Alegerea unei soluții de stocare este una dintre cele mai semnificative decizii pe care un dezvoltator (sau o echipă de dezvoltare) trebuie să o ia atunci când construiește o aplicație web sau mobilă.

După cum vă puteți imagina, există multe opțiuni de stocare diferite.

În acest articol, vom discuta pe scurt două dintre cele mai utilizate soluții cloud: blocare stocare (cunoscut și sub numele de SAN sau rețea de stocare) și stocarea obiectelor. După aceasta, vom trece prin primele mele 5 soluții sugerate de stocare a obiectelor.

Există un al treilea tip de stocare utilizat în mod obișnuit: stocarea sistemului de fișiere. Cu toate acestea, acest mecanism poate concura și cu SAN-urile și stocarea obiectelor, deci nu vom intra prea adânc în el.

Ce este Block Storage?

Blocarea stocării este o rețea de hard diskuri conectate prin rețea cu fibră optică. Acest lucru îi conferă o margine peste cablurile de cupru datorită vitezei crescute.

Motivul pentru care se numește stocare bloc este că fiecare fișier din acest sistem este împărțit în „blocuri” de date stocate pe un disc. Sectoarele din disc dețin blocuri individuale de date, iar aceste blocuri, atunci când sunt combinate, formează întregul fișier.

Deci, deși există avantaje ale utilizării SAN, cum ar fi scalabilitatea ridicată, este costisitor și poate deveni incredibil de complex pe măsură ce rețeaua crește.

Ce este stocarea obiectelor?

Caracteristica definitorie a stocării obiectelor este că, în loc să stocheze fișiere ca blocuri, datele sunt stocate ca obiecte.

De obicei, aceste obiecte vor avea atașate mai multe date decât blocurile utilizate pentru stocarea blocurilor. Obiectele includ adesea:

 • Un blob care conține toată sarcina utilă (de exemplu, imagine, videoclip, conținut text)
 • Metadate, care ne spune mai multe despre fișier (timestamps, permisiuni, autor, revizie și așa mai departe)
 • Un ID universal unic (UUID)

Un avantaj major al acestui tip de stocare este că obiectele sunt ușor de obținut și găsit datorită UUID-ului lor. Cu stocarea în blocuri, există o ierarhie specifică de fișiere prin care trece un utilizator înainte de a obține datele de care are nevoie, ceea ce poate încetini considerabil recuperarea datelor.

Acum, că am eliminat acest lucru, iată o listă cu primele mele 5 instrumente de stocare a obiectelor pentru dezvoltatori:

Amazon AWS S3

Cele mai bune 5 instrumente de stocare a obiectelor pentru

S3 este unul dintre pionierii stocării obiectelor. Gestionează o cantitate gigantică de date din întreaga lume în sute de industrii.

Caracteristici:

 • Fiabilitate și durabilitate ridicate, deoarece stochează obiecte S3 în copii pe mai multe sisteme.
 • Vă permite să gestionați costurile prin clasele sale de stocare S3, care oferă tarife diferite în funcție de tiparele de acces.
 • Oferă cea mai înaltă securitate și protecție pentru datele dvs.

Google Cloud Storage (GCS)

1611454805 96 Cele mai bune 5 instrumente de stocare a obiectelor pentru

Google oferă patru tipuri diferite de stocare pentru niveluri de afaceri de toate dimensiunile. Când mutați date pe fiecare dintre aceste tipuri de stocare, acesta vă va oferi ciclul de viață al datelor. Cu aceasta, puteți gestiona cât timp ar trebui stocate datele până când trebuie șterse.

Caracteristici:

 • Nu aveți o dimensiune minimă a obiectului.
 • Aveți acces la locații de stocare din întreaga lume.
 • Durabilitate foarte mare și latență scăzută.
 • Datele sunt redundante în mai multe locații geografice.

LakeFS

1611454805 83 Cele mai bune 5 instrumente de stocare a obiectelor pentru

LakeFS este un instrument open-source care funcționează cu stocarea obiectelor lacuri de date. Lacurile de date stochează, de obicei, fișiere sau blob-uri în format brut, central, printr-un depozit.

Lacurile de date, pe cont propriu, sunt limitate de lipsa unei comunicări frecvente între entități. LakeFS rezolvă acest lucru utilizând versiunea de date.

Caracteristici:

 • Prin S3 sau GCS, permite scalarea până la dimensiunea Petabytes utilizând un sistem care imită Git.
 • Puteți experimenta deoarece vă oferă un mediu de dezvoltare cu datele dvs.
 • Deoarece folosește o schemă Git-like, puteți utiliza în siguranță date noi într-o altă ramură fără a afecta ramura principală. Apoi, ulterior, îl puteți îmbina în siguranță odată ce fiecare aspect al noilor date este verificat (schemă etc.).

MiniIO

1611454805 343 Cele mai bune 5 instrumente de stocare a obiectelor pentru

MiniIO este o altă soluție open-source. Folosește API-ul Amazon S3, ceea ce îl face perfect pentru proiecte la scară largă care necesită o securitate foarte strictă.

Caracteristici:

 • Se numește cel mai rapid stoc de obiecte din lume, deoarece are o viteză de citire / scriere de până la 183 GB.
 • Aplică principiile de scalare web – un cluster poate uni forțe cu alte clustere până când formează mai multe centre de date.
 • Este prietenos cu Kubernetes.
 • Deoarece este open source, utilizatorii îl pot îmbunătăți și redistribui în mod liber.

Stackpath

1611454805 411 Cele mai bune 5 instrumente de stocare a obiectelor pentru

StackPath oferă atât un serviciu de rețea de livrare de conținut, Calculul Edgeși un stocare de obiecte compatibil S3. Se prezintă ca o opțiune mai ieftină pentru Amazon S3 și alți furnizori de cloud.

Caracteristici:

 • Este de șase ori mai rapid decât serviciile concurente, mai ales atunci când este combinat cu CDN sau platforma Edge Computing.
 • Este fără server, ceea ce înseamnă că nu are nevoie de încălzire.
 • Are 45 de locații marginale, ceea ce înseamnă că aplicația dvs. este disponibilă în întreaga lume, cu aceeași performanță oriunde.

În încheiere

Acolo îl aveți – o listă scurtă a instrumentelor de stocare a obiectelor de top pe care le puteți utiliza pentru următorul dvs. proiect web sau mobil. Stocarea obiectelor sa dovedit într-adevăr o modalitate excelentă de a stoca date atunci când scalabilitatea este cea mai importantă considerație.

Vă mulțumim că ați citit acest articol! Sper că ați învățat un lucru sau două despre modelele de stocare, în special despre stocarea obiectelor. Vă rugăm să nu ezitați să vă conectați cu mine pe LinkedIn și Stare de nervozitate.