Cele mai bune 4 alternative la Google Earth pe care le poți încerca acum!

Top 4 alternative Google Earth pe care le poți folosi
⏱️ 11 min read

Google Earth este o aplicație populară care oferă utilizatorilor o experiență virtuală a explorării Pământului, dar există și alternative interesante care merită încercate. În acest top, vom discuta patru dintre cele mai bune alternative la Google Earth.

1. NASA World Wind – Acesta este un produs gratuit, dezvoltat de NASA, care oferă o experiență interactivă 3D la nivel global. Utilizatorii pot explora Pământul, dar pot și vizualiza alte planete și luni din sistemul nostru solar.

2. Bing Maps – Un alt serviciu popular, Bing Maps oferă imagini aeriene și 3D pentru mai multe orașe din întreaga lume. Deși nu are aceeași acoperire globală ca Google Earth, Bing Maps include o mulțime de funcții utile, precum rutele de condus și posibilitatea de a căuta locuri de interes.

3. OpenStreetMap – O alternativă gratuită și open-source la Google Maps, OpenStreetMap oferă hărți detaliate pentru întreaga lume. Utilizatorii pot întreba comunitatea OpenStreetMap pentru a îmbunătăți hărțile sau chiar pot contribui la acestea cu propriile lor date și imagini.

4. Mapbox – Mapbox este un serviciu de creare de hărți personalizate care oferă funcții bune pentru dezvoltatori. În timp ce această soluție nu oferă o experiență atât de cuprinzătoare ca Google Earth, permite utilizatorilor să creeze hărți personalizate și să integreze acestea în propriile aplicații.

În concluzie, fiecare dintre alternativele enumerate oferă o perspectivă unică asupra lumii, cu caracteristici unice și pot fi uneori înlocuitori perfecte ale Google Earth.

Multe progrese din domeniul computerelor (și al tehnologiei, în general) nu numai că ne-au simplificat viața de zi cu zi, dar au făcut posibile și multe lucruri grozave. Indiferent dacă doriți să căutați ceva, să vă uitați la emisiunile preferate, să scrieți următorul roman sau să faceți altceva, există un site web, o aplicație sau un software pentru asta. Și datorită aplicațiilor uimitoare precum Google Maps și Google Earth, poți vedea aproape oriunde în lume, la computer, în timp ce stai în luxul casei tale.

Deși Google Earth este grozav, există alte câteva opțiuni care vă pot ajuta să faceți aceleași lucruri. Mulți utilizatori nu sunt mulțumiți de politicile Google de colectare a datelor și nu doresc să furnizeze mai multe date decât este necesar. Dacă din acest motiv sau pentru al tău, cauți alternative Google Earth, atunci ai ajuns la locul potrivit. Iată cele mai bune 4 aplicații precum Google Earth pe care le puteți folosi în 2020.

Cele mai bune alternative la Google Earth (actualizată în octombrie 2020)

Iată aplicații și programe similare cu Google Earth pe care le puteți folosi în avantajul dvs. Puteți face clic pe linkul de mai jos și puteți trece la aplicații fără probleme.

Cele mai bune alternative la Google Earth

1. Extindeți Pământul

Zoom Earth este una dintre cele mai bune alternative la Google Earth numai pentru că nu utilizează multe dintre serviciile Google pentru cartografierea datelor și, totuși, oferă imagini grozave ale Pământului nostru. Similar cu Google Earth, Zoom Earth este bazat pe web și afișează informații în timp real despre vreme, furtuni, incendii și multe altele. Cea mai bună parte este că puteți vedea vederi aeriene de înaltă rezoluție ale multor locuri pe o hartă cu zoom.

Folosesc Google Earth în ultimii ani și se pare că Zoom oferă cu siguranță o calitate mai bună a imaginii. De asemenea, la fel ca Google Earth, Zoom Earth vă permite de asemenea să vizualizați istoricul imaginilor unei anumite locații. Am putut vedea imagini aeriene din 2002 ale regiunii mele, ceea ce este pur și simplu uimitor și calitatea imaginii a fost din nou surprinzător de mai bună decât Google Earth.

Dacă vă întrebați despre introducerea datelor, acestea sunt sursele pe care Zoom Earth le folosește pentru a simula Pământul în timp real. Pentru imagini live cu vremea, folosește NOAA GOES (Geostationary Operating Environmental Satellite) care este gestionat de NASA. De asemenea, utilizează date de la sateliții din Japonia și UE.

