate datora diferitelor setări, cum ar fi modul nu deranjați sau modul avion, sunetul apelanților necunoscuți și așa mai departe. Nu vă faceți griji, nu va trebui să găsiți setarea care ar putea afecta tonurile de apel ale iPhone-ului dvs. Am acoperit toate remediile care vă vor ajuta să rezolvați problema iPhone-ului care nu sună atunci când apare un apel primit.

Bonne fête du 1er mai avec Muguet ...
Bonne fête du 1er mai avec Muguet - Carte virtuelle

1. Reporniți iPhone-ul

Începeți procesul de depanare repornind iPhone-ul. Adesea, această remediere clasică este suficientă pentru ca iPhone-ul să sune din nou. Asta pentru că uneori o problemă minoră sau o aplicație care rulează în fundal poate face ca iPhone-ul să nu sune pentru apelurile primite. Acest lucru poate fi rezolvat prin repornirea telefonului.

Urmați acești pași pentru a face acest lucru:

 1. Apăsați lung butonul de pornire până când vedeți mesajul „Alunecare pentru a opri”.
Reporniți iPhone
 1. Glisați de la stânga la dreapta pe glisor pentru a opri iPhone-ul.
 2. Odată oprit, porniți iPhone-ul ținând apăsat din nou butonul de pornire.

2. Verificați comutatorul Ring/Silențios

Toate iPhone-urile au un comutator fizic pe partea stângă care ajută la punerea telefonului în modul silențios. Este posibil să fi trecut din greșeală în modul silențios, ceea ce nu a generat niciun apel pentru apelurile primite.

Pentru a o remedia, utilizați acești pași:

 1. Căutați comutatorul din partea stângă a iPhone-ului, chiar deasupra butoanelor de volum. Dacă nu îl găsiți, asigurați-vă că îndepărtați orice husă de protecție de pe iPhone. Comutatorul s-ar putea ascunde sub el.
Comutator Iphone
 1. Apoi, uitați-vă la poziția comutatorului. Dacă comutatorul este mutat către ecran (sau partea din față a telefonului), înseamnă că iPhone-ul este setat să sune. Pentru a fi pe partea mai sigură, mutați comutatorul înapoi o dată și aduceți-l din nou în poziția inițială.
 2. Dacă comutatorul este mutat spre spatele telefonului, iPhone-ul tău a fost setat în modul silențios. Veți vedea, de asemenea, o dungă portocalie mică lângă comutator când iPhone-ul este pornit. Mutați/împingeți comutatorul spre ecran pentru a dezactiva modul silențios. Vă rugăm să rețineți că nu trebuie să apăsați comutatorul. Trebuie să-l mutați în sus sau în jos.
Iphone Switch Mute

3. Măriți volumul tonului de apel

Pe lângă comutator, iPhone-ul dvs. poate fi setat în modul silențios dacă volumul soneriei și alertelor este setat la 0. Trebuie să verificați și să creșteți volumul soneriei, astfel încât să auziți tonul de apel pentru apelurile primite.

 1. Deschide Setări iPhone.
 2. Accesați „Sunete și tactile”.
 3. Acum, trageți glisorul de sub „Sonerie și alerte” la dreapta pentru a crește volumul la un nivel optim.
Iphone Măriți volumul soneriei
 1. De asemenea, dezactivați comutatorul de lângă „Schimbați cu butoane”. Dacă această opțiune este activată, apăsarea butoanelor de volum din partea dreaptă a dispozitivului dvs. va schimba volumul tonului de apel. Dezactivarea acestuia vă împiedică să schimbați din greșeală volumul tonului de apel, deoarece tastele de volum modifică doar volumul media.

4. Verificați Notificările aplicației

 1. Accesați „Setări → Telefon → Notificări” de pe iPhone.
Notificări pe telefonul Iphone
 1. Asigurați-vă că comutatorul de lângă „Permite notificări” este activat. De asemenea, verificați alte opțiuni de pe acest ecran și activați-le în funcție de preferințele dvs.
Telefonul Iphone Permite notificări
 1. În testarea mea, dezactivarea „Permite notificări” pentru aplicația Telefon nu a dezactivat tonul de apel, dar pentru a fi mai sigur, ar trebui să îl păstrați activat.

5. Dezactivați modurile de focalizare (sau Nu deranjați)

Dacă orice profil Focus, cum ar fi „Nu deranja”, Muncă, Conducere etc., este activat pe iPhone, atunci nu veți auzi un ton de apel pentru apelurile primite. Trebuie să dezactivați modul Focus sau să-l personalizați pentru a permite apeluri de la utilizatorii selectați.

Notă: Modurile de focalizare sunt disponibile pe iPhone-urile care rulează iOS 15+. Pentru iOS 14 și mai puțin, va trebui să dezactivați „Modul Nu deranja”.

Pentru a dezactiva modul Focus, urmați acești pași:

 1. Accesați „Setări → Focus”.
Iphone Focus
 1. Atingeți profilul pe care scrie Activat.
 2. Dezactivați opțiunea de pe ecranul următor.
Focalizarea Iphone Opriți

Sfat pro: Dacă dețineți un Apple Watch, glisați în sus pe el și asigurați-vă că pictogramele clopot, teatru și lună nu sunt aprinse. Dacă sunt activate, acestea vor reduce sunetele de pe telefon, precum și de pe ceas.

