Cele mai bune 5 metode de ștergere a memoriei RAM pe Android

Top 5 moduri de a șterge memoria RAM pe Android
⏱️ 8 min read

Memoria RAM (Random Access Memory – Memorie cu Acces Aleator) este una dintre cele mai importante componente ale unui dispozitiv Android, deoarece permite dispozitivului să funcționeze rapid și fără întreruperi. Cu toate acestea, memoria RAM poate fi suprasolicitată și poate duce la încetinirea dispozitivului sau la înghețarea acestuia. Pentru a remedia această problemă, există numeroase opțiuni de a șterge sau elibera memoria RAM pe Android.

1. Folosirea aplicațiilor de gestionare a memoriei RAM: Pe Google Play, există o serie de aplicații care vă ajută să gestionați și să eliberați memoria RAM. Aceste aplicații pot fi folosite pentru a șterge automat memoria RAM sau pentru a vă permite să eliberați manual memoria RAM.

2. Folosirea funcției “Clear All” din meniul recent: Dacă apăsați butonul “Recent” de pe dispozitivul dvs. Android, veți vedea o listă cu toate aplicațiile recent folosite. Dacă vă apăsați butonul “Clear All”, toate aceste aplicații vor fi închise, ceea ce va elibera memoria RAM și va accelera dispozitivul.

3. Restartarea dispozitivului: Restartarea dispozitivului este o modalitate simplă și eficientă de a elibera memoria RAM. Această acțiune va închide toate aplicațiile și procesele care rulează pe dispozitiv, astfel încât să puteți începe din nou cu o tabulare curată.

4. Dezinstalarea aplicațiilor neutilizate: Aplicațiile care nu sunt utilizate timp îndelungat ar putea să ocupe spațiu pe dispozitiv și să consume memorie RAM. Prin urmare, ar trebui sa dezinstalați aceste aplicații pentru a elibera spațiu și pentru a reduce utilizarea memoriei RAM.

5. Limitarea numărului de widget-uri și a aplicațiilor în fundal: Unele aplicații și widget-uri pot consuma multă memorie RAM pe dispozitivul dvs. Android. Limitarea numărului de widget-uri și aplicații care rulează în fundal poate ajuta la eliberarea memoriei RAM și la creșterea vitezei dispozitivului.

În concluzie, gestionarea și eliminarea utilizării memoriei RAM pe Android sunt critice pentru a asigura un dispozitiv rapid și stabil. Folosind diverse metode menționate mai sus puteți ajuta la obținerea celor mai bune performanțe din dispozitivul Android al dumneavoastră.

Android evoluează cu fiecare nouă actualizare și nu există nicio îndoială că a devenit un sistem de operare foarte matur și bogat în funcții. Cu toate acestea, numărul mare de funcții din pachetele Android aduce propriile sale avantaje și dezavantaje. Android a fost întotdeauna cunoscut a fi un sistem de operare nu atât de prietenos cu resursele și, cu fiecare nouă iterație, sistemul de operare necesită mai multă memorie RAM pentru a funcționa fără probleme. De fapt, noile smartphone-uri Android emblematice rulează pe 4 giga de memorie RAM și asta spune multe despre optimizarea memoriei Android.

Deci, dacă aveți un smartphone Android vechi, cu o cantitate modestă de RAM și credeți că nu funcționează la fel de bine ca înainte, atunci poate fi necesar să optimizați memoria RAM a dispozitivului. Suntem aici pentru a vă ajuta exact cu asta. Iată câteva dintre cele mai bune modalități de a șterge memoria RAM pe Android:

1. Verificați utilizarea memoriei și opriți aplicațiile

În primul rând, este foarte important să știi despre aplicațiile necinstite care consumă cea mai mare memorie pe dispozitivul tău Android. Din fericire, Android vă permite să verificați utilizarea memoriei în mod nativ. Pentru a verifica memoria, accesați Setări Android->Memorie, unde vă va afișa utilizarea medie a memoriei. Puteți alege apoi să verificați utilizarea medie a memoriei pentru ultimele ore sau chiar pentru o zi.

Pentru a verifica memoria folosită de aplicații, atingeți „Memorie folosită de aplicații„, unde veți vedea utilizarea medie a memoriei de către sistemul Android, precum și diferite aplicații. Puteți atinge butonul cu trei puncte din dreapta sus și apăsați pe „Sortați după max. purta„, pentru a vedea aplicațiile care ocupă cel mai mult RAM. Pentru a vedea mai multe detalii despre utilizarea RAM de către o aplicație, trebuie doar să atingeți numele aplicației. Pentru a ucide o aplicație crezi că ai putea folosi prea multă memorie RAM, apasă butonul cu trei puncte și apasă „oprire forțată„.

2. Dezactivați aplicațiile și eliminați Bloatware

În timp ce uciderea aplicațiilor eliberează RAM, nu o face neapărat pentru o lungă perioadă de timp, deoarece aplicațiile tind să se repornească în fundal. Deci, dacă există unele aplicații de sistem neinstalabile care consumă memoria RAM a dispozitivului dvs., puteți să le dezactivați pur și simplu. Odată ce dezactivați o aplicație, aceasta nu va rula în fundal decât dacă o activați din nou. De asemenea, acele aplicații nici măcar nu vor apărea în lista de aplicații.