Pentru imaginile zilnice, Zoom Earth folosește în principal serviciul GIBS al NASA și pentru imagini istorice, Microsoft și Esri vin în ajutor. Pe scurt, Zoom Earth este un serviciu non-Google care este de fapt la fel de bun ca Google Earth în ceea ce privește imaginile aeriene și cu siguranță ar trebui să-l încercați.

Caracteristici cheie: Vedere aeriană de înaltă calitate, simulare în timp real a Pământului, informații despre vreme, furtuni și incendii, date provenite de la organizații de încredere

Disponibilitatea platformei: Web

Preț: Gratuit

Vizitați site-ul web

2. NASA World Wind

Dacă ceva poartă numele și aprobarea agenției spațiale a Statelor Unite, nu există nicio îndoială că va fi bine. Și, ca atare, sursa deschisa NASA World Wind este una dintre cele mai bune alternative Google Earth pe care le puteți găsi.

Este demn de remarcat faptul că NASA World Wind este un Kit de dezvoltare software bazat pe Javadestinat în primul rând dezvoltatorilor, care îl pot folosi pentru a construi aplicații folosind date (imagini din satelit, hărți topografice etc.) furnizate de NASA și USGS.

1. NASA World Wind

De la zoom la înclinare, sunt acceptate diferite tipuri de comenzi și există o colecție considerabilă de imagini de înaltă rezoluție. Baza de date conține milioane de nume de locuri, limite politice și chiar linii de latitudine/longitudine.

De asemenea, sunt numeroase pluginuri și pluginuri, care poate fi folosit pentru a adăuga funcții precum scripturi de control al camerei și fișiere XML care afișează marcatori de locație ca pictograme. Toate aceste funcții avansate fac din NASA World Wind cea mai bună alternativă la Google Earth Pro (versiunea pentru desktop).

Caracteristici cheie: Proiect open source, întreținut de NASA, imagini de înaltă rezoluție ale Pământului, import de date XML, ideal pentru dezvoltatori

Disponibilitatea platformei: Windows, macOS, Linux

Preț: Gratuit

Descarcare

3. Marmură

Indiferent unde pe Pământ doriți să vizitați, Marble vă va ajuta. Alternativa robustă Google Earth are moduri de afișare multiplecare poate fi folosit pentru a vedea Pământul nu numai ca un glob 3D, ci și pentru a evidenția caracteristicile sale topografice, vederile străzii și chiar datele despre temperatură și precipitații.

Acest lucru este îmbunătățit și mai mult cu informații precum fotografii, actualizări de trafic în timp real și căutarea adresei online/offline. De fapt, și Marble are rutare și navigare pas cu pas (atât online, cât și offline).

2. Marble Google Earth Alternative

Aplicația în sine este destul de ușoară, deoarece se livrează fără seturi de date suplimentare. Cu toate acestea, același lucru poate fi obținut cu ușurință prin descărcări în aplicație. Există chiar și seturi de date care vă permit să vedeți modele virtuale ale lunii și ale altor planete.

De asemenea, puteți urmăriți orbitele sateliților și stațiilor spațiale, care sunt actualizate în timp real. De asemenea, există multe instrumente utile, cum ar fi simularea timpului, marcaje etc., care fac Marble și mai bun.

Caracteristici cheie: Informații topografice ale Pământului, Acces Street View, Navigare ușoară, Modele virtuale ale lunii și ale altor planete, Urmărește sateliții în timp real

Disponibilitatea platformei: Windows, macOS, Linux

Preț: Gratuit

Descarcare

4. Google Street View

Una dintre cele mai importante caracteristici ale Google Earth este că vă permite să vedeți o vedere 3D de înaltă calitate a locurilor populare precum Turnul Eiffel, Muntele Everest, Taj Mahal și multe altele. Google a identificat în mod special aceste locații populare și a cartografiat imagini aeriene și puncte de date 3D pentru a vă oferi tur virtual al locului respectiv. Puteți obține o experiență similară și chiar mai mult cu Google Street View.

Da, este un alt serviciu Google cu aproape același scop, dar așa cum sugerează și numele, vă duce de la distanță la străzi din multe locuri (nu doar popular) în toată lumea. Am folosit acest serviciu în trecut și Google Street View a reușit să arate locuri într-o vedere panoramică de 360 ​​de grade.

