Cele mai bune 6 instrumente pentru testarea stresului GPU

Top 6 instrumente de testare a stresului GPU
⏱️ 11 min read

În lumea gaming-ului și a calculatoarelor performante, stresul pe care il poate suporta GPU-ul (unitatea de procesare grafică) este un subiect important și de interes pentru mulți utilizatori. Într-un proces de testare al GPU-ului, există mai multe instrumente care ajută la evaluarea performanțelor și la determinarea nivelului de stres al GPU-ului. Printre cele mai populare și eficiente instrumente se numără: FurMark, MSI Kombustor, 3DMark, Heaven Benchmark, Unigine Valley și Unigine Superposition. Acestea permit utilizatorilor să testeze performanțele GPU-ului lor în diferite scenarii, să monitorizeze temperatura și viteza de rotație a ventilatoarelor, să observe frecvența de cadre și timpii de răspuns, precum și alte informații relevante. În general, o testare adecvată a stresului de pe GPU poate contribui semnificativ la îmbunătățirea experienței de joc sau a performanței în sarcini solicitante.

Pentru producătorii de PC-uri, testarea minuțioasă a unui computer, atât în ​​interior, cât și în exterior, este de cea mai mare importanță înainte de a trece în sfârșit la un computer nou. De aceea, în acest articol, vă oferim cele mai bune instrumente de testare a stresului GPU, astfel încât să vă puteți face o idee bună despre puterea de procesare grafică a mașinii dumneavoastră. Am fost foarte selectivi cu software-ul și am menționat doar acele programe care sunt de încredere și nu prezintă risc de deteriorare hardware. Acestea fiind spuse, să mergem mai departe și să despachetăm cel mai bun software pentru testele de stres GPU.

Software pentru testele de stres GPU în 2022

Aici, am enumerat 6 software-uri de testare a stresului GPU, care sunt în mare parte gratuite pentru uz personal. Cu toate acestea, dacă doriți o perioadă extinsă de testare a buclei, poate fi necesar să cumpărați o ediție avansată a programului. Cu toate acestea, iată programele software care vă vor permite să vă overclockați GPU-ul și să-i testați stabilitatea.

1. Unigine

Unigine creează unul dintre cele mai bune motoare de joc din lume. În afară de asta, oferă și câteva teste de jocuri care vă pot testa GPU-ul la nesfârșit. puţini dintre Testele populare sunt Suprapunere, cer și vale. Puteți merge pentru oricare dintre testele menționate, dar dacă doriți cu adevărat să vă subliniați GPU-ul, alegeți Overlay.

Este un test foarte solicitant care generează imagini avansate create de puternicul motor Unigine. În afară de asta, testul include 900 de obiecte interactive cu tehnologie de iluminare dinamică și testare a modulelor VR. Între timp, puteți monitoriza utilizarea GPU-ului, temperatura, alimentarea cu energie, sistemul de răcire, numărul FPS și multe altele.

Cea mai bună parte despre Unigine și Superposition, în special, este că creează un mediu interactiv pe care nici cele mai detaliate jocuri nu îl au. Și mai sus, poți testează mediul intensiv din punct de vedere grafic pentru o lungă perioadă de timp pentru a verifica stabilitatea GPU-ului. Ca să nu mai vorbim, Unigine oferă, de asemenea, un scor de referință, astfel încât să puteți compara cu ușurință scorul dvs. GPU cu alte sisteme din întreaga lume.

Acestea fiind spuse, dacă doriți să vă testați GPU-ul pentru mai multe cicluri, puteți alege și Heaven and Valley. Sunt destul de bune și oferă un cadru frumos, dar dovedit. Pe scurt, Unigine este un instrument complet de testare a stresului care include testare, monitorizare și, de asemenea, benchmarking. Așa că alegeți Unigine și cu siguranță nu veți fi dezamăgiți.

Aruncă o privire la Unigine (Gratuit, începând de la 19,95 USD pentru edițiile avansate)

2. marcaj 3D

3DMark este o altă modalitate populară de a face un test de stres GPU care oferă și un scor de referință. Similar cu Unigine, vine și cu o serie de teste de referință pentru a măsura capacitățile GPU-ului dvs. Unele dintre cele mai populare sunt Time Spy, Fire Strike, Tomb Raid și multe altele.

Dintre toate testele, Consider Time Spy ca fiind cel mai solicitant deoarece profită din plin de noile API-uri DirectX, cum ar fi calculul asincron și multithreadingul. Drept urmare, 3DMark pune o sarcină ridicolă pe GPU pentru a-l împinge la limite extreme. De fapt, este atât de intens încât aduce în genunchi până și puternicul GeForce GTX 1080 Ti după doar câteva cicluri de testare.