Dezactivați aplicația de sistem pe Android

Pentru a dezactiva o aplicație de sistem, accesați Setări->Aplicații și alegeți aplicația pe care doriți să o dezactivați. Pe pagina de informații despre aplicație, apăsați butonul „Dezactivațiși atingeți butonul “Dezactivați aplicația” din anunț. Este important să rețineți că dezactivarea unor aplicații de sistem poate duce la performanțe inconsistente, așa că vă sugerăm să consultați postarea noastră detaliată despre cum să eliminați bloatware-ul Android.

3. Dezactivați animațiile și tranzițiile

Diferitele animații și tranziții din Android fac ca sistemul de operare să pară mai modern și mai elegant, dar pune, de asemenea, o presiune asupra memoriei RAM și procesorului dispozitivului. Vestea bună este că puteți dezactiva cu ușurință aceste animații și tranziții.

Mai întâi va trebui să deblochezi „opțiuni pentru dezvoltatori” pentru a te juca cu opțiunile de tranziție. În cazul în care nu știți, puteți activa opțiunile pentru dezvoltatori accesând Setări->Despre telefon si joaca”numărul de construcție” până când primiți un mesaj care spune „Felicitări! Acum ești dezvoltator.”

apoi du-te la Setări->Opțiuni pentru dezvoltatori și derulați în jos pentru a găsi opțiuni precum „Scala de animație pentru fereastră”, „Scara de animație de tranziție” și „Scara de durată a animatorului”. Puteți pur și simplu să atingeți una dintre aceste opțiuni și să o setați la „animație oprită„.

Android Dezactivați animația

4. Nu utilizați imagini de fundal animate sau widget-uri extinse

Există câteva aplicații foarte interesante Live Wallpaper disponibile pentru Android și în timp ce arata frumos, consuma multa memorie RAM, ceea ce se traduce și prin consum mai mare de baterie. Prin urmare, cu siguranță nu vă recomandăm un tapet live dacă aveți probleme de performanță. Alături de imaginile de fundal live, widget-urile extinse consumă, de asemenea, multă memorie RAM, așa că, dacă doriți cu adevărat să curățați puțin RAM de pe dispozitiv, ar trebui să utilizați numai widget-uri simple, cum ar fi music player, calendar etc.

5. Folosiți aplicații de amplificare terță parte

Nu sunt cu adevărat un fan al aplicațiilor de creștere a performanței, deoarece acestea tind să fie foarte umflate. Cu toate acestea, există anumite aplicații care pot fi de încredere pentru a curăța RAM-ul dispozitivului pentru o performanță mai bună. aplicații ca Maestrul curateniei Aduce o mulțime de funcții pentru a optimiza performanța dispozitivului dvs., dar dacă doriți doar să curățați memoria RAM a dispozitivului, include o funcție grozavă „Memory Boost” care vă permite să eliberați RAM chiar de pe ecranul de pornire. În plus, vă permite să gestionați aplicațiile cu pornire automată, astfel încât să puteți dezactiva aplicațiile care ocupă memorie chiar de la început. În afară de Clean Master, există mai multe aplicații de curățare a memoriei RAM, cum ar fi Curățător, Amplificator de viteză DU și altele.

Maestrul curateniei

VEZI ȘI: 9 sfaturi pentru a supraviețui cu stocare internă limitată pe Android

Eliberați RAM pe dispozitivul dvs. Android cu aceste moduri simple

Ai fi de acord când spunem că acestea sunt câteva sfaturi simple și modalități de a curăța memoria RAM de pe dispozitivul tău Android. Deci, dacă ați întâmpinat probleme de performanță pe dispozitivul dvs. Android din cauza aplicațiilor care ocupă toată memoria, utilizați aceste modalități pentru a curăța memoria RAM a dispozitivului și a obține performanțe mai bune. Dacă există alte modalități de a curăța RAM pe Android pe care este posibil să le fi ratat, vă rugăm să ne anunțați în secțiunea de comentarii de mai jos.

În concluzie, Android este un sistem de operare extrem de bogat în funcții și evoluează constant, dar acest lucru poate duce la o utilizare extinsă a memoriei RAM, ceea ce poate afecta performanța dispozitivului. Există câteva modalități simple de a curăța memoria RAM a dispozitivului, cum ar fi verificarea și oprirea aplicațiilor care consumă multă memorie, dezactivarea aplicațiilor sistemului și animațiilor, evitarea imaginilor de fundal live și a widget-urilor extinse și utilizarea unor aplicații de amplificare terță parte. Cu aceste metode, puteți îmbunătăți semnificativ performanța dispozitivului Android.
Sperăm că tehnologia a făcut postarea noastră cu adevărat specială. În orice caz, dorim să vă mulțumim că ați petrecut timp citind-o și sperăm să ne revedem curând. Până data viitoare, să rămânem conectați!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x