4. Google Street View

La fel ca Google Earth, acest lucru poate aduce locuri îndepărtate pe smartphone-ul dvs. și te fac să te simți mai aproape de locuri pe care vrei să-l vizitezi. Acestea fiind spuse, rețineți că în India, guvernul nu a permis Google să capteze date despre stradă, așa că nu veți găsi vizualizări ale străzilor pentru multe alte locuri decât cele generate de utilizatori.

Dar pentru restul lumii, vă puteți bucura de priveliștile străzii din toate locurile pe tot globul. Puteți afla mai multe despre Google Street View în articolul nostru despre cele mai bune sfaturi și trucuri Google Maps.

Caracteristici cheie: Street View în întreaga lume, vedere panoramică la 360 de grade, compatibil VR, apropiați-vă de locurile preferate

Disponibilitatea platformei: Android iOS

Preț: Gratuit

Descarcare: android (Gratuit), iOS (Gratuit)

Întrebări frecvente

Î. Există o altă aplicație precum Google Earth?

Deși nu există o alternativă Google Earth completă care să acopere toate funcțiile, puteți arunca o privire la Zoom Earth. Oferă vederi aeriene grozave ale întregii lumi și, de fapt, calitatea imaginii este mai bună decât Google Earth.

Î. Care versiune de Google Earth este cea mai bună?

Toate versiunile de Google Earth sunt grozave, dar dacă aveți un computer, mergeți mai departe și descărcați versiunea desktop pentru o mai bună reprezentare. În afară de asta, versiunea web este, de asemenea, destul de bună și capabilă să redea Earth Engine.

Î. Există un Google Earth în timp real?

Google Earth nu oferă o vizualizare în timp real, dar dacă doriți una, alegeți doar Zoom Earth. Oferă imagini în timp real, informații despre vreme, furtuni, incendii de pădure și multe altele din locuri din întreaga lume. De asemenea, vă oferă informații precum viteza vântului, presiunea etc.

Î. Pot folosi Google Earth fără a-l descărca?

Da, puteți utiliza versiunea web a Google Earth fără a o descărca. Corect faceți clic pe acest link și veți fi dus la Google Earth Web.

Î. Cât de departe poate merge Google Earth?

Puteți merge încă din 1984 pentru a obține o vedere aeriană a Pământului. Google a introdus această nouă funcție numită Google Earth Timelapse, unde puteți urmări modificările din 1984 până în prezent. Mergi la acest site web pentru a găsi mai multe informații,

Vizitați locuri virtual cu aceste alternative la Google Earth

Este adevărat că Google Earth este liderul incontestabil când vine vorba de vizualizarea reprezentărilor virtuale 3D ale Pământului și ale numeroaselor peisaje naturale, orașe create de om în care planeta noastră găzduiește. Cu toate acestea, așa cum am văzut mai sus, Google Earth nu este singurul disponibil. Așa că verificați aceste alternative la Google Earth și spuneți-ne ce părere aveți în secțiunea de comentarii de mai jos.

Progresele tehnologice, în special cele din domeniul computerelor, ne-au simplificat viața de zi cu zi și au făcut posibile multe lucruri grozave. Google Earth și Google Maps permit utilizatorilor să vadă aproape orice locație din lume în detaliu și în timp real, dar mulți utilizatori nu sunt mulțumiți de politicile Google de colectare a datelor. Însă există alternative la Google Earth, cum ar fi Zoom Earth, NASA World Wind, Marble și Google Street View, care oferă imagini de înaltă rezoluție, informații despre vreme și posibilitatea de a urmări sateliții în timp real. Cu toate funcțiile și caracteristicile lor, aceste alternative la Google Earth pot fi o alegere excelentă pentru utilizatorii care caută o altă opțiune de vizualizare a Pământului.
Închei cu această despărțire, dar asta nu înseamnă că tehnologia ne părăsește. Dimpotrivă, ea este aici să ne transforme lumea într-un loc mai inteligent și mai conectat decât oricând. Continuăm să descoperim împreună inovații și să le punem la dispoziția celor interesați să le înțeleagă, să le utilizeze sau pur și simplu să le admire. Până la următoarea postare, să fim în continuare deschiși la noutăți, curioși și nerăbdători să aflăm ce urmează să se întâmple. #TechOn!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x