În ciuda celei mai scăzute rate a șomajului din ultimele decenii, se așteaptă analiștii angajarea tehnologiei pentru a continua să crească constant până în anii 2020.

Aceasta este o veste minunată pentru recentii absolvenți de informatică și dezvoltatorii care lucrează în prezent în domeniu, dar asta nu înseamnă că inginerii ambițioși se pot mulțumi.

Deși probabil vor exista oportunități de creștere pe piață în general, există totuși schimbări semnificative care au loc tot timpul și un sentiment de urgență pentru a ține pasul cu ultimele tendințe.

Astăzi, există mai multe tipuri de roluri tehnice decât oricând și o proliferare continuă de noi limbaje, cadre și tehnologii. Angajații tehnici care doresc să avanseze ar trebui să își testeze și să își perfecționeze în mod obișnuit abilitățile.

În acest scop, am realizat următoarea listă de platforme în care vă puteți îmbunătăți abilitățile pentru orice număr de roluri, de la știința datelor la operațiunile dezvoltatorilor.

1. Routech

Link-uri utile: Website | Forum | Provocări

Cele mai bune 8 site uri web de provocare de codificare

Să începem cu Routech, care este un site excelent pentru începătorii care încep doar să codeze. Acestea oferă tot felul de resurse privind învățarea sintaxei, practicarea codificării, construirea de proiecte și pregătirea pentru interviuri.

Nu au atât de multe provocări interactive de codare ca alte site-uri, dar oferă câteva provocări distractive și pregătirea interviurilor pentru începătorii care învață JavaScript.

Minunat pentru

Novicii care abia învață să codeze pentru prima dată. Este un loc minunat pentru a învăța HTML, CSS și JavaScript într-un mod distractiv și interactiv.

Preț / Conținut premium

Routech este complet gratuit.

2. Coderbyte

Link-uri utile: Site-ul web| Blog | Dev.to | Provocări gratuite | Premium

1611720008 390 Cele mai bune 8 site uri web de provocare de codificare

Platforma mea, Coderbyte, oferă peste 300 de provocări de codare pe care le puteți rezolva într-un editor online folosind 10 limbaje de programare diferite. Puteți accesa apoi soluții oficiale, peste 1,5 milioane de soluții pentru utilizatori și puteți citi articole despre cum să rezolvați eficient provocările.

Coderbyte este recomandat de partea de sus codarea bootcampurilor și companii datorită colecției sale de provocări pentru pregătirea interviurilor.

Minunat pentru

Coderbyte este perfect pentru persoanele din faza începător-intermediar din cariera lor care se pregătesc pentru interviuri. Există și o bibliotecă de provocări mai grele pentru cei cărora le place să rezolve problemele de codare pentru distracție, dar acesta nu este în primul rând un site pentru programatori competiționali.

Preț / Conținut premium

Există o mână de provocări gratuite pe Coderbyte și apoi există sute de provocări premium și peste 1 milion de soluții pentru utilizatori care sunt disponibile pentru membrii.

3. LeetCode

Link-uri utile: Site-ul web | Discuţie | Provocări gratuite | Premium

1611720008 174 Cele mai bune 8 site uri web de provocare de codificare

LeetCode are o colecție de unele dintre cele mai bune provocări algoritmice online astăzi. Subiectele pe care le acoperă necesită cunoașterea structurilor de date, cum ar fi copacii binari, grămezi, liste legate și așa mai departe, motiv pentru care provocările lor sunt puțin mai avansate decât alte site-uri web. Dar provocările sunt mari dacă sunt folosite pentru a vă pregăti pentru un interviu de inginerie software.

Au și un Simulare de interviu secțiune specială pentru pregătirea interviurilor de angajare. De asemenea, le găzduiesc pe ale lor concursuri de codare, și au o mare forum de discuții unde oamenii vorbesc despre întrebări de interviu, locuri de muncă, compensații și alte subiecte legate de inginerie.

Minunat pentru

LeetCode este excelent pentru programatorii intermediari-avansați. S-ar putea să nu fie cel mai potrivit pentru programatorii noi, care nu știu încă cum să scrie bucle de bază, dar odată ce ați învățat elementele fundamentale, acesta este un site excelent pentru a practica codarea.

Preț / Conținut premium

Există provocări gratuite disponibile pe LeetCode și au și o premium abonament care vă oferă acces la mai multe provocări și alte caracteristici ale platformei.

4. Edabit

Link-uri utile: Site-ul web | Blog | Provocări

1611720008 321 Cele mai bune 8 site uri web de provocare de codificare

Este pentru prima dată când Edabit apare pe lista noastră de site-uri de top (Lista 2018, Lista 2017)! A crescut în popularitate în ultimul an, iar dezvoltatorii par să se bucure cu adevărat de provocări. Acestea oferă o colecție mare de peste 4.000 de provocări care pot fi rezolvate online într-una din mai multe limbi.