2. marcaj 3D

În afară de asta, testele au grafică vizuală avansată cu efecte de lumină și umbră. Toate acestea vă asigură că utilizarea GPU-ului ajunge la 100%, astfel încât să puteți găsi capacitatea mașinii dvs. Și cum am spus 3DMark oferă un scor standard și de referință pe mai multe platforme pe care îl poți folosi pentru a măsura ratingul GPU-ului tău, indiferent de producătorul plăcii grafice, fie că este Nvidia, AMD sau Intel. Deci, pentru a încheia, 3DMark este un software de testare la stres la fel de puternic pentru GPU-uri și cu siguranță ar trebui să îl încercați pe computer.

Aruncă o privire la 3DMark (Gratuit, începând de la 29,99 USD pentru edițiile avansate)

3. Urma pe piele

Mulți cred că FurMark este exagerat pentru testele de stres GPU și cu un motiv întemeiat. Aduce o sarcină enormă pe GPU până la punctul în care vă poate deteriora hardware-ul din cauza supraîncălzirii. In orice caz, puteți efectua testul de bază, care este un test standard OpenGL pentru a măsura stabilitatea GPU-ului. Puteți chiar oferi o presetare personalizată, cum ar fi rezoluția, fundalul dinamic, modul ecran, timpul de accelerare și multe altele.

3. Urma pe piele

Deși testele sunt foarte avansate, nu puteți monitoriza multe valori esențiale cu aplicația FurMark. Va trebui să utilizați un software ca MSI Afterburner utilitar pentru a monitoriza utilizarea și temperatura GPU-ului. În concluzie, alegeți FurMark dacă aveți experiența și cunoștințele necesare pentru a efectua teste de stres pe GPU-uri.

Aruncă o privire la FurMark (Gratuit)

Notă: Nvidia va reduce automat GPU-ul în momentul în care rulați FurMark. Deci, dacă testați FurMark pe un GPU Nvidia, nu veți obține o citire corectă. În acest caz, se recomandă să încercați un alt instrument din această listă.

4. MSI Kombustor

MSI Kombustor este binecunoscutul instrument de testare a stresului și benchmarking GPU al MSI. Este special conceput pentru a vă împinge placa grafică la limita sa absolută prin diverse demonstrații și simulări intensive. Printre altele, MSI Kombustor măsoară și performanța termică și testează stabilitatea GPU-ului.

Pentru a profita la maximum de MSI Kombustor, ar trebui să utilizați un alt utilitar MSI numit Afterburner.. Este un instrument de overclocking de la MSI care vă oferă control deplin asupra plăcilor dvs. grafice. Puteți personaliza profilurile ventilatoarelor și puteți regla frecvența și tensiunea tacului GPU. Vă va permite să găsiți echilibrul perfect între performanță și temperatură.

5. MSI Kombustor

În ceea ce privește Kombustor, acceptă toate API-urile grafice majore (DirectX, OpenGL și Vulkan) pentru a testa performanța GPU-ului în toate mediile. În afară de asta, MSI Kombustor pune o sarcină ridicolă pe GPU prin intermediul multe teste avansate, inclusiv scanarea artefactelor, testul de stres PhysX 4 GPU, teselaretest de profunzime de câmp, reprezentare fizică și multe altele.

Mai mult, profită și de testele extrem de intensive ale Furmark pentru a stresa GPU-ul la extrem. Aș spune că dacă ai o placă grafică high-end, MSI Kombustor este printre cele mai bune instrumente pentru efectuarea testelor de stres pe GPU.

Verificați MSI Kombustor (Gratuit)

5.OCCT

În timp ce OCCT este cunoscut pentru testele de stres al procesorului, poate, de asemenea, tortura GPU-ul la limită. Puteți utiliza OCCT pentru a testa stabilitatea parametrilor dvs. de overclock, cum ar fi tensiunea, frecvența și rezoluția. Afișează versiunea OCCT a Testul de stabilitate a GPU numit gogoașa păroasă. Motorul de randare grafică este atât de puternic încât a făcut ca ecranele computerelor care rulează o placă grafică majoră sunt goale. Ca rezultat, testul a relevat defecte majore de design în arhitectura chipset-ului GPU.