6. Verificați Tonul de apel implicit

Dacă utilizați un ton de apel personalizat, adică un ton de apel care nu a fost preinstalat pe iPhone, atunci ar putea exista o problemă cu tonul de apel personalizat. Ar trebui să încercați să comutați la unul dintre tonurile de apel preinstalate pe iPhone.

 1. În Setările iPhone, accesați „Sunete și tactile”.
 2. Apoi atinge Ton de apel.
Sunet și ton de apel Iphone
 1. Atingeți tonul de apel care spune Implicit sau utilizați orice ton de apel preinstalat din lista de sub bara neagră orizontală.
Schimbarea sunetului și tonului de apel Iphone

7. Bifați Ton de apel pentru Contactele selectate

Dacă iPhone-ul dvs. nu sună pentru apelurile primite de la anumite persoane, atunci problema ar putea fi în tonul de apel personalizat.

 1. Lansați aplicația Contacte și deschideți contactul pentru care tonul de apel nu funcționează.
 2. Atingeți Editați.
Editare ton de apel pentru contactul Iphone
 1. Derulați în jos și atingeți Ton de apel. Schimbați tonul de apel cu unul dintre cele preinstalate.
Ton de apel de contact Iphone B

8. Opriți modul Avion

Dacă nici măcar nu primiți o notificare de apel pierdut pentru apelurile primite, este posibil să fi activat accidental modul Avion pe iPhone. Pentru cei care nu știu, modul Avion dezactivează toată conectivitatea celulară, astfel încât este posibil ca iPhone-ul dvs. să nu sune.

 1. Pentru a verifica și a dezactiva modul Avion, deschideți Setări iPhone.
 2. Dezactivați comutatorul de lângă Modul Avion din partea de sus a listei.
Modul avion Iphone

9. Verificați Dispozitive Bluetooth conectate

iPhone-ul dvs. poate fi adesea conectat la un accesoriu Bluetooth, cum ar fi căști, difuzor etc. Acest lucru face ca orice sunet de la iPhone să fie redat pe dispozitivul Bluetooth conectat. Dacă dispozitivul Bluetooth conectat se află departe, nu veți auzi tonul de apel.

Fie dezactivați dispozitivele Bluetooth din apropiere, fie pur și simplu dezactivați Bluetooth pe iPhone.

 1. Pentru aceasta din urmă, accesați „Setări → Bluetooth”.
 2. Dezactivați comutatorul de lângă Bluetooth.
Bluetooth Iphone Opriți

10. Verificați că iPhone-ul nu este blocat în modul căști

iPhone-urile mai vechi care acceptau o mufă pentru căști de 3,5 mm ar putea rămâne adesea blocate în modul căști. Adică, iPhone-ul ar crede că este conectat la căști atunci când nu era. Acest lucru a dus la niciun sunet de la difuzorul iPhone-ului, ceea ce ar putea cauza problema fără ton de apel.

Pentru a o repara, introduceți o dată cablul căștilor în mufa de 3,5 mm și apoi scoateți-l. Sperăm că acest lucru ar trebui să scoată iPhone-ul din modul căști. De asemenea, puteți încerca să suflați aer în mufă doar în cazul în care particulele de praf sau resturile afectează funcționarea normală a căștilor.

11. Verificați Numerele blocate

Dacă nu primiți apeluri numai de la utilizatori selectați, verificați dacă sunt în lista blocate. Este posibil să fi blocat accidental numărul.

 1. Deschide Setări pe iPhone-ul tău.
 2. Apăsați pe Telefon.
 3. Accesați „Contacte blocate”.
Contacte blocate pe iPhone B
 1. Veți vedea numărul sau contactele care sunt blocate pe iPhone.
 2. Pentru a debloca pe cineva, glisați spre stânga pe el și atingeți Deblocați.
Contactele blocate pe iPhone Eliminați

12. Dezactivează Silențiază apelanții necunoscuți

O altă setare care ar putea afecta apelurile primite pe iPhone-ul tău este Reduceți la tăcere apelanții necunoscuți. Când este activat, iPhone-ul nu va suna pentru numerele care nu sunt salvate în agenda dvs., cu excepția numerelor nesalvate din lista de apeluri recente. Această caracteristică ar putea fi de vină pentru apelurile pierdute de la cabinetul medicului dumneavoastră.

 1. Pentru a dezactiva Silenția apelanților necunoscuți, accesați „Setări → Telefon -> Silențiază apelanții necunoscuți”.
Iphone Silence Apelanți necunoscuți B
 1. Dezactivați comutatorul de lângă „Silențiază apelanții necunoscuți”.
Iphone Silence Apelanți necunoscuți Dezactivați

13. Dezactivați redirecționarea apelurilor

Apoi, aruncați o privire asupra setărilor de redirecționare a apelurilor. Dacă este activat, iPhone-ul dvs. nu va suna, deoarece apelurile primite sunt redirecționate către un alt număr. Trebuie să-l dezactivați pentru a primi apeluri pe iPhone.

