Cele mai bune 5 calculatoare de amprentă de carbon disponibile pentru a calcula impactul asupra mediului

Top 5 calculatoare de amprentă de carbon pentru a calcula amprenta de carbon
⏱️ 8 min read

Calcularea amprentei de carbon este o metodă importantă prin care putem evalua impactul activităților noastre asupra mediului. Pentru a face acest lucru, există unele calculatoare specializate care ne ajută să estimăm nivelul de emisii de gaze cu efect de seră pe care îl producem în urma activităților noastre zilnice.

În acest sens, am făcut o selecție a celor mai bune 5 calculatoare de amprentă de carbon disponibile online. Acestea includ o gamă variată de instrumente și metode de calcul, de la simplele calcule de CO2 până la analize complexe ale întregii noastre activități de zi cu zi. Așadar, dacă sunteți interesați de protejarea mediului și vreți să vă implicați în lupta împotriva schimbărilor climatice, ar trebui să consultați aceste instrumente practice pentru a începe să reduceți impactul negativ asupra planetei noastre.

Schimbările climatice nu mai reprezintă o problemă pentru viitor. Este ceva pe care toți ar trebui să-l luăm cu maximă seriozitate. Un pas pe care îl puteți face chiar acum pentru a aborda schimbările climatice este să vă măsurați amprenta de carbon și să faceți schimbări eficiente ale stilului de viață. Pentru a vă ajuta pe parcursul procesului, am întocmit o listă cu cele mai bune calculatoare de amprentă de carbon. Cu aceste calculatoare de amprentă de carbon, puteți fi conștient de impactul negativ asupra mediului și puteți lua măsuri suplimentare pentru a-l reduce.

Cele mai bune calculatoare de amprentă de carbon (2021)

Care este amprenta de carbon?

Înainte de a trece pe listă, în primul rând, este esențial să înțelegem amprenta de carbon. Pentru cei neinițiați, Amprenta de carbon este cantitatea de gaze cu efect de seră eliberate în atmosferă.. Include, dar nu se limitează la, dioxid de carbon, metan și protoxid de azot. Amprenta de carbon este măsurată în tone de echivalent CO2 (cu cât mai puțin, cu atât mai bine), de obicei anual.

1. Amprenta de carbon

Carbonfootprint.com este unul dintre cele mai utilizate instrumente pentru a vă calcula emisiile de carbon. Site-ul web are calculatoare separate pentru persoane fizice, întreprinderi mici și multe altele. Ceea ce îmi place la calculatorul de amprentă de carbon este că vă oferă controale granulare. Vă permite chiar să vă alegeți țara pentru a vă compara amprenta de carbon cu persoana medie din țara dvs. De asemenea, puteți seta perioada înainte de a începe calculul.

Dovedi Amprenta de carbon

Cum să-ți calculezi amprenta de carbon folosind calculatorul de amprentă de carbon

1. Deschideți calculatorul de amprentă de carbon. În primul rând, alegeți țara și perioada de calcul. El ideal ar fi un an, dar aveți flexibilitatea de a mări sau micșora durata. Apoi faceți clic pe butonul „Acasă” din colțul din dreapta jos pentru a continua.

setați țara și perioada de calcul

2. În secțiunea „Amprenta de carbon a gospodăriei”, selectați numărul de persoane din gospodăria dvs. din meniul derulant. Completați-vă consumul de energie electrică, gaze naturale, păcură, cărbune, GPL, propan și peleți de lemn. Apoi faceți clic pe „Calculați amprenta gospodăriei”. După ce obțineți această estimare, faceți clic pe butonul „Zboruri”.

amprenta de carbon acasă

3. Dacă sunteți un călător frecvent, puteți include acele călătorii în secțiunea Zboruri. Puteți adăuga până la trei itinerarii de zbor aici. După ce ați făcut acest lucru, mergeți la secțiunea „Mașină”.

amprenta de carbon de zbor

4. Aici puteți seta kilometrajul mașinii dvs. Puteți alege modelul exact al mașinii dumneavoastră sau puteți introduce randamentul (în litri/100 km). Dacă nu dețineți o mașină, puteți sări la secțiunea „Motocicletă”.

introduceți detaliile mașinii

5. Dacă aveți o motocicletă, adăugați kilometrajul, alegeți dimensiunea motorului bicicletei sau adăugați manual randamentul acesteia. După ce ați făcut asta, mergeți la secțiunea „Autobuz și tren”.

amprenta de carbon a bicicletei

6. Acum puteți introduce kilometrajul diferitelor moduri de transport public pe care le utilizați în mod regulat.

calcul autobuz și tren

7. Ultimul pas este să adăugați diverse detalii despre cât cheltuiți în diferitele categorii afișate în imaginea de mai jos. umple-le pe toate şi faceți clic pe butonul „Rezultate”. pentru a-ți vedea amprenta de carbon.