Instrumente OCCT pentru testele de stres GPUAcestea fiind spuse, cea mai bună parte a OCCT este că nu este doar un software de testare a stresului, ci și vă permite să detectați erorile GPU și să monitorizați citirile active. Puteți profita de GPU:MERoutechST pentru a găsi erori în memoria plăcii grafice. Una peste alta, OCCT este un instrument de testare GPU multifuncțional și cu siguranță ar trebui să-l încercați. Singurul dezavantaj este că nu obțineți un scor de referință, dar este acceptabil.

Aruncă o privire la OCCT (Gratuit pentru uz personal, începând de la 1 USD pe lună pentru utilizatorii profesioniști)

6. AIDA64 extrem

Pe lângă testul CPU, AIDA64 Extreme oferă și un test de stres GPU cunoscut sub numele de test GPGPU Benchmark. Are un test de stabilitate a sistemului care include GPU și poate rula o serie de sarcini grafice intensive pentru a împinge computerul la limitele sale. AIDA64 Extreme implementează un modul de test de stres multi-threaded pe 64 de biți și folosește API-ul OpenGL pentru a împinge GPU-ul la potențialul maxim.

5. AIDA64 extremAcestea fiind spuse, cea mai bună parte a AIDA64 Extreme este cât de ușor este de utilizat. Veți obține tot felul de informații, chiar și în condiții de mare stres, cum ar fi consumul de energie, utilizarea GPU-ului, frecvența, temperatura și multe altele. Pe scurt, dacă sunteți nou în această lume și doriți un instrument simplu pentru testarea GPU, atunci AIDA64 Extreme este un început bun.

Verificați AIDA64 Extreme (probă gratuită de 30 de zile, 39,95 USD pentru 3 computere)

Întrebări frecvente

Î. Este sigur testul de stres al GPU?

Este sigur să testați GPU-ul dvs. și să-i depășiți limitele. Cu toate acestea, nu este recomandat să repeți aceste teste pentru o perioadă lungă de timp, deoarece poate afecta temperatura plăcii grafice.

Î. Cât timp ar trebui să-mi testez GPU-ul?

O durată ideală pentru a testa GPU-ul dvs. ar fi o oră. De asemenea, puteți face sesiuni scurte de teste de stres de 15 minute pentru a vă asigura că totul funcționează conform așteptărilor.

Î. Cum știu dacă GPU-ul meu se defectează?

Cel mai simplu mod de a afla dacă GPU-ul tău se blochează este să verifici dacă se blochează în timpul unui test de stres. De asemenea, fii atent pentru accidente sau scăderi de cadre în timpul procesului. De asemenea, puteți monitoriza termicele pentru a afla dacă GPU-ul se supraîncălzi, ceea ce este un indiciu că GPU-ul dvs. nu este în stare bună.

Î. Poate fi reparat un GPU mort?

Asta depinde de ce a eșuat GPU-ul. Pentru cât valorează, poți incearca metoda cuptorului în cazuri extreme dacă ai resurse.

Testați GPU-ul cu aceste instrumente și verificați stabilitatea

Acestea au fost cele 5 alegeri ale noastre pentru cel mai bun software de testare a stresului GPU. Aproape toate instrumentele menționate în această listă sunt sigure de utilizat, așa că nu vă faceți griji cu privire la deteriorarea GPU-ului. Cu toate acestea, fiți puțin atenți când utilizați FurMark, deoarece poate înnebuni GPU-ul dacă nu este configurat corect. Oricum, dacă doriți mai multe astfel de programe pentru a testa diverse componente hardware, vă rugăm să comentați mai jos și să ne anunțați. Ne vom ocupa cu siguranță de sugestiile dvs.

În concluzie, testarea minuțioasă a unui computer este crucială pentru producătorii de PC-uri înainte de a lansa un computer nou. Articolul oferă cele mai bune instrumente de testare a stresului GPU, inclusiv Unigine, 3DMark, FurMark, MSI Kombustor, OCCT și AIDA64 Extreme. Toate aceste programe sunt de încredere și nu prezintă riscuri pentru hardware. Cu aceste instrumente, utilizatorii pot să-și testeze GPU-ul și să-și verifice stabilitatea și puterea de procesare grafică.
Încheiem și această postare cu un mix de tehnologii și noutăți interesante. Ne bucurăm să îți oferim mereu cele mai interesante articole despre tehnologie, pentru a te ține mereu la curent cu cele mai recente inovații din lumea digitală. Rămâi alături de noi și nu uita să ne urmărești și pe rețelele sociale pentru a afla cele mai noi informații din domeniul tehnologic. Între timp, stai cu ochii pe gadgeturile tale preferate și așteaptă cu nerăbdare următoarea noastră postare. Hai cu bine!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x