 1. Accesați „Setări → Telefon → Redirecționare apel”.
Redirecționarea apelurilor Iphone
 1. Așteptați câteva secunde. Dezactivați comutatorul de lângă „Redirecționarea apelurilor”.
Redirecționarea apelurilor Iphone Dezactivați

14. Verificați Blocarea apelurilor terță parte

Folosiți vreo aplicație terță parte pentru apeluri sau blocarea apelurilor? Verificați dacă nu blochează apelurile de la niciun număr. Deschideți aplicația terță parte și verificați dacă există numere blocate în ele.

Alternativ, accesați „Setări → Telefon → Blocare și identificare a apelurilor”. Opriți toate aplicațiile. Vă rugăm să rețineți că această funcție este disponibilă numai pe anumite iPhone-uri.

15. Actualizați software-ul

Uneori, problema iPhone care nu sună poate fi cauzată de o eroare în software-ul iOS. Pentru a o remedia, trebuie să actualizați iOS la cea mai recentă versiune.

 1. Accesați „Setări → General → Actualizare software”.
 2. Lăsați iPhone-ul să verifice dacă există o actualizare disponibilă. Dacă este disponibil, atingeți „Descărcați și instalați”.
Actualizare software pentru iPhone

16. Alte remedieri potențiale

Unii utilizatori din diferite forumuri au sugerat remedieri care, în general, nu ar trebui să aibă niciun efect asupra tonului de apel, dar i-au ajutat de fapt să rezolve problema iPhone care nu sună pentru apeluri. Le poți încerca și tu.

 • Accesați „Setări → Telefon → Anunțați apeluri”. Selectați Niciodată. Sau, dacă doriți ca iPhone-ul să anunțe numele apelantului, selectați Întotdeauna.
 • Permite Apel Wi-Fi sub „Setări → Telefon → Apelare Wi-Fi” a iPhone-ului.
 • Accesați „Setări → Sunete și tactil”. Dezactivați comutatorul de lângă „Vibrați pe inel”.
 • Opriți apelurile de pe alte dispozitive accesând „Setări → Telefon → Apeluri pe alte dispozitive”.
 • Accesați „Setări → Telefon → Apeluri primite”. Selectați „Ecran complet” pentru a afișa apelul primit pe ecran complet.

17. Resetați setările de rețea

Dacă nimic nu a funcționat până acum și problema persistă, încercați să resetați setările de rețea pe iPhone. Aceasta va elimina rețelele Wi-Fi salvate, dispozitivele Bluetooth asociate și vor reseta alte setări de rețea la valorile implicite. Datele dumneavoastră personale nu vor fi afectate.

 1. Accesați „Setări → General → Transfer sau Resetare iPhone” al iPhone-ului dvs.
Iphone Resetare Iphone
 1. Atingeți „Reset → Reset Network Settings”.
Iphone Resetează setările de rețea

18. Resetați toate setările

Dacă toate celelalte au eșuat, ar trebui să resetați toate setările de pe telefon. Acest lucru va readuce toate setările de pe iPhone la valorile implicite. Va trebui să setați din nou toate setările în funcție de preferințele dvs. Fișierele dvs. personale nu vor fi șterse prin resetarea tuturor setărilor.

Accesați „Setări → General → Transfer sau Resetare iPhone → Resetare → Resetare toate setările.”

Iphone Resetează toate setările

Bonus: Sunetul mesajului text nu funcționează pe iPhone

Dacă iPhone-ul dvs. sună pentru apelurile primite, dar alertele de mesaje text nu funcționează, trebuie să verificați setările pentru mesaje.

 1. Accesați „Setări → Mesaje → Notificări” de pe iPhone.
Notificări de mesaje Iphone
 1. Activați comutatorul de lângă „Permite notificări”. Derulați în jos și asigurați-vă că toate tipurile de alerte sunt selectate în secțiunea Alerte.
Activare notificări pentru mesaje Iphone
 1. De asemenea, atingeți Sunete și verificați dacă nu scrie Nimic. Dacă este setat la Niciunul, alegeți un alt ton.
Iphone Mesaje Notificări Sunete
 1. În continuare, derulați în jos și atingeți „Personalizați notificările”. Asigurați-vă că comutatoarele de lângă „Expeditori necunoscuți”, Tranzacții și Promoții sunt toate activate.
Iphone Mesaje Notificări Personalizare
 1. De asemenea, lansați aplicația Apple Messages și deschideți persoana de contact ale cărei notificări de mesaje nu le primiți.
 2. Atingeți numele persoanei de contact din partea de sus și asigurați-vă că comutatorul de lângă „Ascunde alertele” este dezactivat.
Iphone Mesaje Notificări Alerte

Sperăm că aceste remedieri vă vor ajuta să rezolvați tonurile de apel care nu funcționează pe iPhone. Odată ce iPhone-ul începe să sune pentru apelurile primite, aflați cum să utilizați iPad-ul pentru a primi apeluri și cum să înregistrați apeluri pe iPhone.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x