calculator secundar

8. Îți poți vedea în sfârșit amprenta de carbon. Pagina arată, de asemenea, amprenta medie în țara dvs. și obiectivul global de combatere a schimbărilor climatice.

rezultatele amprentei de carbon

2. Conservation.org

Un alt instrument puternic pentru calcularea amprentei de carbon este calculatorul Conservation.org. Puteți introduce detalii despre domiciliu, transport și călătorie pentru rezultate mai bune. După introducerea tuturor datelor relevante, instrumentul vă arată câți copaci sunt necesari pentru a vă compensa amprenta anuală, ceea ce este un bun indiciu pentru o perspectivă mai bună. Pagina de rezultate include, de asemenea, sfaturi rapide pentru a vă ajuta să vă reduceți amprenta de carbon.

Amprenta de carbon Conservation.org

Dovedi Calculator pentru amprenta de carbon Conservation.org

3. Calculatorul Națiunilor Unite pentru amprenta de carbon

Calculatorul de amprentă de carbon al Națiunilor Unite este o opțiune de luat în considerare dacă doriți un instrument standard care funcționează excelent, indiferent de țara de reședință. Trebuie să completați detaliile în categoriile gospodărie, transport și stil de viață. Calculatorul vă arată apoi rezultatele împreună cu media pentru țara dvs. și media mondială.

Calculatorul ONU pentru amprenta de carbon

Dovedi Calculatorul ONU pentru amprenta de carbon

4. Terra Pass

Puteți utiliza calculatorul Terrapass pentru a vă afla amprenta de carbon. Spre deosebire de alte calculatoare de amprentă de carbon din această listă, nu trebuie să petreceți mult timp completând detaliile aici. Există instrucțiuni pentru adăugarea vehiculului, zborului și consumului de energie la domiciliu. Instrumentul este relativ simplu de utilizat și puteți obține rezultatele în câteva minute. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că acest calculator este cel mai potrivit pentru cititorii din Statele Unite. Poți și tu consultați calculatorul amprentei de carbon a naturii dacă doriți un instrument orientat spre SUA cu opțiuni avansate.

acces terasă

Dovedi Terrapass

5. Carbon Watch

Dacă sunteți în căutarea unui calculator de amprentă de carbon realizat pentru India, atunci trebuie să încercați aplicația CarbonWatch. Lansată de departamentul de mediu al guvernului Chandigarh, aplicația oferă diverse indicații pentru a vă ajuta să vă măsurați eficient amprenta de carbon. Aplicația este disponibilă numai pe Android de la momentul scrierii acestui articol, dar ar trebui să vină pe dispozitivele iOS în viitor. Dacă doriți un instrument personalizat pentru oamenii care locuiesc în India, puteți consulta și calculatoarele de amprentă de carbon de la Puterea Tata și Banca ICICI.

ceas de carbon
Imagine: CarbonWatch / Play Store

Descărcați CarbonWatch (Magazin Play)

Verificați-vă cu ușurință amprenta de carbon

Acum că știți cum să vă calculați amprenta de carbon, ar trebui să luați în considerare măsuri pentru a vă schimba stilul de viață și pentru a contribui la transformarea lumii într-un loc mai bun. Un loc bun pentru a începe atunci când vine vorba de reducerea amprentei de carbon ar fi să minimizați utilizarea transportului personal (sau să treceți la un vehicul electric, dacă este posibil).

Puteți trece la modurile de transport public, puteți utiliza servicii de partajare a călătoriei și multe altele. Schimbările stilului de viață ar implica trecerea la diete vegane/vegetariene și reciclarea ori de câte ori este posibil. Urmând acești pași, puteți reduce semnificativ emisiile de carbon și puteți proteja lumea pentru generațiile viitoare.

Schimbările climatice nu mai reprezintă o problemă pentru viitor, ci pentru prezent. Este important ca toți să luăm în considerare această problemă și să facem schimbări eficiente în stilul nostru de viață. Pentru a ne ajuta să ne măsurăm amprenta de carbon și să luăm măsuri suplimentare pentru a o reduce, există o serie de calculator de amprentă de carbon disponibile online, fiecare cu propriile lor caracteristici și avantaje. Este vital să fim conștienți de impactul negativ al emisiilor noastre de gaze cu efect de seră și să facem schimbări pentru a proteja lumea pentru generațiile viitoare.
“Încheiem aici călătoria noastră printre inovații și tehnologii din România. Sperăm că v-am fost de ajutor în a vă păstra la curent cu cele mai noi tendințe și ultimele lansări. Rămâneți conectați și nu uitați niciodată să explorați teritoriul digital pentru a descoperi lumea minunată a tehnologiei de astăzi și de mâine.”

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x