În prezent, site-ul oferă doar provocări de codare interactivă online – nu există forumuri de discuții, articole, soluții pentru utilizatori sau interviuri simulate, cum ar fi alte site-uri, dar în timp ar putea adăuga unele dintre acestea.

Minunat pentru

Edabit este excelent pentru începătorii care doresc să-și exerseze zilnic abilitățile de codare, rezolvând provocări de dimensiuni mari. Odată ce ați ajuns la etapa intermediară, alte site-uri oferă provocări mai grele și mai mult conținut orientat spre programare competitivă și interviuri de angajare.

Preț / Conținut premium

Toate provocările de pe Edabit sunt gratuite și nu există nicio opțiune de preț premium.

5. Codewars

Link-uri utile: Site-ul web | Blog | Provocări gratuite | Premium

1611720008 846 Cele mai bune 8 site uri web de provocare de codificare

Codewars oferă o colecție largă de provocări de codare trimise și editate de propria comunitate. Puteți rezolva provocările direct online în editorul lor folosind peste 20 de limbaje de programare. Puteți vizualiza o discuție pentru fiecare provocare, precum și soluții pentru utilizatori. Puteți câștiga puncte și puteți urca în clasament rezolvându-le provocările.

Minunat pentru

Codewars este excelent pentru persoanele din faza începător-intermediar. Provocările sunt create de comunitate, astfel încât să vă expuneți la o mulțime de tipuri diferite de provocări de codificare.

Preț / Conținut premium

Acestea oferă gratuit toate provocările create de comunitate și propriile lor premium abonamentul vă oferă acces la câteva funcții interesante de pe platforma lor.

6. HackerRank

Link-uri utile: Site-ul web | Blog | Provocări

1611720008 177 Cele mai bune 8 site uri web de provocare de codificare

HackerRank are o mare colecție de provocări de codare adaptate algoritmilor și structurilor de date, împreună cu materialul de pregătire a interviurilor, un forum de discuții pentru fiecare provocare și o listă cu soluțiile de top ale utilizatorilor. Au provocări pentru alte subiecte, precum programarea funcțională, AI, Shell, SQL și multe altele.

Minunat pentru

HackerRank este excelent pentru programatorii intermediari-avansați care au preluat deja elementele de bază ale unui limbaj și sunt gata să rezolve probleme mai complicate. Provocările sunt scrise cu notație matematică și uneori pot fi puțin confuze, motiv pentru care s-ar putea să nu fie atât de grozavă pentru dezvoltatorii începători.

Preț / Conținut premium

Toate provocările de pe HackerRank sunt gratuite și nu există nicio opțiune de preț premium.

7. TopCoder

Link-uri utile: Site-ul web | Blog | Provocări

1611720008 555 Cele mai bune 8 site uri web de provocare de codificare

TopCoder este una dintre platformele originale pentru programare competitivă online. Oferă o listă de algoritmi provocări din competiții anterioare pe care le puteți finaliza singur, direct online, folosind editorul de coduri.

Popularele lor meciuri de rundă unică sunt oferite de câteva ori pe lună la un moment specific în care concurezi împotriva altora pentru a rezolva provocări. Aici sunt câteva subiecte pe care provocările lor le pot acoperi.

În afară de rezolvarea provocărilor pentru distracție online, acestea oferă sponsorizat competiții în care puteți câștiga premii pentru scrierea celei mai bune soluții.

Minunat pentru

TopCoder este mai potrivit pentru programatorii avansați care se simt confortabil să rezolve provocările algoritmului care se ocupă de subiecte avansate precum căutarea graficelor și teoria numerelor.

Preț / Conținut premium

Toate provocările de pe TopCoder sunt gratuite și nu există nicio opțiune de preț premium.

8. Forțe de cod

Link-uri utile: Site-ul web | Discuţie | Provocări

1611720008 10 Cele mai bune 8 site uri web de provocare de codificare

Codeforces este acum probabil site-ul web de programare competitiv de top (acum câțiva ani TopCoder era locul în care își petreceau cei mai mulți programatori competitivi).

Sunt Probleme pe care îl poți rezolva online pentru a practica, dar nu există editor online. Mai degrabă, vă scrieți soluția în propriul editor și apoi o încărcați în sistemul lor, care apoi vă testează codul cu o suită de cazuri de testare.

De asemenea, dețin frecvent concursuri unde participă cei mai buni programatori competitivi.

Minunat pentru

Programatori avansați și competitivi cărora le place cu adevărat să rezolve provocări dificile ale algoritmilor.

Preț / Conținut premium

Toate provocările din Codeforces sunt gratuite, nu există nicio opțiune de preț premium.